Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 31

Thread: Upgrade Issues - FC3

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Rep Power
    10

    Default Upgrade Issues - FC3

    I recently tried to upgrade from MC1 to MC2 and had some install issues. i wasn't sure if i should put this in the install thread or not.

    The way it was setup on MC1:
    email addresses: username@quirkservice.com
    webmail address: mail.quirkservice.com
    the hostname of the pc: curley.quirkservice.com


    first error i got:
    Code:
    Port conflict detected: 80 (zimbra-store)
    Port conflicts detected! - Any key to continue
    during the config part of the install, i set the hostname originally to mail.quirkservice.com, but that didn't work, so i re ran the script and set the hostname to just quirkservice.com

    also, the LDAP Master host is set to curley.quirkservice.com, is that correct?

    Here is the current configuration:

    Code:
    AVDOMAIN=
    AVUSER=admin@quirkservice.com
    CREATEADMIN=admin@curley.quirkservice.com
    CREATEDOMAIN=curley.quirkservice.com
    DOCREATEADMIN=no
    DOCREATEDOMAIN=no
    EXPANDMENU=yes
    HOSTNAME=quirkservice.com
    IMAPPORT=143
    IMAPSSLPORT=993
    LDAPHOST=curley.quirkservice.com
    LDAPPORT=389
    MODE=http
    POPPORT=110
    POPSSLPORT=995
    REMOVE=no
    RUNAV=yes
    RUNSA=yes
    SMTPDEST=admin@quirkservice.com
    SMTPHOST=quirkservice.com
    SMTPNOTIFY=yes
    SMTPSOURCE=admin@quirkservice.com
    SNMPNOTIFY=yes
    SNMPTRAPHOST=curley.quirkservice.com
    SPELLURL=http://quirkservice.com:7780/aspell.php
    STARTSERVERS=no
    UPGRADE=yes
    USESPELL=yes
    INSTALL_PACKAGES="zimbra-apache zimbra-core zimbra-ldap zimbra-logger zimbra-mta zimbra-snmp zimbra-spell zimbra-store "
    when i go to mail.quirkservice.com, i get a 502 bad gateway error
    and when i try to get my mail via thunderbird, it asks for a password to drogers@mail.quirkservice.com. the address itself is drogers@quirkservice.com, not mail.quirkservice.com. i changed the server to just quirkservice.com, but still the connection failed.

    i am pretty new to *nix operating systems, so i am pretty stumped. any help you could could send my way would be very appreciated.

    this might also help. this is the section of my httpd.conf file that sets up mail.quirkservice.com:

    HTML Code:
    <VirtualHost *:80>
    NameVirtualHost *:80
    
    <VirtualHost *:80>
    ServerName curley.quirkservice.com
    DocumentRoot /var/www/html
     <Directory /var/www/html>
        Options -Indexes FollowSymLinks MultiViews +ExecCGI
           AllowOverride All
         <IfModule mod_access.c>
           Order allow,deny
           Allow from all
         </IfModule>
     </Directory>
    
    </VirtualHost>
    
    <VirtualHost *:80>
    
      # Servername is the domain name you want users to type into their
      # browser in order to connect to Zimbra
      ServerName mail.quirkservice.com
    
      # Pass every request off to Zimbra
      RewriteEngine           On
      RewriteRule ^(.*)$ http://127.0.0.1:7070$1 [P]
      RewriteRule ^proxy:.* - [F]
    
      # On the way back, rewrite headers containing this domain name and port,
      # effectively hiding the port from the user
      ProxyPassReverse / http://mail.quirkservice.com:7070/
    
      ProxyPreserveHost On
    </VirtualHost>

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Rep Power
    10

    Default more info

    i am just going to keep trouble shooting this and posting what i find on this thread...

    http://mail.quirkservice.com:7070
    and
    https://mail.quirkservice.com:7071/

    both do not work either, from the local machine and my desktop

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Rep Power
    10

    Default

    i commented out the line in zmiptables about forwarding port 80 to 7070, but nothing seems to have changed after all the necessary restarts

    also, the ipaddress, 141.154.98.107 isn't coming up in the browser.
    neither is 141.154.98.107:7070 or https://141.154.98.107:7071

    the only errors in the zimbra.log are:
    Code:
    SSL_accept:error in SSLv2/v3 read client hello A
    the only erros in the error_log are:
    (111)Connection refused: proxy: HTTP: attempt to connect to 127.0.0.1:7070 (127.0.0.1) failed
    Last edited by drogers; 01-04-2006 at 08:04 AM.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default port conflicts

    You're running apache on port 80, which means that tomcat can't bind to the port, so it won't come up. You need to shut down apache, or move it to another port.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Rep Power
    10

    Default

    i stopped httpd, then restarted tomcat and i was able to get to mail.quirkservice.com. but once i log in, it changed the URL to curley.quirkservice.com

    however, the email via thunderbird is still asking for my password to drogers@mail.quirkservice.com not drogers@quirkservice.com and it still won't connect. how come it is asking for mail.quirkservice.com, not just quirkservice.com?

    with M1, i was still able to have apache running at the same time. i commented out the forwarding to port 80 in the zmiptables...is there something else i have to do?

    do i have to change something in the server.xml file?
    Last edited by drogers; 01-04-2006 at 09:21 AM.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default no longer forwarding ports

    We no longer use port forwarding. If you want to move the tomcat port, there's a fair bit of info on that in the forums. You should shut down all the zimbra port forwarding, since it will break things, now. (This may be why you can't connect via tbird).

    Thunderbird, I believe, will ask for a password based on how you set up the account - check your account settings.

    If it won't connect, are you sure you're hitting the correct port? 143 for imap, 110 for pop.

    When you installed, did you set the hostname of the zimbra service to curley.quirkservice.com? zmhostname will show this. If that's the case, then after login, you'll be redirected to that name, since that's the users mail host.

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Rep Power
    10

    Default

    when i upgrade, i originally set the users hostname to mail.quirkservice.com, but then i ran the install script again and set it to quirkservice.com because i remembered there being a bug regarding setting up domain.com when something.domain.com already exists.


    i changed tomcat to port 8080 and changed web.xml to reflect that. i commented out the following from httpd.conf:

    HTML Code:
    #<VirtualHost *:80>
    #
    #  # Servername is the domain name you want users to type into their
    #  # browser in order to connect to Zimbra
    #  ServerName mail.quirkservice.com
    #
    #  # Pass every request off to Zimbra
    #  RewriteEngine           On
    #  RewriteRule ^(.*)$ http://127.0.0.1:7070$1 [P]
    #  RewriteRule ^proxy:.* - [F]
    #
    #  # On the way back, rewrite headers containing this domain name and port,
    #  # effectively hiding the port from the user
    #  ProxyPassReverse / http://mail.quirkservice.com:7070/
    #
    #  ProxyPreserveHost On
    #</VirtualHost>
    for some reason, just going to mail.quirkservice.com on port 80 brings up the same page as curley.quirkservice.com , even tho there is no where (to my knowledge) that directs mail.quirkservice.com:80 to /var/www/html ...so i don't know what is up with that.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default redirect

    zmprov ga

    What is set for zimbraMailHost?

    This is where users are redirected on login.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    54
    Rep Power
    10

    Default

    thunderbird still isn't working. i have tried all variations of using mail.quirkservice.com and quirkservice.com with both ssl enabled and disabled.

    if i have ssl enabled, it shows a warning for having the wrong name on the certificate, then asks for my password, when i type it in and hit enter, it comes back with login failed.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default tbird

    What port is tbird configured to connect to? Can you connect to that port?

    WHat account is it logging into? Is the domain correct?

    What's in /var/log/zimbra.log around the time of the failure?

Similar Threads

  1. Logger Issues After Upgrade
    By xtreme-one in forum Administrators
    Replies: 9
    Last Post: 04-01-2007, 01:12 PM
  2. 4.0.0 upgrade issues
    By marcmac in forum Announcements
    Replies: 0
    Last Post: 08-31-2006, 07:44 PM
  3. Post Upgrade Issues - Logger berserk?
    By Coilcore in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 03-03-2006, 04:08 PM
  4. Zimbra on FC3: newbie issues.
    By drogers in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 10-19-2005, 06:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •