Results 1 to 10 of 12

Thread: Not receiving or sending email

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default Not receiving or sending email

    I just installed zimbra beta 2 OSS on SLES10 and now no email is being received or sent (from an email client or the webui). I am able to login as a user and as the admin using the webui. Is this something with beta2 or something not set right?
    Beta1 was working before i moved /opt to a new array and installed beta2.
    Last edited by carnold; 07-31-2007 at 06:57 PM.

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    that's um...not very descriptive...could we get some error logs?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default

    Looking at the logs in /opt/zimbra/log and /var/log/zimbra does not show anything. In fact, /var/log/zimbra is blank. what logs should i be looking at? Actually, the messages show they are being delivered just are not visible in the inbox. Check out the message from jchurchill titled "messages delivered but not visible in inbox". Here are the delivery logs:
    Jul 31 21:21:41 mail postfix/smtp[27262]: 45773A842: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=7, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 Error in processing, id=27283-03, virus_scan FAILED: virus_scan: ALL VIRUS SCANNERS FAILED: ClamAV-clamd av-scanner FAILED: Too many retries to talk to 127.0.0.1:3310 (Can't connect to INET socket 127.0.0.1:3310: Connection refused) at (eval 69) line 269. (in reply to end of DATA command))
    Jul 31 21:22:04 mail zmmailboxdmgr[27799]: status requested
    Jul 31 21:22:04 mail zmmailboxdmgr[27799]: status OK
    Jul 31 21:22:04 mail postfix/smtpd[27613]: disconnect from nf-out-0910.google.com[64.233.182.190]
    Jul 31 21:22:22 mail postfix/smtpd[27613]: connect from ug-out-1314.google.com[66.249.92.175]
    Jul 31 21:22:22 mail postfix/smtpd[27613]: D53BCA851: client=ug-out-1314.google.com[66.249.92.175]
    Jul 31 21:22:23 mail postfix/cleanup[27634]: D53BCA851: message-id=
    Jul 31 21:22:23 mail postfix/qmgr[27252]: D53BCA851: from=, size=1963, nrcpt=1 (queue active)
    Jul 31 21:22:30 mail postfix/smtp[27264]: D53BCA851: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=8, status=deferred (host 127.0.0.1[127.0.0.1] said: 451 4.5.0 Error in processing, id=27284-02, virus_scan FAILED: virus_scan: ALL VIRUS SCANNERS FAILED: ClamAV-clamd av-scanner FAILED: Too many retries to talk to 127.0.0.1:3310 (Can't connect to INET socket 127.0.0.1:3310: Connection refused) at (eval 69) line 269. (in reply to end of DATA command))
    Jul 31 21:22:35 mail postfix/smtpd[27842]: connect from hostname here[xx.xx.xx.xx]
    Jul 31 21:22:35 mail postfix/smtpd[27842]: setting up TLS connection from hostname here[xx.xx.xx.xx]
    Jul 31 21:22:35 mail postfix/smtpd[27842]: TLS connection established from hostname here[xx.xx.xx.xx]: TLSv1 with cipher
    Last edited by carnold; 07-31-2007 at 07:39 PM.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by carnold View Post
    Beta1 was working before i moved /opt to a new array and installed beta2.
    How did you perform this little trick? Did you reset the permissions on the files after you moved them?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    I noticed in another thread you mention that the new location for /opt is on resierfs, is that correct? We do not recommend using reiserfs for the Zimbra file system, I would recommend that you change it as soon as you can.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default

    Why would i change it from reiserfs? What are any pro's for changing it. It worked fine in beta1. Why is it not reccommended to have zimbra on reiserfs?

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by carnold View Post
    Why would i change it from reiserfs? What are any pro's for changing it. It worked fine in beta1. Why is it not reccommended to have zimbra on reiserfs?
    It's not suitable for an enterprise file system (IIRC, there's some comments in the forums). I have seen corruption problems with it in some circumstances (usually power-failure) - we recommend ext3. If you continue using reiserfs, just make sure you backup fully and often.
    Last edited by phoenix; 08-08-2007 at 02:18 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    227
    Rep Power
    8

    Default

    Wel,, back to the original problem: mails seem to be moving both ways now I don't know why it took like 2 hrs but they seem to work now.
    On the reiserfs front: what would it take to move from reiserfs to ext3? I really don't want to have to start over and neither do the users

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 11-07-2010, 01:54 PM
  2. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  4. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 03:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •