Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Problems migrating to new server

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default Problems migrating to new server

    Hi,

    I'm trying to migrate my zimbra installation to a new server. I'm currently running 4.5.9 on FC4 and would like to move to some new hardware running CentOS 5 (x86_64).

    I've tried following John's power tip for migrating servers but have come across a problem.
    http://www.zimbra.com/blog/archives/...er_server.html

    When I do the final run of intstall.sh I get errors when ldap starts (account.NO_SUCH_SERVER and account.NO_SUCH_COS). The install also asks me to set the ports. It's as if the configuration is not coming across. Any ideas where I should look?

    Justin.

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hi Justin-
    Usually with a change in archetectures, you'll need to dump ldap first.

    So follow those instructions in the blog post, but add this.

    After data has been rsynced to backup device, start zimbra, and run:
    Code:
            su - zimbra
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapcat -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf -l /tmp/ldap.ldif
    cat the file to ensure it's exported.

    Then once you get to the part where you replace the dummy install, do that, then import the ldap data:
    Code:
    su - zimbra
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapadd -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf -l /tmp/ldap.ldif
    The rerun the installer as an upgrade.

    Also, note that if it says (before applying configuration), that there is not hostname for ldap, then that usually means that your localconfig got wiped. This usually happens during a failed upgrade.

    To fix it, copy
    /opt/zimbra/.saveconfig and
    /opt/zimbra/conf/localconfig.xml
    from your backup and place it in your new install locations.

    john

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    That would assume that your new server has the same hostname and IP address as the old server and that your DNS A & MX records now point to the new server. Is that what you've done?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    That would assume that your new server has the same hostname and IP address as the old server and that your DNS A & MX records now point to the new server. Is that what you've done?
    Yes, I've done that.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    After data has been rsynced to backup device, start zimbra, and run:
    Code:
            su - zimbra
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapcat -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf -l /tmp/ldap.ldif
    cat the file to ensure it's exported.
    Ok. Start zimbra? Or just run slapcat with zimbra not running?

    Then once you get to the part where you replace the dummy install, do that, then import the ldap data:
    Code:
    su - zimbra
    /opt/zimbra/openldap/sbin/slapadd -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf -l /tmp/ldap.ldif
    Ok. But won't that run the FC4 binary on my CentOS machine? ie. I've already deleted the dummy install at that point.

    Justin.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hey Justin-
    1) Only LDAP should be running, ie su - zimbra; ldap start

    2) Good point! Import it into the dummy install first. Once it's imported, grab /opt/zimbra/openldap-data and back it up

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    34
    Rep Power
    10

    Default

    Seems to have all worked quite nicely. Thanks John.

    Justin.

  8. #8
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

  9. #9
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Near Pittsburgh
    Posts
    146
    Rep Power
    8

    Default

    Hi all,

    I am planning on moving my server this saturday, so I've been reading a lot of these posts (and the blog) in preperation. Even though I've read this thread a few times, it doesn't make any sense to me. For a someone that is still relatively new to this - could someone please summarize what the problem was here? How was it resolved?

    Thanks,
    Rob

  10. #10
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    From another thread I gather your going FC4>CentOS http://www.zimbra.com/forums/install...-versions.html
    If you are going from x86<>64 you often need to dump & reimport the ldap data.
    One article not mentioned above is: /blog/archives/2007/05/exporting_and_importing_zimbra_ldap_data_1.html

    -The one I assume you read /blog/archives/2007/10/moving_zcs_to_another_server.html

Similar Threads

  1. How to: cold standby server (no cluster)
    By fisch09 in forum Installation
    Replies: 50
    Last Post: 02-18-2014, 09:51 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 12:42 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. Error 256 on Installation
    By RuinExplorer in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-19-2006, 09:19 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •