Results 1 to 10 of 10

Thread: Initial Reactions

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    477
    Rep Power
    9

    Default Initial Reactions

    It's still plugging away at syncing the multiple thousands of email messages I have. One note is that the Desktop sync might not want to allow users to log in until the first synchronization is done. I am getting all manner of weird javascript errors when I am logged in mid-sync.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Yeah, syncing is very intensive.

    What kind of errors are you seeing?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Austria
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    I can affirm that.
    While syncing (the initial sync is still running) these errors occur:

    Code:
    message - _496 has no properties
    fileName - http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxZWC_all.js.zgz?v=070130033225
    lineNumber - 6145
    stack - ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxZWC_all.js.zgz?v=070130033225:6145
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:4792
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:541
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxZWC_all.js.zgz?v=070130033225:1194
    (1,[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxLogin_all.js.zgz?v=070130033225:4649
    ("MODIFY",[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:99
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:2127
    ([object Array])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:16327
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ("createNotify",[object Array])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:15014
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14463
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14434
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14392
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14344
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:541
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraLogin_all.js.zgz?v=070130033225:386
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:541
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxLogin_all.js.zgz?v=070130033225:3746
    ()@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxLogin_all.js.zgz?v=070130033225:3701
    handleEvent(undefined)@:0
    
    name - TypeError
    Also my browser (Firefox 2.0.0.3) hangs for ~10 seconds every 1-2 minutes.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    477
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by goetzi View Post
    I can affirm that.
    While syncing (the initial sync is still running) these errors occur:

    Code:
    message - _496 has no properties
    fileName - http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxZWC_all.js.zgz?v=070130033225
    lineNumber - 6145
    stack - ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxZWC_all.js.zgz?v=070130033225:6145
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:4792
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:541
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxZWC_all.js.zgz?v=070130033225:1194
    (1,[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxLogin_all.js.zgz?v=070130033225:4649
    ("MODIFY",[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:99
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:2127
    ([object Array])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:16327
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ("createNotify",[object Array])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:15014
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14463
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14434
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14392
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraCore_all.js.zgz?v=070130033225:14344
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:541
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/ZimbraLogin_all.js.zgz?v=070130033225:386
    apply([object Object],[object Array])@:0
    ([object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/Boot_all.js.zgz?v=070130033225:541
    ([object Object],[object Object])@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxLogin_all.js.zgz?v=070130033225:3746
    ()@http://localhost:7633/zimbra/js/AjaxLogin_all.js.zgz?v=070130033225:3701
    handleEvent(undefined)@:0
    
    name - TypeError
    Also my browser (Firefox 2.0.0.3) hangs for ~10 seconds every 1-2 minutes.
    Lot of errors like that. I am not seeing Freezes, but I am running on a mammoth box (Core 2 Duo 6600, 3GB RAM, 1TB Disk). It's using about 350MB right now.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    What version of ZCS do you have?
    Is there anything in common with these messages it's having trouble with?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Austria
    Posts
    223
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    What version of ZCS do you have?
    4.5.0 Network Edition

    Is there anything in common with these messages it's having trouble with?
    Since I don't really know how to identify the message with the information "_496", I can't say something about that.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    55
    Rep Power
    10

    Default

    "_496" is a result of minimizing the code (which we do through rhino), which among other things converts local variable names into short names.

    We're working on improving behavior during the large initial sync. We want the mailbox to be accessible during that time, which is possibly an ambitious goal. That's why we sync from new to old, so the user will see their most recent messages first. One thing we plan on doing is having the client ignore the flood of notifications that are generated by the sync; that should help with the load and the JS errors. Other errors we'll fix as we're able to reproduce them.

    -Conrad
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    44
    Rep Power
    8

    Default first sync imap folders

    Quote Originally Posted by cdamon View Post
    "_496" is a result of minimizing the code (which we do through rhino), which among other things converts local variable names into short names.

    We're working on improving behavior during the large initial sync. We want the mailbox to be accessible during that time, which is possibly an ambitious goal. That's why we sync from new to old, so the user will see their most recent messages first. One thing we plan on doing is having the client ignore the flood of notifications that are generated by the sync; that should help with the load and the JS errors. Other errors we'll fix as we're able to reproduce them.

    -Conrad
    I installed Zimbra Desktop on OS X and it started synchronizing immediately. However, at first it seemed to synchronize only my inbox. Other folders were not present. Later on I noticed that it started showing other folders too. I think a better user experience would be to first download the folder hierarchy and show all folders and then download all messages.

  9. #9
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    477
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    What version of ZCS do you have?
    Is there anything in common with these messages it's having trouble with?
    4.5.2 (I think) OSS

  10. #10
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    477
    Rep Power
    9

    Default

    One interesting new problem. I installed it on my laptop, and I am receiving javascript parent error messages. My Virus Checker (Symantic AntiVirus Notification) is also going nuts with Netsky viruses.

Similar Threads

  1. 0.51 Initial Feedback
    By LMStone in forum General Questions
    Replies: 9
    Last Post: 07-31-2007, 04:08 AM
  2. Initial reactions on Linux
    By byte in forum General Questions
    Replies: 2
    Last Post: 03-27-2007, 05:58 PM
  3. ZCO Initial Sync
    By vertigox in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 6
    Last Post: 08-30-2006, 10:35 AM
  4. root initial password for mysql?
    By Fabio in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-25-2006, 01:48 AM
  5. Initial Config and IE 7 Beta 2
    By webguyinternet in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 08-05-2006, 10:02 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •