Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Error: Service error. Please check your server settings; verify your email address...

  1. #11
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default

    Same error with gmail account.
    tried manually too.
    It works with thunderbird and outlook.

  2. #12
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    For everyone who's having setup issues, most likely it's misconfiguration. Please file a bug and attach zdesktop.out from <install>/log.

    Note that zdesktop differs from clients like Thunderbird as zdesktop requires SMTP settings as well at account setup time. SMTP failure will cause server checks to fail.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default Gmail Service Error

    I too am experiencing this error when I am trying to set up zimbra with gmail. I would appreciate any advice. I tried enabling SSL for both incoming and outgoing with no luck. I have triple checked all my settings and tried a few non standard configurations. Here are a couple of screenshots of my settings. Any help would be great.
    Attached Images Attached Images

  4. #14
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    OK, please file a bug with zdesktop.out from under <install>/log. You can mark zdesktop.out as private attachment when filing the bug. The log does not contain any password, but will tell us what's wrong with the setup.

  5. #15
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default

    I have the same problem with mine. I just downloaded Zimbra and I have Microsoft Outlook 07 configured and running.

    Any suggestions?

  6. #16
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default

    I was not able to add an account hosted at MediaTemple (GridServer) until I switched it to SSL.

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 11:27 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. Change Install Admin Email Address
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-01-2007, 05:10 AM
  4. Installation Problem - Possibly LDAP
    By geroshea in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-16-2007, 05:47 AM
  5. Replies: 1
    Last Post: 04-13-2006, 05:47 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •