Results 1 to 10 of 11

Thread: No luck installing on FC4

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default No luck installing on FC4

    I've tried several times and still have no luck getting things working. For a little upfront background information, I have installed a basic FC4 load in vmware (I did read the information about changing the innodb thing to 50). I am not sure I have all the necessary packages installed since I haven't been able to find that anywhere in the documentation.

    Anyway, when I run the install.sh script, for one when I select https, it never prompts me to create the certificate. The install completes...after waiting a while for the servers to start, but then when I run zmcontrol status, all I get back is:

    Calling GetServiceInfoRequest (rocky.me.com)

    RESPONSE: (Zimbra::Mon::serviceInfo)
    host
    ip 127.0.0.1
    name rocky.me.com

    I'm not sure what other information I can provide, but any help would be greatly appreciated.

    Tony
    Last edited by lledynot; 04-23-2007 at 06:54 AM. Reason: remove domain name

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default ldap or sql not starting

    Quote Originally Posted by lledynot
    I've tried several times and still have no luck getting things working. For a little upfront background information, I have installed a basic FC4 load in vmware (I did read the information about changing the innodb thing to 50). I am not sure I have all the necessary packages installed since I haven't been able to find that anywhere in the documentation.

    Anyway, when I run the install.sh script, for one when I select https, it never prompts me to create the certificate. The install completes...after waiting a while for the servers to start, but then when I run zmcontrol status, all I get back is:

    Calling GetServiceInfoRequest (rocky.ellifino.com)

    RESPONSE: (Zimbra::Mon::serviceInfo)
    host
    ip 127.0.0.1
    name rocky.me.com

    I'm not sure what other information I can provide, but any help would be greatly appreciated.

    Tony
    either ldap or sql is probably failing to start - it appears as if your server object is not being provisioned in ldap.

    Can you check (or post) the install.log.$$ file (in /tmp) for errors? Also, verify that slapd and mysql are running.

    Also, check your /etc/hosts file (as shown in other threads) to make sure it's correct.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    ok, the install log said that it could not find libssl.so.4 so I followed the instructions from the other posts about symlinking. Ran the install again, but there are still problems. Below are the contents from the install log. (well, most of the contents...was too long to post)

    COMMAND: zmlocalconfig -f -e zimbra_store_directory='${zimbra_home}/store'
    COMMAND: zmlocalconfig -e zimbra_server_hostname=rocky.me.com
    COMMAND: zmlocalconfig -e ldap_host=rocky.me.com
    COMMAND: zmlocalconfig -e ldap_port=389
    COMMAND: ldap start
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    Started slapd: pid
    COMMAND: zmldapapplyldif
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 1 offset 28
    Started slapd: pid
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
    ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
    COMMAND: id=`zmprov gs rocky.me.com | grep zimbraId | awk '{print $2}'`; for i in `zmprov gc default | grep zimbraMailHostPool | sed 's/zimbraMailHostPool: //'`; do host="$host zimbraMailHostPool $i"; done; zmprov mc default $host zimbraMailHostPool $id
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException rocky.me.com:389)
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException rocky.me.com:389)
    zmprov [cmd] [args ...]

    CreateAccount(ca) {name@domain} {password} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteAccount(da) {name@domain|id}
    GetAccount(ga) {name@domain|id}
    GetAllAccounts(gaa) [-v] [{domain}]
    GetAllAdminAccounts(gaaa) [-v]
    ModifyAccount(ma) {name@domain|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    SetPassword(sp) {name@domain|id} {password}
    AddAccountAlias(aaa) {name@domain|id} {alias@domain}
    RemoveAccountAlias(raa) {name@domain|id} {alias@domain}
    SetAccountCos(sac) {name@domain|id} {cos-name|cos-id}
    SearchAccounts(sa) [-v] {ldap-query} [limit {limit}] [offset {offset}] [sortBy {attr}] [attrs {a1,a2...}] [sortAscending 0|1*] [applyCos [0|1*] [domain {domain}]
    SearchGal(sg) {domain} {name}
    RenameAccount(ra) {name@domain|id} {newName@domain}

    CreateDomain(cd) {domain} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteDomain(dd) {domain|id}
    GetDomain(gd) {domain|id}
    GetAllDomains(gad) [-v]
    ModifyDomain(md) {domain|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

    CreateCos(cc) {name} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteCos(dc) {name|id}
    GetCos(gc) {name|id}
    GetAllCos(gac) [-v]
    ModifyCos(mc) {name|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    RenameCos(rc) {name|id} {newName}

    CreateServer(cs) {name} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteServer(ds) {name|id}
    GetServer(gs) {name|id}
    GetAllServers(gas) [-v]
    ModifyServer(ms) {name|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

    GetAllConfig(gacf)
    GetConfig(gcf) {name}
    ModifyConfig(mcf) attr1 value1 [attr2 value2...]

    CreateDistributionList(cdl) {list@domain}
    GetAllDistributionLists(gadl) [-v]
    GetDistributionList(gdl) {list@domain|id}
    DeleteDistributionList(ddl) {list@domain|id}
    AddDistributionListMember(adlm) {list@domain|id} {member@domain}
    RemoveDistributionListMember(rdlm) {list@domain|id} {member@domain}

    exit (quit)
    help (?)

    COMMAND: zmmtainit rocky.me.com
    COMMAND: zmlocalconfig -e av_notify_user=
    COMMAND: zmlocalconfig -e av_notify_domain=
    COMMAND: zmlocalconfig -e snmp_notify=no
    COMMAND: zmlocalconfig -e smtp_notify=no
    COMMAND: zmlocalconfig -e snmp_trap_host=rocky.me.com
    COMMAND: zmlocalconfig -e smtp_source=none
    COMMAND: zmlocalconfig -e smtp_destination=none
    COMMAND: zmsnmpinit
    creating /opt/zimbra/conf/swatchrc
    COMMAND: zmprov ms rocky.me.com zimbraServiceInstalled ldap zimbraServiceInstalled mailbox zimbraServiceInstalled mta zimbraServiceInstalled antivirus zimbraServiceInstalled antispam zimbraServiceInstalled snmp
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException rocky.me.com:389)
    COMMAND: zmlocalconfig -e zimbra_services="ldap mailbox mta antivirus antispam snmp"
    COMMAND: zmcreatecert
    ** Creating CA private key

    Generating a 1024 bit RSA private key
    ............++++++
    ..........................++++++
    writing new private key to '/opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.key'
    -----
    ** Creating CA cert

    Signature ok
    subject=/C=US/ST=N/A/L=N/A/O=Zimbra Collaboration Suite/CN=localhost.localdomain
    Getting Private key
    ** Importing CA

    Certificate was added to keystore
    keytool error: java.io.FileNotFoundException: /opt/zimbra/java/jre/lib/security/cacerts (Permission denied)
    ** Creating keystore

    ** Creating server cert request

    ** Signing cert request

    Signature ok
    subject=/C=US/ST=NA/L=NA/O=Zimbra/OU=Zimbra/CN=localhost.localdomain
    Getting CA Private Key
    Signature ok
    subject=/C=US/ST=NA/L=NA/O=Zimbra/OU=Zimbra/CN=localhost.localdomain
    Getting Private key
    COMMAND: zmcertinstall mailbox
    ** Importing server cert

    keytool error: java.lang.Exception: Failed to establish chain from reply
    COMMAND: zmtlsctl https
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException rocky.me.com:389)
    COMMAND: zmcertinstall mta /opt/zimbra/ssl/ssl/server/smtpd.crt /opt/zimbra/ssl/ssl/ca/ca.key
    ** Importing server cert

    COMMAND: zmlocalconfig -e ssl_allow_untrusted_certs=true
    COMMAND: zmcontrol startup
    Calling startup (rocky.me.com)

    perl /opt/zimbra/zimbramon/zmmon &

    RESPONSE: (Zimbra::Mon::serviceInfo)
    host
    ip 127.0.0.1
    name rocky.me.com
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    COMMAND: zmlocalconfig -s > .localconfig.save.7145
    COMMAND: zmprov gs rocky.me.com > .zmprov.rocky.me.com.save.7145
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException rocky.me.com:389)
    COMMAND: zmprov gacf rocky.me.com > .zmprov.gacf.save.7145
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException rocky.me.com:389)
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152


    Thanks.

    Tony

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default Fresh install?

    It looks like the install was either a failed upgrade, or processes from the first failed install were still stuck around - try ./install.sh -u for complete removal, then make sure all zimbra processes are indeed killed before reinstalling.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    Worked great so far. Thanks for the great feedback and a great product. I will continue to provide feedback as I begin to use all of the features!

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Port Saint Lucie, FL
    Posts
    11
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by lledynot
    I have installed a basic FC4 load in vmware (I did read the information about changing the innodb thing to 50).
    Nice, I was just about to do the same exact thing - FC4 in VMware! What's the deal with the innodb thing? I've got SuSE Pro 9.3 and SLES9 in VMware right now running great, hopefully FC4+Zimbra will work the same.
    RockWithMe - Programming Stuff, Family Stuff, Guitar Stuff, all in one place!
    http://www.rockwithme.org
    And now free software!

  7. #7
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    You should be able to skip the changes to install.sh(aka innodb changes) in milestone 1. We've now got better logic to handle systems with less than 1GB RAM.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Washington DC
    Posts
    15
    Rep Power
    10

    Default Sim problem...

    I am having a very similar problem. FC4. I have unistalled numerous times and verified that all processes are not working. When I run the install, the only results from the zmcontrol status are:
    host
    ip 172.19.12.6
    name zimbra.xxxxxx.com

    If I grep for mysql and slapd, they are both running. If I launch mysql, the zimbra table is there, etc. If I run a reload or stop and startup zimbra/zmcontrol, mysql fails to launch. the mysql.sock file (that was in the /opt/zimbra/db/ dir) is no longer there of course.

    I'm currently running yum to update the system per another persons poast. As I said, I currently get:
    DBI connect('database=zimbra;mysql_read_Default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152

    Line 152 is the dbi->connect line. Confused? yes I am.

    Let me know if you want any logs, etc posted. Thanks, this forum seems pretty awesome as does the pproduct. Would be nice to get off of horde for something more functional.

    Michael
    --------------
    Michael Wilson
    REMAX Allegiance

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    After you run yum update please try the install again. If you run into problems please post your install log from /tmp/install.log.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Washington DC
    Posts
    15
    Rep Power
    10

    Default Working great!

    Working, makes me feel incompetent. I will have to see what packages were updated, etc.

    ON a side, I know we have many posts here to this effect, but we have our own mailgateways using sophos/puremessage for spam/virus filtering and some large sun boxes running our postfix/imap setup and our own ldap server that we could modify the scheme. WHat steps are needed to only use Zimba as our web-mail client?

    Will this be somewhat documented in the first release this november?

    Thanks, looking for to getting all ajax'd up.

    michael
    --------------
    Michael Wilson
    REMAX Allegiance

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 09:06 AM
  2. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM
  3. 3.1 on FC4 problems
    By cohnhead in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 05-26-2006, 11:16 AM
  4. Install issues with FC4 and one error
    By ketank in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-02-2006, 10:31 AM
  5. Problems installing (cvs) on FC4 (x86_64)
    By shohamlevy in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 12-13-2005, 12:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •