Results 1 to 6 of 6

Thread: iCloud/Me email initial settings...Anyone know?

  1. #1
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default iCloud/Me email initial settings...Anyone know?

    Does anyone know how to add an iCloud/Me (Apple) email account. I've followed Apples IMAP settings, but ZD won't sync. I get a SSL connection error every time.

    Zimbra says it works with every email, but not sure why it won't with Apple. Every email works, except this one. I've tried it on PC/MAC.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default

    I have the same problem. ran
    Last edited by raarons; 01-02-2012 at 08:05 AM. Reason: mistake

  3. #3
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default

    It took me days to figure out. Works great!

    Account: Any Name
    Full Name: Full Name (Outgoing Name)
    Email: ...@me.com

    Username: email prefix (Don't Need @me.com)
    Password: ***


    Incoming Server
    p99-imap.mail.me.com

    Security:SSL - Port 993

    _________________

    Outgoing Server
    p03-smtp.mail.me.com

    Port 587

    Security - No (Unchecked)
    Authentication - Yes (Checked)

    Username: email prefix (Don't Need @me.com)
    Password: ***

    Check Messages: Every Minute

    Validate & Save

  4. #4
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by mw7051 View Post
    It took me days to figure out. Works great!

    Account: Any Name
    Full Name: Full Name (Outgoing Name)
    Email: ...@me.com

    Username: email prefix (Don't Need @me.com)
    Password: ***


    Incoming Server
    p99-imap.mail.me.com

    Security:SSL - Port 993

    _________________

    Outgoing Server
    p03-smtp.mail.me.com

    Port 587

    Security - No (Unchecked)
    Authentication - Yes (Checked)

    Username: email prefix (Don't Need @me.com)
    Password: ***

    Check Messages: Every Minute

    Validate & Save
    Thank you. Your solution works fine. Dick

  5. #5
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default iCloud/Me email initial settings...Anyone know?

    Quote Originally Posted by mw7051 View Post
    It took me days to figure out. Works great!

    Account: Any Name
    Full Name: Full Name (Outgoing Name)
    Email: ...@me.com

    Username: email prefix (Don't Need @me.com)
    Password: ***


    Incoming Server
    p99-imap.mail.me.com

    Security:SSL - Port 993

    _________________

    Outgoing Server
    p03-smtp.mail.me.com

    Port 587

    Security - No (Unchecked)
    Authentication - Yes (Checked)

    Username: email prefix (Don't Need @me.com)
    Password: ***

    Check Messages: Every Minute

    Validate & Save
    Hi Mw7051,

    I have set up my me.com iCloud email using these settings and it all works great but when I try and set up my wife's me.com icloud email I keep getting a "User account authentication failed" error in my Zimbra Desktop.

    I have used exactly the same settings and her login works fine in both Manage your AppleID and on the iCloud website.

    Any ideas of what is wrong?

    Paul

  6. #6
    Join Date
    May 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by PJ73 View Post
    Hi Mw7051,

    I have set up my me.com iCloud email using these settings and it all works great but when I try and set up my wife's me.com icloud email I keep getting a "User account authentication failed" error in my Zimbra Desktop.

    I have used exactly the same settings and her login works fine in both Manage your AppleID and on the iCloud website.

    Any ideas of what is wrong?

    Paul
    I recall an Apple article about a similar subject. The solution would be using icloud.com instead of me.com for your wife's account. As I recall Apple has made them equivalent and there may be side-effects along with what you describe.

Similar Threads

  1. Email Receipt Frequency Settings Missing
    By Bluewolf in forum General Questions
    Replies: 4
    Last Post: 08-29-2011, 06:17 AM
  2. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •