Results 1 to 7 of 7

Thread: I need to clear my relay hostname from command line

  1. #1
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default I need to clear my relay hostname from command line

    I stupidly put my hostname in the relay host name in the admin gui MTA area I now can not get into the admin

    Please can someone give me the command to clear the MTA relay from the command line in zimbra?

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    That all you did? U sure? Here it is anyway:
    zmprov mcf zimbraMtaRelayHost '' (blank/localhost/desired)

  3. #3
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default is the quote mark used? can you write the command exactly as I should input it please

    dfdfdfdfdfdfdfdf

  4. #4
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    63
    Rep Power
    8

    Default Hard time

    I had this going but now I just can not get any outgoing or incoming mail I have read all the forums wikis etc my set up seems to be ok

    I wonder if an older zimbra config file is messing me up I have reloaded this several time trying to get it to work

    I have tested the mx the postconf I have spent hours with mynetworks

    can you give me a couple of must dos?

  5. #5
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Well what'd you have before?
    zmprov mcf zimbraMtaRelayHost '' (2 single ticks=blank) -note some commands use 2 double quotes instead ""
    zmprov mcf zimbraMtaRelayHost localhost (well obviously=localhost)
    zmprov mcf zimbraMtaRelayHost desired (=desired)

    for outgoing:
    zmprov mcf zimbraMtaDnsLookupsEnabled TRUE

    incoming:
    Quote Originally Posted by dataforcecrm View Post
    dataforcecrm.com 7200 IN MX 0 mail.dataforcecrm.com
    as of 7pmish central US:
    208.77.144.242 mail.dataforcecrm.com isn't currently set as an mx in your dns records

    When I dig mx dataforcecrm.com I just get:
    66.223.51.72 mx0 mail4.zoneedit.com
    216.55.181.47 mx0 mail5.zoneedit.com

    The smaller the mx value (10 is commonly used) the first priority it gets so these need to be moved above mail.dataforcecrm.com if you aren't using them for inbound mail.

    what's your hostfile look like? If that's still the correct ip/name it should be like:
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    208.77.144.242 mail.dataforcecrm.com mail

    check the major logfiles: /opt/zimbra/log/mailbox.log & /var/log/zimbra.log
    for more specific logs see: /docs/ne/latest/administration_guide/9_Monitoring.12.1.html#1075561

    zmcontrol status (anything stopped?)

    (I assume you have no firewalls on accident or anything...)
    Last edited by mmorse; 09-27-2007 at 03:27 PM.

  6. #6
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Alright Jim, So this is a repeat of a prior incident? /forums/administrators/10279-i-tried-set-up-relay-now-server-down.html
    Quote Originally Posted by dataforcecrm View Post
    Hi,
    I can not sign into my admin or my mail. I tried to set up a relay and wrecked by server somehow.

    in zimbra: command line on zmcontrol start I get this error:

    Host dataforceleads.com
    Starting ldap...Done

    FAILED
    daemon: bind(7) failed errno=99 (Cannot assign requested address)
    slap_open_listener: failed on ldap://datforceleads.com:389
    ERROR - failed to start slapd

    Thanks, I would like to get the server back up
    But you have posts in-between; did you ever get this box up and running sending & receiving mail? I can't really tell. EDIT: You we're asking about junk filters, (http://www.dataforceone.com/onepage/...lter_issue.jpg) so it would appear that you did, but somehow you've slipped though the cracks-I'm gonna go back and read all your posts...
    Last edited by mmorse; 08-24-2007 at 05:42 PM.

  7. #7
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    now, not to be confused with dataforcecrm.com you also have dataforceone.com
    and that mx record is set properly:
    208.67.252.42 mail.dataforceone.com mx0

    So what are you using? We need the big picture of your setup/intent.

Similar Threads

  1. Changing Your Hostname
    By manthrax3 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 12-27-2007, 05:15 PM
  2. Change hostname and IP Address!
    By celeron in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 07-15-2007, 09:27 PM
  3. Relay Issues with windows mobile 5 device
    By astarr in forum Zimbra Mobile
    Replies: 15
    Last Post: 04-19-2007, 04:17 PM
  4. Web mail MTA Hostname
    By melody in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 04-19-2007, 10:11 AM
  5. Installation Cancelled - Zimbra-spell !
    By Ledg in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2006, 02:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •