Results 1 to 2 of 2

Thread: [SOLVED] French accents problem

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    79
    Rep Power
    9

    Default [SOLVED] French accents problem

    Hello,

    I installed zimbra 3.0.1_GA_160 on a Debian 3.1 machine.

    Works well but I have a problem with french accents in attached file name.

    Here is what I found.

    I tested this from a PC with win2k and from a mac with OSX10.4.

    From windows I used firefox 1.5 and thunderbird 1.5.
    From OSX I used Firefox 1.5 and mac mail.

    So here is what I get.

    From both platforme, if I use the web interface and I send a message with an attached file that has french accents in it's name, the accents are replaced by a ""s. The web interface, firefox and mail all showed the same "" in the attachements name.

    Then If I send a message from Thunderbird with the same attachement and then I look at it throught the web interface, I can see there is an attachement but in the message, the attachement does not show at all.

    Then if I send the same message with the same attachement throught mail, I get the attachement properly in the web interface.

    Then If I send the message with the attachement from either mail or thunderbird and I read it from either thunderbird or mail, it's ok as well. The accents are not transformed.

    So here is the recap:

    From web int to web int : accents replaced by ""s.
    From web int to thunderbird : accents replaced by ""s.
    From web int to mail : accents replaced by ""s.

    From thunderbird windows to web int : attachement's clip shows, attachement does not.

    From mail to web int : all ok.
    From thunderbird windows or mail to thunderbird windows or mail : all ok.

    Any one experienced this problem?

    Looks like a bug...

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

Similar Threads

  1. hotmail and french characters problem
    By nicolas in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 06-15-2008, 08:47 AM
  2. French accent problem from Outlook-Exchange
    By pierreM in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 02-22-2008, 01:02 AM
  3. PST Import accents problem
    By frimost in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 07-25-2007, 12:44 AM
  4. Replies: 2
    Last Post: 08-15-2006, 06:28 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 04-20-2006, 06:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •