Results 1 to 4 of 4

Thread: saslauthd set_auth_mech: failed to initialize mechanism zimbra

Hybrid View

  1. #1
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default saslauthd set_auth_mech: failed to initialize mechanism zimbra

    hi

    i'm getting this same problem on 3.0.0_M4_6.DEBIAN3.1-cvs and 3.0.0_M3_381.RHEL4-developer builds. install/upgrade goes great except that saslauthd fails to start because the mech url is blank in cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf, and cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.in line reads:
    zimbra_url: %%zimbraMtaAuthURL%%

    because i usually move the port 80 user interface off to another port like 85, i put:
    zimbra_url: https://localhost/service/soap/
    in saslauthd.conf.in and this fixes the problem for me. hope this helps.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default zimbraMtaAuthHost

    Setting the zimbraMtaAuthHost attribute should fix this, too.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    UK
    Posts
    117
    Rep Power
    10

    Default Where is zimbraMtaAuthHost

    Hi we are looking to make a server we upgraded from m2 then m3 them m4
    work and we get the above issue however we can not find the zimbraMtaAuthHost setting.

    John

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    It would help if you posted to a single thread with a description of your problem. If your problem is the same as the one above, a search would have found the info you need here
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Removing hostname from hosts file fixed prob.
    By lemur in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 06-13-2007, 07:29 PM
  2. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM
  3. Zimbra server crashed
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-25-2006, 01:00 PM
  4. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 07:38 PM
  5. FC3 Install and no zimbra ?
    By aws in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2005, 05:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •