Results 1 to 2 of 2

Thread: Desktop install issues

  1. #1
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    Auckland, New Zealand
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default Desktop install issues

    Hi

    I posted this under the zimlets did not install thread.

    As there has been no reply I here is the posting as a separate thread.

    I am getting the same message sequence as the install zimlets failure message users on an install on a Lenovo Laptop but running fedora 10 linux.

    Executed install program after successful download and transfer of file to /opt and running the chown (to root) and chmod comands.

    During install I got the Zimlets missing during install but install completes but without creating Launcher. Manually created launcher.

    Executing Launcher gives following dialogue box error message:

    The error message states "Yahoo! Zimbra Desktop is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Yahoo! Zimbra Desktop process, or restart your system."

    I have tried to kill and get:

    "[root@xxx zdesktop]# ./zdesktop stop
    Shutting down zdesktop
    The daemon is not running.
    [root@xxx zdesktop]# ./zdesktop start
    Starting zdesktop
    [root@xxx zdesktop]# nohup: appending output to `nohup.out'

    Happy to run traces log etc.

    Let me know what would help from here.

    regards
    KiwiCraig

  2. #2
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    830
    Rep Power
    8

    Default

    please do not install ZD as root. ZD on linux is meant to be installed and run by regular users.

    Quote Originally Posted by KiwiCraig View Post
    Hi

    I posted this under the zimlets did not install thread.

    As there has been no reply I here is the posting as a separate thread.

    I am getting the same message sequence as the install zimlets failure message users on an install on a Lenovo Laptop but running fedora 10 linux.

    Executed install program after successful download and transfer of file to /opt and running the chown (to root) and chmod comands.

    During install I got the Zimlets missing during install but install completes but without creating Launcher. Manually created launcher.

    Executing Launcher gives following dialogue box error message:

    The error message states "Yahoo! Zimbra Desktop is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Yahoo! Zimbra Desktop process, or restart your system."

    I have tried to kill and get:

    "[root@xxx zdesktop]# ./zdesktop stop
    Shutting down zdesktop
    The daemon is not running.
    [root@xxx zdesktop]# ./zdesktop start
    Starting zdesktop
    [root@xxx zdesktop]# nohup: appending output to `nohup.out'

    Happy to run traces log etc.

    Let me know what would help from here.

    regards
    KiwiCraig

Similar Threads

  1. Zimbra Desktop won't start after fresh install
    By ChaosFreak in forum Error Reports
    Replies: 2
    Last Post: 05-11-2009, 04:34 AM
  2. Zimbra Desktop fails to install on Ubuntu 8.04
    By xbalanque in forum Installation Help
    Replies: 10
    Last Post: 08-26-2008, 09:36 AM
  3. Zimbra network test install issues on CentOS 5.x
    By jpbuse in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 04-12-2008, 09:58 AM
  4. Replies: 21
    Last Post: 09-27-2007, 12:49 PM
  5. A couple of install issues -- MX and domain
    By Storm16 in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-31-2006, 11:31 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •