Results 1 to 2 of 2

Thread: SMTP connect failure with SSL client connections

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default SMTP connect failure with SSL client connections

    Just installed ZD on my Windows box to connect to my own mail server running Postfix/Dovecot yes, (Zimbra server is way to much of a memory hog for my Xen VPS budget).

    Problem is, when I select the "Use an encrypted connection (SSL) when accessing this server" box in client POP/IMAP setup, it says SMTP connect failure. I have no problem with other clients like Outlook.

    I did tcpdump packet captures on port 465 on my mail server to see what was going on. Zimbra Desktop is talking completely different language that Outlook, for sure. I see the following errors when Zimbra is connecting to port 465 on my server:

    502 5.5.2 Error: command not recognized
    500 5.5.2 Error: bad syntax

    When Outlook connects over port 465, I can clearly see the STARTTLS command being issued, and the message being sent successfully.

    It appears that Zimbra Desktop does not support TLS over port 465.

    Is this true? If so, does anyone have any solutions on what to do with Postfix to get it to securely "speak" Zimbra Desktop over port 25 or 465?

    Thanks in advance!

  2. #2
    Join Date
    May 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    Never mind. If I uncheck the use SSL, and put in port 465 instead of port 25, *then* it kicks off TLS negotiation just fine. Took me a while to figure out...

    Now all I gotta do if figure out how to get GPG working as well as it does in clients like IMP.


    Thanks

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 09:10 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 04:32 PM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •