Results 1 to 3 of 3

Thread: GAL mobilePhone Attribute

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    71
    Rep Power
    8

    Default GAL mobilePhone Attribute

    After a couple of months, I finally figured out how to create and maintain LDAP entries, connect them to GAL, and map attributes.

    The problem I'm having now is that the mobilePhone mapping that I'm creating is NOT showing up on GAL item contact screen.

    I followed the instructions to create this zimbra map entry:

    mcf +zimbraGalLdapAttrMap mobile=mobilePhone

    And I verified it was there by using this command:

    /opt/zimbra/bin/zmprov gacf|grep zimbraGalLdapAttr
    ...
    zimbraGalLdapAttrMap: mozillaHomePostalCode=homePostalCode
    zimbraGalLdapAttrMap: homePhone=homePhone
    zimbraGalLdapAttrMap: mail=email
    zimbraGalLdapAttrMap: mobile=carPhone
    zimbraGalLdapAttrMap: facsimileTelephoneNumber=workFax
    zimbraGalLdapAttrMap: Fax=workFax
    zimbraGalLdapAttrMap: mobile=mobilePhone

    However, my GAL contact screen shows no mobilePhone field item even though I verified that the LDAP record has a "mobile" attribute with a value.



    What else do I need to look at?

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Los Angeles, California
    Posts
    71
    Rep Power
    8

    Default GAL Cache?

    I answered my own question. "mobilePhone" does, in fact, appear on the GAL Contact Item screen.

    The problem is that I had 6 records with the "mobile" attribute. I originally created this mapping:

    mcf +zimbraGalLdapAttrMap mobile=carPhone,mobilePhone

    I then modified it as follows:

    mcf -zimbraGalLdapAttrMap mobile=carPhone,mobilePhone
    mcf +zimbraGalLdapAttrMap mobile=mobilePhone

    Now, new LDAP records I enter display the mobilePhone field on the GAL contact screen, but earlier LDAP records entered do NOT display the mobilePhone field, even though they have "mobile" attribute values.

    My question is: Is there some cache that Zimbra maintains with respect to LDAP entries? I have noticed that when I alter attributes on an existing record (and the attributes are mapped to Zimbra contact fields), they do not show up on Zimbra GAL screen. However, when I enter new records with all the mapped attributes, these attributes are reflected in the mapped Zimbra contact fields.

    Can someone please explain why this is, and what I should do about it?

    Thanks!

    -ron

  3. #3
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    folioguru,
    I was wondering if you could share the link of the page which you said had the directions to make this possible.

    I was also wondering how you were able to make a link to the share global address list. From your screenshot it appears you have a direct link to browse the global address list, however everything I've read so far says this isn't possible.

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 05-14-2009, 05:32 PM
  2. Large GAL
    By padraig in forum Zimbra in Education
    Replies: 3
    Last Post: 05-13-2008, 04:43 AM
  3. Postfix problem
    By jimbo in forum Administrators
    Replies: 46
    Last Post: 07-23-2007, 06:24 AM
  4. GAL not correct for Outlook
    By Richard in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 1
    Last Post: 03-07-2007, 12:48 PM
  5. Gal attribute called "zimbraMailForwardingAddress"
    By rafrio in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 11-27-2006, 10:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •