Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Zimbra Desktop fails to install on Ubuntu 8.04

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default Zimbra Desktop fails to install on Ubuntu 8.04

    i have a desktop and a laptop, both with Ubuntu 8.04, the desktop is _x86_64 and the laptop is 32 bits.

    the error were very similar. During the installation i get:

    $ ./zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh 2>&1 | tee install.out
    Unpacking JRE ...
    Preparing JRE ...
    Starting Installer ...
    Locking assertion failure. Backtrace:
    #0 /usr/lib32/libxcb-xlib.so.0 [0xf7f44767]
    #1 /usr/lib32/libxcb-xlib.so.0(xcb_xlib_unlock+0x31) [0xf7f448b1]
    #2 /usr/lib32/libX11.so.6(_XReply+0xfd) [0xae1ee1bd]
    #3 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so [0xaef6edce]
    #4 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so [0xaef58d77]
    #5 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so [0xaef58ef3]
    #6 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so(Java_sun_awt_X11GraphicsEnvironment_ini tDisplay+0x26) [0xaef59136]
    #7 [0xf17e1008]
    #8 [0xf17dab6b]
    #9 [0xf17dab6b]
    #10 [0xf17d8236]
    #11 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf765eeac]
    #12 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf782eaa8]
    #13 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf765ecdf]
    #14 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so(JVM_DoPrivileged+0x32d) [0xf76bc7ed]
    #15 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/libjava.so(Java_java_security_AccessController_doP rivileged__Ljava_security_PrivilegedAction_2+0x3d) [0xf73b830d]
    #16 [0xf17e0898]
    #17 [0xf17daa94]
    #18 [0xf17d8236]
    #19 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf765eeac]
    Locking assertion failure. Backtrace:
    #0 /usr/lib32/libxcb-xlib.so.0 [0xf7f44767]
    #1 /usr/lib32/libxcb-xlib.so.0(xcb_xlib_lock+0x2e) [0xf7f4481e]
    #2 /usr/lib32/libX11.so.6 [0xae1ed518]
    #3 /usr/lib32/libX11.so.6(XGetVisualInfo+0x26) [0xae1e40a6]
    #4 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so [0xaef580b9]
    #5 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so [0xaef58303]
    #6 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so [0xaef58fa1]
    #7 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/xawt/libmawt.so(Java_sun_awt_X11GraphicsEnvironment_ini tDisplay+0x26) [0xaef59136]
    #8 [0xf17e1008]
    #9 [0xf17dab6b]
    #10 [0xf17dab6b]
    #11 [0xf17d8236]
    #12 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf765eeac]
    #13 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf782eaa8]
    #14 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so [0xf765ecdf]
    #15 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/server/libjvm.so(JVM_DoPrivileged+0x32d) [0xf76bc7ed]
    #16 /home/janpf/src/zimbra/zdesktop_0_90_build_1251_linux_i686.sh.27590.dir/jre/lib/i386/libjava.so(Java_java_security_AccessController_doP rivileged__Ljava_security_PrivilegedAction_2+0x3d) [0xf73b830d]
    #17 [0xf17e0898]
    #18 [0xf17daa94]
    #19 [0xf17d8236]
    /usr/share/themes/Clearlooks/gtk-2.0/gtkrc:41: error: lexical error or unexpected token, expected valid token
    ij version 10.3
    ij> CONNECT 'jdbc:derby:/home/janpf/lib/zimbra/zdesktop/./derby;create=true';
    ij> RUN '/home/janpf/lib/zimbra/zdesktop/./db/db.sql';
    ij> --

    ... (SQL COMMANDS HERE) ...

    by the end of the installation i get a dialog box with the message:

    "Failed to inject zimlets. Some features may be missing"

    the desktop icon is installed ok, but when i run it, it loops over 3 red icons on a white background ... and after a min or so it displays another dialog window saying:

    "Couldn't start Yahoo! Zimbra Desktop server, giving up"

    any suggestions,

    thanks!

    ps.: i saw some similar postings, but they were not exactly the same ( -- there was a similar error related to an older version of Ubuntu, without a solution though), so i decided to post again.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Anything of interest in your logs? They should be located at /home/<username>/zimbra/zdesktop/log.

    You could also try running '/home/<username>/zimbra/zdesktop/zdesktop start' and see if you get any errors in the console.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Welcome to the forums, by the way

  4. #4
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    thanks for the welcome

    there is indeed something in the logs:

    (2008/08/01 10:16:44 : janpf@dinnerbehind : ~/lib/zimbra/zdesktop ) ::
    $ cat log/zdesktop.out
    0 INFO [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    425 WARN [main] log - Config error at <Call name="open"/>
    425 WARN [main] log - Config error at <Ref id="admin"><Call name="open"/></Ref>
    426 WARN [main] log - EXCEPTION
    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfigura tion.java:534)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:244)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfigu ration.java:638)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:252)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:206)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfigura tion.java:968)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.zimbra.cs.offline.start.Main.main(Main.java:33 )
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
    at com.install4j.runtime.Launcher.main(Unknown Source)
    Caused by: java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open( SelectChannelConnector.java:211)
    ... 28 more
    428 WARN [main] log - Nested in java.lang.reflect.InvocationTargetException:
    java.net.BindException: Address already in use
    at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open( SelectChannelConnector.java:211)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfigura tion.java:534)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:244)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfigu ration.java:638)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:252)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConf iguration.java:206)
    at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfigura tion.java:968)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.zimbra.cs.offline.start.Main.main(Main.java:33 )
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at com.exe4j.runtime.LauncherEngine.launch(Unknown Source)
    at com.install4j.runtime.Launcher.main(Unknown Source)
    429 INFO [Shutdown] log - Shutdown hook executing
    429 INFO [Shutdown] log - Shutdown hook complete


    i also did try to start zdesktop from the command line before, but here is the output when i try it again:

    $ ./zdesktop start
    Starting zdesktop
    $ nohup: appending output to `nohup.out'

    after that the log file is regenerated, but seems to contain the exact same exception.

    ideas ?
    thx!!

  5. #5
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    btw, if you need to test anything, let me know, i can give you guys an account on my boxes (although they should be standard updated ubuntu desktop/laptop)

    cheers,
    - jan

  6. #6
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default Won't install on Ubuntu 8.04 386

    Same story here - with the same installation messages (I compared them line by line) and same result when I attempt to start via shortcut.

    There is a Ubuntu 6.06 deb package - is it worth trying this?

    Also I'd like to know how to uninstall the failed installation - any pointers or do I just find all the bits installed and delete them?

    Cheers and thanks.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    425 WARN [main] log - Config error at <Call name="open"/>
    425 WARN [main] log - Config error at <Ref id="admin"><Call name="open"/></Ref>
    426 WARN [main] log - EXCEPTION

    This means the jetty.xml file is messed up. This is the first time I see it, so not sure why. Please send <install>/jetty/etc/jetty.xml to me. My email is jjzhuang@zimbra.com

  8. #8
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    ah, actually do you have anything running on port 7633 or 7634? it looks like a port conflict. zdesktop backend service uses 7633 and 7634.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default

    i have exactly the same problem. how to check for ports? i tried with netstat -a if that give me the correct answer.and there is anythig on 7633

  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    how about 7634?

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 01-12-2012, 02:20 AM
  2. [SOLVED] parts_decode_ext error
    By jsabater in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 10-13-2008, 08:24 AM
  3. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  4. Cleanup after many upgrades
    By tobru in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 12-23-2007, 09:21 AM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •