Results 1 to 10 of 11

Thread: Cannot Access POP Account with Zimbra

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default Cannot Access POP Account with Zimbra

    I really want to try to use this program, but I am unable to set up ANY POP accounts inside of Zimbra desktop. I have used the same credentials / server information to set up and use:

    Entourage
    Apple Mail
    Outlook
    Thunderbird
    OperaMail
    SeaMonkey

    None of these programs have a problem retrieving / sending my emails.

    Zimbra won't connect.

    I've searched and searched the forums and done a fair amount of Googling - and I cannot figure this out.

    POP Account from GoDaddy

    email: my_name@mydomain.com

    username: my_name@mydomain.com
    password: my_password

    incoming: pop.secureserver.net
    outgoing: smtpout.secureserver.net

    It has to be something simple and I would really appreciate any suggestions or information regarding this issue.

    Thank you very much in advance.


    ~xdbx~

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    6
    Rep Power
    6

    Default

    Please check this thread :

    http://www.zimbra.com/forums/error-r...p3-server.html

    You might have an issue with the same thing ... did you test accessing your account using 'use TLS' in Thunderbird ?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kingston
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default same problem

    I'm having the same problem. I setup the account in Thunderbird and it works fine.
    Zimbra desktop gives error message:
    service.FAILURE: system failure: Unable to connect to IMAP server: DataSource: { id=14a9a40b-1a4a-466d-a1b9-34b19388f9b1, type=pop3, isEnabled=true, name=garry@dbmcweb.net, host=mail.dbmcweb.net, port=110, connectionType=cleartext, username=garry@dbmcweb.net, folderId=2 }

  4. #4
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    92
    Rep Power
    6

    Default

    I use have 3 POP accounts all work fine.
    Are you running the windows version?

    Check the firewall settings you might not be giving Zdesktop access.

    I have it running on Vista and F10 Linux.

  5. #5
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kingston
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    I was able to successfully add my other email address so it doesn't appear to be a firewall issue. That said, it won't receive email! There is an exclamation mark in a red circle (up near New Folder). Clicking on it says:
    system failure: POP3 server must support UIDL extension.
    I like Zimbra and actually have clients using the hosted version (at 01.com) because it will synch with their Blackberry but quite frankly an email program shouldn't be this difficult to get going!

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Posts
    63
    Rep Power
    7

    Default

    During POP3 account setup did you choose to leave new messages on the server? Unfortunately, if your POP3 server does not support the UIDL extension only the option to "delete after downloading" is supported. Most POP3 servers support UIDL these days, but some still don't.

    But I will fix the error message to be more descriptive and shown during account setup rather than during mailbox sync.

  7. #7
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    I have the same problem, but not with godaddy - I'm guessing it has to do with name-based web site hosting email servers that are on a shared server. None of the above suggestions fix it.

  8. #8
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Kingston
    Posts
    3
    Rep Power
    6

    Default

    You are correct. It is on a shared server with APlus. I guess the question is why I can access it with Thunderbird and not with Zimbra.

  9. #9
    Join Date
    May 2008
    Posts
    63
    Rep Power
    7

    Default

    Could you please send me your zdesktop.log file and I will take a quick look? My email is dac@zimbra.com.

  10. #10
    Join Date
    Jul 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    yea, me 2

    same problem with my imap server - outlook/outlook express no problem but zimbra cannot connect

Similar Threads

  1. slapd message error
    By smoke in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 04-27-2008, 04:23 PM
  2. [SOLVED] Clamav problem ? What's happening ?
    By aNt1X in forum Installation
    Replies: 23
    Last Post: 02-14-2008, 05:43 AM
  3. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM
  4. Replies: 16
    Last Post: 09-07-2006, 07:39 AM
  5. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •