Results 1 to 6 of 6

Thread: IMAP Authentication

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default IMAP Authentication

    Hi folks, here i am again with a question.
    I can't login to imap. The webmail works without problems, and i enabled plain login in the control panel, here are some screenshots and a telnet log to port 143:

    Services enabled:


    IMAP settings:


    Telnet to port 143:

    Code:
    $ telnet 10.1.2.212 143
    Trying 10.1.2.212...
    Connected to 10.1.2.212.
    Escape character is '^]'.
    * OK zimbra.mysdomain.com Zimbra IMAP4rev1 service ready
    C01 CAPABILITY
    * CAPABILITY IMAP4rev1 STARTTLS BINARY CATENATE CHILDREN ESEARCH ID IDLE LITERAL+ LOGIN-REFERRALS NAMESPACE QUOTA SASL-IR UIDPLUS UNSELECT WITHIN X-DRAFT-I04-SEARCHRES
    C01 OK CAPABILITY completed
    Should not be some AUTH=foo for each auth mechanism?

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    Nevermind, i think i's a broken client. I will add news when i have any.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    mmmmm.....
    Kmail works, but i need to make it work with Toltec's connector for outlook 2k, it needs the AUTH stuff.
    It's possible to enable it?

    Cheers.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    4.5 supports LOGIN and AUTH=PLAIN, though AUTH=PLAIN is only available under a TLS security layer (see RFC 4616) -- in other words, either imaps (port 993) or after a STARTTLS command. 5.0 will also support AUTH=GSSAPI.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    8

    Default

    Still can't get this working (probably my fault though).

    Code:
    telnet localhost 993
    Trying 127.0.0.1...
    Connected to localhost.
    Escape character is '^]'.
    c01 capability
    
    Connection closed by foreign host.

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default

    Port 993 is IMAPs, and a plaintext connection will not work. If you're using telnet, try port 143.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

Similar Threads

  1. Does Zimbra support IMAP Secure Authentication?
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 11-06-2009, 07:19 PM
  2. I broke IMAP authentication
    By sjobeck in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 09-14-2007, 03:40 AM
  3. IMAP SSL Authentication failing
    By moniker in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-23-2006, 09:25 AM
  4. Error on IMAP - Tomcat crashes!
    By rodrigoccurvo in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 11-30-2005, 07:14 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •