Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Sending Mail! Still something wrong!

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default Sending Mail! Still something wrong!

    Okay, So I have a fresh install of fedora and zimbra. I got no errors when I did the install and I am still having the same issue. MTA is not running and I cannot figure out why.

    I get this error when I try to send(is the same)

    msg - system failure: MessagingException
    code - service.FAILURE
    method - ZmCsfeCommand.prototype.invoke
    detail - soap:Receiver


    What log should I look in? also THe spell checker is not running.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vienna, Austria (Europe)
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Default debug Javascript User Interface

    Try to start your webclient with adding ?debug=1 to your Webmail URL

    http://webmail.yourdomain.com/?debug=1

    Allow the Popup Screen.

    If you are lucky it shows you more details.

    Also try to look inside /var/log/zimbra.log and the logs in /opt/zimbra/log/

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    Man, the /var/log/zimbra.log is full of errors....

    This one repeats alot

    Aug 1 08:22:22 mail01 postfix[5962]: fatal: file /opt/zimbra/postfix-2.2.9/conf/main.cf: parameter mail_owner: unknown user name v\
    alue: postfix

    Also

    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: antispam: Running
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: antivirus: Running
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: ldap: Running
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: logger: Running
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: mailbox: Running
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: mta: Stopped
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: snmp: Running
    Aug 1 08:20:05 mail01 zimbramon[4155]: 4155:info: 2007-08-01 08:20:02, STATUS: mail01.bhcorp.local: spell: Stopped
    Aug 1 08:20:26 mail01 zmtomcatmgr[5480]: status requested
    Aug 1 08:20:26 mail01 zmtomcatmgr[5480]: status OK


    These items appear multiple times.

    I will try the webclient next.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    Nothing populates the debug windows when I try to send the mail.

    I noticed something right now when I was booting up the server again, When it was starting zimbra it failed, I saw a denied message. I am going to bounce the machine again and take a print screen show I can get closer look.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vienna, Austria (Europe)
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Default

    Things to check I found here on the forums for you:

    - SElinux should be disabled
    - Check the permissions of your postfix conf folder
    Code:
    ls -l /opt/zimbra/postfix/conf
    total 208
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 15647 2007-03-28 22:55 access
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  8240 2007-03-28 22:55 aliases
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 10947 2007-03-28 22:55 canonical
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  9622 2007-03-28 22:55 generic
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 16393 2007-03-28 22:55 header_checks
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 11942 2007-03-28 22:55 LICENSE
    -rw-r--r-- 1 zimbra zimbra   1781 2007-08-01 23:48 main.cf
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 14379 2007-03-28 22:55 main.cf.default
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  1783 2007-03-28 22:55 makedefs.out
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  5116 2007-07-06 23:24 master.cf
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 17077 2007-03-28 22:55 postfix-files
    -rwxr-xr-x 1 root   postfix  6366 2007-03-28 22:55 postfix-script
    -rwxr-xr-x 1 root   postfix 22018 2007-03-28 22:55 post-install
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  1024 2007-08-02 00:53 prng_exch
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  6523 2007-03-28 22:55 relocated
    -rw-r--r-- 1 root   postfix  1629 2007-03-28 22:55 TLS_LICENSE
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 11033 2007-03-28 22:55 transport
    -rw-r--r-- 1 root   postfix 11732 2007-03-28 22:55 virtual
    - Check if you have a Firewall that blocks it

    If it is about the permissionssearch this forum for 'fix permissions'

  6. #6
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Talking

    Okay,

    So here is the same thing from my box.

    -rw-r--r-- 1 root postfix 15647 Apr 26 05:46 access
    -rw-r--r-- 1 root postfix 8240 Apr 26 05:46 aliases
    -rw-r--r-- 1 root postfix 10947 Apr 26 05:46 canonical
    -rw-r--r-- 1 root postfix 9622 Apr 26 05:46 generic
    -rw-r--r-- 1 root postfix 16393 Apr 26 05:46 header_checks
    -rw-r--r-- 1 root postfix 11942 Apr 26 05:46 LICENSE
    -rw-r--r-- 1 zimbra zimbra 1675 Aug 1 08:40 main.cf
    -rw-r--r-- 1 root postfix 14379 Apr 26 05:46 main.cf.default
    -rw-r--r-- 1 root postfix 2127 Apr 26 05:46 makedefs.out
    -rw-r--r-- 1 root postfix 5116 Jul 6 17:24 master.cf
    -rw-r--r-- 1 root postfix 17077 Apr 26 05:46 postfix-files
    -rwxr-xr-x 1 root postfix 6366 Apr 26 05:46 postfix-script
    -rwxr-xr-x 1 root postfix 22018 Apr 26 05:46 post-install
    -rw-r--r-- 1 root postfix 6523 Apr 26 05:46 relocated
    -rw-r--r-- 1 root postfix 1629 Apr 26 05:46 TLS_LICENSE
    -rw-r--r-- 1 root postfix 11033 Apr 26 05:46 transport
    -rw-r--r-- 1 root postfix 11732 Apr 26 05:46 virtual

    My firewall is disabled and I believe that I have SElinux disabled. Hmmmm now that I think about it when I used to installed FC5 I had an option to enable or disable SElinux, when I did this install I didnt see anything.

    off the top of your head do you know how to disable it?

  7. #7
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    Okay,

    So I looked up the permissions things and found this;

    su -root
    chown -R zimbra:zimbra /opt/zimbra
    cd /opt/zimbra/libexec
    ./zmfixperms

    to fix the permissions right?

    so then I tried it

    and this...

    [root@mail01 libexec]# ./zmfixperms
    chown: cannot access `/opt/zimbra/perdition-1.17': No such file or directory
    chown: `postfix: postfix': invalid user

    note: there is no space between `postfix: and postfix' the messageboard parses it as a smily if I dont put the space.
    Last edited by BlueHaven; 08-01-2007 at 04:16 PM.

  8. #8
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vienna, Austria (Europe)
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Default

    nothing in my head, I am running on Debian. Only did FC4 one year ago ;-)

    Disable selinux on FC5
    Fedora Project, sponsored by Red Hat

    But keep on searching the forum here and the wiki. there is lot of info about fedora core.

    Installation-Preparing Your Server Environment - ZimbraWiki

  9. #9
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    Okay, got SELinux disabled. Should I reinstall? Zimbra still fails on boot. gonna try to change the permissions again!

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Vienna, Austria (Europe)
    Posts
    59
    Rep Power
    8

    Default

    I would try the fixpermissions script (search forums), but if it does not work
    a clean reinstall (of Fedora and Zimbra) with every single step noted on paper.

    So you would have a clean base.

    Also most important is all the /etc/hosts/ stuff and a clean DNS Setup before the installation start for Zimbra (also a lot about it in the forums here)

    sorry, I have to leave for today as it is late here in europe. greetings, Robert

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  5. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •