Results 1 to 10 of 12

Thread: Linux and Windows fails to start

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Question Linux and Windows fails to start

    Hi All,

    I have been looking forward to this extra bit of functionality to the Zimbra line up. I had a couple of hours today to play and just off the top on the first attempt, the desktop software installs on Windows and Ubuntu 6.10 (well nearly- hangs when starting service) but no connection can be made to the localhost/port using the required URL. This is, I strongly suspect, because the zdesktop service reports status as not running and fails to start ;-)

    Other than the need for certain software ie Java from the install are there any 'not-requirements' such as dont have another webserver installed or any other Java install etc.

    Not much in the logs for install, just in the terminal I see:

    log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.httpclient.HttpClient).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    Error: invoke Connection refused, server: localhost

    To save a bit of time on my part, any hints would be welcome!

    Kevin

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Remote server URL?

    When you installed the software, what URL did you give for your remote Zimbra server?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Do you get the same failure on both Windows and Ubuntu?

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default to answer both questions....

    I didn't get as far as setting up the server name etc., it failed after attempting to start the daemon/service before any configuration dialogue. Is that part of the basic install? In which case it could be said not to have installed properly I guess.

    Yes both windows XP and linux versions had similar issues although the toaster configured and worked fine on the XP talking to the Zimbra server, so it would feel like Java itself is working for it.

    Thanks,

    K

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default uninstalling..

    when uninstalling on Linux (ubuntu6.10) I get and error:

    java.io.FileNotFoundException: /home/user/zimbra/zdesktop/.install4j/files.log

    Error log: /tmp/install4jError12092.log

    Not much in the log that looks useful, can post if helpful. Bombs out and doesnt complete uninstall.

    K

  6. #6
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    Currently we have an issue that if the installation itself failed, uninstalling doesn't work. Please refer to README.txt about how to maunally remove zdesktop.

    I'm a little surprised to hear you run into the same issue on two independent boxes. I'd like to know if you get any further on second try.

Similar Threads

  1. Windows OS - Outlook - SMTP - Errors
    By jsx in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 05-29-2007, 05:55 PM
  2. Cannot start installation
    By papaja in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 11-23-2005, 09:48 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •