Results 1 to 7 of 7

Thread: SMTP Authentication Failure

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default SMTP Authentication Failure

    Hi all,

    I'm new to Zimbra. Heard some good things. But I can't get SMTP authentication to my university. I have no problem with Outlook or eM client. What's the solution?

    I don't understand all the error details at all.

    Outgoing SMTP
    Outgoing SMTP Server: smtp.xxxxxx.edu
    User Name: Your email ID (firstname.lastname)
    Password: Your email password
    Outgoing server (SMTP): 587
    Encrypted connection: TLS (Use SSL for earlier versions of Outlook for Windows)
    Incoming mail server
    Incoming SMTP server: mail.xxxxxx.edu
    SMTP User Name: Your email ID (firstname.lastname)
    Password: Your email password
    Incoming server (IMAP): 143
    Encrypted connection: none

  2. #2
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    454
    Rep Power
    6

    Default

    User Name: Your email ID (firstname.lastname)
    This should probably be full email address.

    Doug
    Ben Franklin quote:

    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    I tried that. Same result. SMTP connection Failure.
    Why does this work with other email clients but not Zimbra?

  4. #4
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    Michigan
    Posts
    454
    Rep Power
    6

    Default

    Are you talking about authenticating to a Zimbra mail server or using Zimbra desktop? I thought you were talking about the former and I have no experience with the latter.

    Doug
    Ben Franklin quote:

    "Those who would give up Essential Liberty to purchase a little Temporary Safety, deserve neither Liberty nor Safety."

  5. #5
    Join Date
    Jun 2013
    Posts
    3
    Rep Power
    2

    Default

    I'm talking about using Desktop to a non-Zimbra mail server.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    2
    Rep Power
    1

    Default

    I have the same issue - the same credentials and server settings in Thunderbird 31 don't work in ZD 7.2.5.
    I get
    Cannot connect to "SMTP server". Please check host/port and network connectivity.
    I'm entering mail.domain.com and leaving all other options unset (i.e. port 25, no auth). Telnet to this works fine.

Similar Threads

  1. SMTP Relay authentication Failure
    By cortezone in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 05-14-2013, 03:23 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 08-19-2010, 12:22 AM
  3. SMTP SASL authentication failure
    By adobrin in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 11-22-2005, 03:31 PM
  4. SMTP SASL authentication failure
    By igeorg in forum Developers
    Replies: 5
    Last Post: 10-10-2005, 02:23 PM
  5. SMTP SASL authentication failure
    By igeorg in forum Users
    Replies: 2
    Last Post: 10-10-2005, 12:22 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •