Results 1 to 3 of 3

Thread: CENTOS LDAP Admin GUI problems

  1. #1
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default CENTOS LDAP Admin GUI problems

    Alright, I'm running the Open Source version on Centos 4. I was asked to add LDAP authentication to the servers and realized Zimbra is already running LDAP.

    Following the instructions on the UNIX and Windows Accounts in Zimbra LDAP and Zimbra Admin UI - ZimbraWiki page helped me get started, however, here is the problem.

    I am not running Samba, so I skipped all the Samba related parts of this.

    The problem is that now a single new extension has appeared, and it says 'Posix Groups' and when I attempt to create a new group I get:

    Message: system failure: createLDAPEntry
    Error code: service.FAILURE
    Method: ZmCsfeCommand.prototype.invoke
    Details:soap:Receiver


    Also, authentication breaks if I use LDAP. (When I set LDAP in authconfig)

    Do I need Samba to do Linux account administration in Zimbra or am I missing something?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    8

    Default Also, this is what happens when I do ldap commands

    log]# ldapsearch
    SASL/GSSAPI authentication started
    ldap_sasl_interactive_bind_s: Local error (-2)
    additional info: SASL(-1): generic failure: GSSAPI Error: Miscellaneous failure (No credentials cache found)

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by jharish View Post
    Do I need Samba to do Linux account administration in Zimbra .................
    Yes, you do need it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. initializing ldap...FAILED(256)ERROR
    By manjunath in forum Installation
    Replies: 39
    Last Post: 06-07-2013, 11:27 AM
  2. Zimbra Install Problem - getDirectContext
    By bsimzer in forum Installation
    Replies: 27
    Last Post: 07-19-2007, 11:12 AM
  3. 3 testing: LDAP: 389 Failed when restore zimbra
    By victorLeong in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 05-24-2007, 07:45 AM
  4. LDAP problems
    By TaskMaster in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 05-02-2007, 09:29 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 12:16 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •