Results 1 to 10 of 10

Thread: zdesktop: installation error (failed to inject zimlets) + doesn't start

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default zdesktop: installation error (failed to inject zimlets) + doesn't start

    Hi,

    Trying to install zdesktop on Linux (Debian Squeeze), clean install.

    I get an error message at the end of the installation process ("Failed to inject zimlets. Some features may be missing"). Unsurprisingly, zdesktop won't start.

    Attached are zdesktop.out & install4j installation log- any help would be greatly appreciated.


    Thanks,
    -E-
    Attached Files Attached Files

  2. #2
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2
    Rep Power
    5

    Default

    I'm having the exact same issue any help would be appreciated.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    Me too. Anyone solve this yet?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default Possible fix.

    I had the same issue under Squeeze.

    I noticed a directory named .!yahoo/# ( long garbage string ) present in my home dir after the first run attempt, after deleting this directory ZD seems to start fine ( I had to manually reinstall the Zimlets though ).

    Update:

    I took and deleted all directories/files related to ZD and reinstalled from scratch, I still got the Zimlet failure message during install but ZD starts without any other issues.

    The only difference between this install attempt and the prior ones is that I updated Squeeze from apt to the latest revision.
    Last edited by Arcticfox; 02-04-2010 at 04:24 AM.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default

    Bumping this hoping someone as any input regarding this..


    -E-

  6. #6
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    1,688
    Rep Power
    11

    Default

    I suggest you try out ZD 2.0 beta1. Thanks!

  7. #7
    Join Date
    Mar 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Thumbs up SOLVED for me

    I was working some days trying to discover the reason of the problem.
    The problem in my Debian, was that the kernel was resolving dns only for ipv6.
    To solve this issue you have to run this command from root:

    sysctl -w net.ipv6.bindv6only=0

    Then you can start the zdesktop daemon from your home directory (or where you had installed) and your user (not root)

    zimbra/zdesktop/sdesktop start

    To verify if the daemon is running:

    zimbra/zdesktop/sdesktop status

    Finally, if you want to preserve the kernel change during booting, you can add this line at the bottom of the file /etc/sysctl.conf:

    net.ipv6.bindv6only = 0

    (If you already had that line with 1, just replace it)

    I hope, this can help somebody.

    Thanks
    Gustavo

  8. #8
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks Gustavo. Works for me too.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    9
    Rep Power
    6

    Default No go for me

    Hi,

    Still not working for me.

    Installed the latest Beta, installation completed successfully (or so it seems), but the application hangs forever when executed (never actually starts).

    zdesktop.out log:

    Code:
    STARTED Jetty Mon Mar 22 20:53:41 IST 2010
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    187  WARN  [main] log - Config error at <Call name="open"/>
    187  WARN  [main] log - Config error at <Ref id="http"><Call name="open"/></Ref>
    188  WARN  [main] log - EXCEPTION 
    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfiguration.java:542)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:252)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfiguration.java:646)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:260)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:214)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfiguration.java:974)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    	at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:194)
    	at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:534)
    	at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:441)
    	at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:119)
    Caused by: java.net.SocketException: Invalid argument
    	at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    	at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open(SelectChannelConnector.java:216)
    	... 18 more
    189  WARN  [main] log - Nested in java.lang.reflect.InvocationTargetException:
    java.net.SocketException: Invalid argument
    	at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(Unknown Source)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(Unknown Source)
    	at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open(SelectChannelConnector.java:216)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfiguration.java:542)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:252)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfiguration.java:646)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:260)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:214)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfiguration.java:974)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    	at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:194)
    	at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:534)
    	at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:441)
    	at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:119)
    Anyone?


    Thanks,
    -E-

  10. #10
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    2
    Rep Power
    6

    Default same issue

    Having same issue here. Would appreciate feedback.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-26-2008, 10:00 AM
  2. Upgrade to zdesktop 0.58 : Failed to inject zimlets
    By Klug in forum Installation Help
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2007, 08:51 PM
  3. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 10:35 AM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •