Results 1 to 6 of 6

Thread: Problem Reinstalling 0.91 on OSX 10.5.5

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default Problem Reinstalling 0.91 on OSX 10.5.5

    I had been running previous version of zdesktop on my mac for around 6 months - had been pretty stable. A couple of days ago, it wouldn't start. I uninstalled (leaving personal data) and installed latest version (zdesktop_0_91_build_1344_macos_intel). At the end of the install, dialog says that it couldn't inject Zimlets. When running new install, it goes to start up, dots display and after about 30 secs displays javascipt alert box with error (see screen below).

    zdesktop.out log has the following:

    Starting zdesktop
    /Users/my_username/zimbra/zdesktop/zdesktop: line 269: 19965 Segmentation fault "$app_java_home/bin/java" -Dinstall4j.jvmDir="$app_java_home" -Dexe4j.moduleName="$prg_dir/$progname" -Xms64m -Xmx256m -Dsun.net.inetaddr.ttl=30 -DSTART="$prg_dir/jetty/etc/start.config" -Dzimbra.config="$prg_dir/conf/localconfig.xml" -Djava.library.path="$prg_dir/lib" -Djetty.home="$prg_dir/jetty" -Djava.awt.headless=true $INSTALL4J_ADD_VM_PARAMS -classpath "$local_classpath" com.install4j.runtime.Launcher start com.zimbra.cs.offline.start.Main false false "$prg_dir/log/zdesktop.out" "$prg_dir/log/zdesktop.out" true true false "" true true 0 0 "" 20 20 "Arial" "0,0,0" 8 500 "version 0.91" 20 40 "Arial" "0,0,0" 8 500 -1 org.mortbay.start.Main
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    could you check zdekstop.log file?

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default

    Hi. zdesktop.log follows.

    2008-11-18 00:02:08,859 DEBUG [sync-timer-replaced_my_email@here.com] [mid=2;] offline - starting delta sync [token 26688]
    2008-11-18 00:02:08,860 DEBUG [sync-timer-replaced_my_email@here.com] [mid=2;] offline - ending delta sync [token 26688]
    2008-11-18 00:07:15,073 DEBUG [sync-timer-replaced_my_email@here.com] [mid=2;] offline - starting delta sync [token 26688]
    2008-11-18 00:07:15,073 DEBUG [sync-timer-replaced_my_email@here.com] [mid=2;] offline - ending delta sync [token 26688]
    2008-11-18 00:12:19,301 DEBUG [sync-timer-replaced_my_email@here.com] [mid=2;] offline - starting delta sync [token 26688]
    2008-11-18 00:12:19,302 DEBUG [sync-timer-replaced_my_email@here.com] [mid=2;] offline - ending delta sync [token 26688]
    2008-11-18 00:20:09,210 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook executing
    2008-11-18 00:20:19,213 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook complete

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default Same problem

    I am having the same problem!

    Here is my zdesktop.out log.

    Starting zdesktop
    /Users/proc113/zimbra/zdesktop/zdesktop: line 269: 20628 Segmentation fault "$app_java_home/bin/java" -Dinstall4j.jvmDir="$app_java_home" -Dexe4j.moduleName="$prg_dir/$progname" -Xms64m -Xmx256m -Dsun.net.inetaddr.ttl=30 -DSTART="$prg_dir/jetty/etc/start.config" -Dzimbra.config="$prg_dir/conf/localconfig.xml" -Djava.library.path="$prg_dir/lib" -Djetty.home="$prg_dir/jetty" -Djava.awt.headless=true $INSTALL4J_ADD_VM_PARAMS -classpath "$local_classpath" com.install4j.runtime.Launcher start com.zimbra.cs.offline.start.Main false false "$prg_dir/log/zdesktop.out" "$prg_dir/log/zdesktop.out" true true false "" true true 0 0 "" 20 20 "Arial" "0,0,0" 8 500 "version 0.92" 20 40 "Arial" "0,0,0" 8 500 -1 org.mortbay.start.Main

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

  6. #6
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    7
    Rep Power
    6

    Default

    Were you able to resolve the segmentation fault? I'm having the same problem with starting up zdesktop on Mac OS X 10.5.8.
    I have tried various JAVA versions (1.6.0_15, 1.5.0_20).
    Deniz

Similar Threads

  1. Unable to start Zimbra Desktop on OSX 10.5.5
    By klippo in forum Error Reports
    Replies: 48
    Last Post: 02-24-2009, 02:39 PM
  2. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  3. [SOLVED] Zimbra on OSX - returned mail, hostname problem?
    By McBurtnieks in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 11-14-2007, 06:57 PM
  4. OSX 10.4.6 installation problem
    By brhode in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 05-05-2006, 11:47 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •