Results 1 to 10 of 10

Thread: Initializing wiki@xxxxx

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default Initializing wiki@xxxxx

    Hi,
    I have serious problem while configuring Zimbra. I'm trying to install zimibra on XP, I followed all the steps in install.txt and still i get this error which i have pasted below. I feel the problem is with Jetty and tomcat, they are using the same ports i.e. 7070, what can i do to solve my problem. I have been sitting with this problem since 3 days bangging my head over it but still could find the solution. Any suggestions are highly appreciated.

    Thanks in advance.

    This is what is happening to me when we run "reset-the-world" in Zimbreserver :

    Buildfile: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build.xml
    reset-the-world:
    clean:
    clean:
    [delete] Deleting directory C:\opt\zimbra\ZimbraCommon\build
    clean:
    [delete] Deleting directory C:\opt\zimbra\ZimbraIM\build
    [delete] Deleting directory C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build
    build-init:
    [mkdir] Created dir: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\classes
    ...............................
    deploy-war-jetty:
    stop-jetty-windows:
    [exec] The Jetty6 Java Service service is not started.
    [exec] More help is available by typing NET HELPMSG 3521.
    [exec] Result: 2
    stop-jetty-unix:
    stop-jetty:
    [echo] Waiting for jetty to stop
    [copy] Copying 1 file to C:\opt\zimbra\jetty\webapps
    [mkdir] Created dir: C:\opt\zimbra\jetty\webapps\service
    [unzip] Expanding: C:\opt\zimbra\jetty\webapps\service.war into C:\opt\zimbra\jetty\webapps\service
    start-jetty-windows:
    [exec] The Jetty6 Java Service service is starting......
    [exec] The Jetty6 Java Service service was started successfully.
    start-jetty-unix:
    start-jetty:
    [echo] Waiting for jetty to start
    deploy-zimlets:
    service-deploy:
    init-wiki:
    [echo] Initializing wiki@CSPLP0015
    [java] ERROR: zclient.IO_ERROR (invoke Connection reset, server: localhost) (cause: java.net.SocketException Connection reset)

    BUILD FAILED
    C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build.xml:542: The following error occurred while executing this line:
    C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build.xml:601: Java returned: 2

    Total time: 10 minutes 52 seconds


    Thanks again.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Rep Power
    8

    Default

    First of all I would like to ask why you have a mixed Tomcat/Jetty environment?

    Secondly, I'm curious if you haven't run th necessary init script to make sure that the proper folders are there.

    First make sure that you do not have conflicting installs, and then make sure that this build is properly pre-configured before beginning. Finally, go to the line numbers that build.xml gives you, and make sure that all of those folders (if they are folders) exist.

  3. #3
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default Initializing wiki@xxxxx

    Hi,
    Thanks for your reply, i have followed the steps in iINSTALL-SVN-WIN32.txt and i got the following error. Then i read jetty.txt and i download the jetty-6.1 and followed the steps in it, it is then i received the error that i posted yesterday. Following is the error i get when i don't use jetty, what do i do now? Thanks.

    Buildfile: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build.xml
    reset-the-world:
    clean:
    clean:
    [delete] Deleting directory C:\opt\zimbra\ZimbraCommon\build
    clean:
    [delete] Deleting directory C:\opt\zimbra\ZimbraIM\build
    [delete] Deleting directory C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build
    build-init:
    [mkdir] Created dir: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\classes
    [mkdir] Created dir: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\generated\src\jav a
    [mkdir] Created dir: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\wiki
    [mkdir] Created dir: C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\data
    Trying to override old definition of task deploy

    ----------------------------------------------------
    [copy] Copying 1 file to C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\dist\db
    [copy] Copying 18 files to C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build\dist\wiki
    localhost-ssl-cert:
    [delete] C:\opt\zimbra\jetty\etc not found.
    [genkey] Generating Key for jetty
    [genkey] keytool error: java.io.FileNotFoundException: C:\opt\zimbra\jetty\etc\keystore (The system cannot find the path specified)

    BUILD FAILED
    C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build.xml:538: The following error occurred while executing this line:
    C:\opt\zimbra\ZimbraServer\build.xml:623: exec returned: 1

    Total time: 4 minutes 55 seconds

  4. #4
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Rep Power
    8

    Default

    I'm sure you've noticed that the 5.0+ builds are on Jetty. As a result, you should stick to the Jetty branch. While this is a dirty solution, I would go ahead and manually build that folder structure and go ahead and run r-t-w again. I've noticed this problem when folks don't do a build-init before they execute the reset-the-world command. All of the folders that the ant script looks for don't exist, and it quits on error. Add the folders, and you should be good to go. Next time, make sure you've executed all of the init targets to have a proper environment setup.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default Initializing wiki@xxxxx

    I think i'm doing some silly mistakes as i'm a newbie to java environment i have problem understanding what's going in the ant script. Following are the steps that i'm following, please correct my mistakes,

    step 1 : I have downloaded zcs-5.0.0-BE7AZ-1095-src.tgz and unzipped it to c:\opt\zimbra\
    step 2 : I've installed java 1.5 update 6 to c:\opt\zimbra\java\ and i've set JAVA_HOME and CLASSPATH

    step 3 : I've installed tomcat 5.5.23.exe to c:\opt\zimbra\tomcat\ on port 7070 and also copied the files as instructed in the install-svn-win32.txt

    step 4 : I've installed mysql 5.0.19-win32 to c:\opt\zimbra\mysql\ on port 7306

    step 5 : I've installed openLDAP version 2.2.29 to c:\opt\zimbra\openLDAP\

    step 6 : I have added ZimbraServer/build.xml in MyEclipse 5.1

    Then i have run the "reset-the-world" target.

    I'm getting the error when i run "reset-the-world".

    Am I missing something or am I doing it the wrong way?

    Thank You.
    Murali.

  6. #6
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Rep Power
    8

    Default

    Replace the tomcat step with jetty. you'll similarly copy the conf/jetty-6.1 files over and make the appropriate symbolic links. Otherwise, it looks like you're doing it right.

    Try to run a reset-all instead of a reset-the-world and see if that's more successful.

  7. #7
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default Initializing wiki@xxxxx

    Hi,

    You mean there is no need to install the tomcat, instead of tomcat shall I use Jetty-6.1, and copy the conf/jetty-6.1 to C:\opt\zimbra\jetty\ , and also I need to change env.ZIMBRA_USE_TOMCAT=1 or not. Please help me out.

    Thankyou for your reply.

  8. #8
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default Initializing wiki@xxxxx

    Hi,

    And also i didn't find any reset-all task in ant script. And also I am attching
    build .xml for zimbraServer. please help me out.

    thanks,

  9. #9
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Default Initializing wiki@xxxxx

    Hi,
    I am getting this error in the tomcat.Please help me.

    log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.digester.Digester.sax).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    Zimbra server reserving server socket port=7110 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=7995 bindaddr=null ssl=true
    Fatal error: terminating: PrivilegedServlet init failed
    java.net.SocketException: Unbound server sockets not implemented
    at javax.net.ServerSocketFactory.createServerSocket(U nknown Source)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.newBoundServerSocket(Ne tUtil.java:107)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.bindServerSocket(NetUti l.java:134)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.bindSslTcpServerSocket( NetUtil.java:67)
    at com.zimbra.cs.servlet.PrivilegedServlet.init(Privi legedServlet.java:111)
    at javax.servlet.GenericServlet.init(GenericServlet.j ava:212)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServl et(StandardWrapper.java:1139)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(Stan dardWrapper.java:966)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnSta rtup(StandardContext.java:3956)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(Sta ndardContext.java:4230)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInt ernal(ContainerBase.java:760)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(Co ntainerBase.java:740)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(Sta ndardHost.java:544)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWAR(H ostConfig.java:825)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWARs( HostConfig.java:714)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps( HostConfig.java:490)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostC onfig.java:1138)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEv ent(HostConfig.java:311)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLife cycleEvent(LifecycleSupport.java:120)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1022)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(Standa rdHost.java:736)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1014)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(Stan dardEngine.java:443)
    at org.apache.catalina.core.StandardService.start(Sta ndardService.java:448)
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(Stan dardServer.java:700)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalin a.java:552)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootst rap.java:295)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:433)

    log4j:WARN No appenders could be found for logger (org.apache.commons.digester.Digester.sax).
    log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
    Zimbra server reserving server socket port=7110 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=7995 bindaddr=null ssl=true
    Fatal error: terminating: PrivilegedServlet init failed
    java.net.SocketException: Unbound server sockets not implemented
    at javax.net.ServerSocketFactory.createServerSocket(U nknown Source)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.newBoundServerSocket(Ne tUtil.java:107)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.bindServerSocket(NetUti l.java:134)
    at com.zimbra.cs.util.NetUtil.bindSslTcpServerSocket( NetUtil.java:67)
    at com.zimbra.cs.servlet.PrivilegedServlet.init(Privi legedServlet.java:111)
    at javax.servlet.GenericServlet.init(GenericServlet.j ava:212)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.loadServl et(StandardWrapper.java:1139)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapper.load(Stan dardWrapper.java:966)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.loadOnSta rtup(StandardContext.java:3956)
    at org.apache.catalina.core.StandardContext.start(Sta ndardContext.java:4230)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChildInt ernal(ContainerBase.java:760)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.addChild(Co ntainerBase.java:740)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.addChild(Sta ndardHost.java:544)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWAR(H ostConfig.java:825)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployWARs( HostConfig.java:714)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.deployApps( HostConfig.java:490)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.start(HostC onfig.java:1138)
    at org.apache.catalina.startup.HostConfig.lifecycleEv ent(HostConfig.java:311)
    at org.apache.catalina.util.LifecycleSupport.fireLife cycleEvent(LifecycleSupport.java:120)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1022)
    at org.apache.catalina.core.StandardHost.start(Standa rdHost.java:736)
    at org.apache.catalina.core.ContainerBase.start(Conta inerBase.java:1014)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngine.start(Stan dardEngine.java:443)
    at org.apache.catalina.core.StandardService.start(Sta ndardService.java:448)
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.start(Stan dardServer.java:700)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalin a.java:552)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknow n Source)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Un known Source)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootst rap.java:295)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:433)
    Thank you,

  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    26
    Rep Power
    8

    Default

    You mean there is no need to install the tomcat, instead of tomcat shall I use Jetty-6.1, and copy the conf/jetty-6.1 to C:\opt\zimbra\jetty\ , and also I need to change env.ZIMBRA_USE_TOMCAT=1 or not. Please help me out.
    That is correct. I gave you the wrong target earlier. I was going to ask you to make sure that you ran the init-targets, but then I realized that they are dependencies of the other targets.

    So, stop using tomcat, move to Jetty, and see what happens.

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 11:27 AM
  2. Initializing ldap...FAILED (256) on Mac OSX 10.4.4
    By kenzoida in forum Installation
    Replies: 19
    Last Post: 02-14-2007, 12:19 AM
  3. Replies: 26
    Last Post: 02-12-2007, 07:23 PM
  4. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 12:16 PM
  5. Initializing ldap...FAILED (512)?
    By eger in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 02-24-2006, 12:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •