Results 1 to 10 of 10

Thread: LMTP issue after upgrade to M3

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default LMTP issue after upgrade to M3

    After upgrading to M3 I have the following issues in the zimbra.log :

    Jan 9 09:27:06 mvimap postfix/lmtp[30379]: D85C487063A: to=, relay=mvimap.foo.com[192.168.0.8], delay=1, status=deferred (host mvimap.foo.com[192.168.0.8] said: 451 4.0.0 Temporary message delivery failure try again (in reply to end of DATA command))

    Can anyone tell me what this means ?

    Thanks in advance.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default More info

    This message occures when sending email from one machine in my network.

    Full logs of this issue:

    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3028]: connect from sirena.foo.com[192.168.0.240]
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3028]: 48E4C870632: client=sirena.foo.com[192.168.0.240]
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/cleanup[3619]: 48E4C870632: message-id=<9065142.1136796060511.JavaMail.root@sirena.foo.com>
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/qmgr[17666]: 48E4C870632: from=, size=4214, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3028]: disconnect from sirena.foo.com[192.168.0.240]
    Jan 9 10:40:48 mvimap amavis[16429]: (16429-06) ESMTP::10024 /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20060109T100706-16429: -> Received: SIZE=4214 from mvimap.foo.com ([127.0.0.1]) by localhost (mvimap.foo.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP id 16429-06 for ; Mon, 9 Jan 2006 10:40:48 +0200 (IST)
    Jan 9 10:40:48 mvimap amavis[16429]: (16429-06) Checking: nFLEEt2KgR6S [192.168.0.240] ->
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3623]: initializing the server-side TLS engine
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3623]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3623]: CD94C870646: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/cleanup[3619]: CD94C870646: message-id=<9065142.1136796060511.JavaMail.root@sirena.foo.com>
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/qmgr[17666]: CD94C870646: from=, size=4881, nrcpt=1 (queue active)
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtpd[3623]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jan 9 10:40:48 mvimap amavis[16429]: (16429-06) FWD via SMTP: -> , 250 2.6.0 Ok, id=16429-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as CD94C870646
    Jan 9 10:40:48 mvimap amavis[16429]: (16429-06) Passed CLEAN, LOCAL [192.168.0.240] [192.168.0.240] -> , Message-ID: <9065142.1136796060511.JavaMail.root@sirena.foo.com>, mail_id: nFLEEt2KgR6S, Hits: -3.437, 587 ms
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/smtp[3620]: 48E4C870632: to=, orig_to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=0, status=sent (250 2.6.0 Ok, id=16429-06, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as CD94C870646)
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/qmgr[17666]: 48E4C870632: removed
    Jan 9 10:40:48 mvimap amavis[16429]: (16429-06) extra modules loaded: Net/LDAP/Bind.pm
    Jan 9 10:40:48 mvimap postfix/lmtp[3610]: CD94C870646: to=, relay=mvimap.foo.com[192.168.0.8], delay=0, status=deferred (host mvimap.foo.com[192.168.0.8] said: 451 4.0.0 Temporary message delivery failure try again (in reply to end of DATA command))



    Thanks in advance.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default lmtp failure

    Are the MTA and the store (webmail) host the same host? Can you look in /var/log/zimbra.log and /opt/zimbra/log/zimbra.log on the store host for errors (esp. stacktraces) in the lmtp threads?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default

    There are no errors in the files you mentioned, and yes, they share the same host. Zimbra with all of its components is installed on the same machine.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default Error parameters

    You mentioned that this happens from "one machine" on your network.

    Can other machines send mail to that account?

    Can that machine not send mail to any account?

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default

    After investigating this issue further, it seems that the problem is the email itself. If the same email is being sent from some other server, the same error occurs.

    All other mail servers I tested with accepted the email with no problem.

    I've attached the content of the email.

    Thanks.
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default errors logged?

    Any errors logged in /opt/zimbra/log/zimbra.log or /opt/zimbra/tomcat/logs/catalina.out?

  8. #8
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    19
    Rep Power
    9

    Default Errors

    I can see some errors now :

    java.lang.IllegalArgumentException: Illegal daylight saving value: -7200000
    at java.util.SimpleTimeZone.setDSTSavings(SimpleTimeZ one.java:792)
    at com.zimbra.cs.mailbox.calendar.ICalTimeZone.initFr omICalData(ICalTimeZone.java:241)
    at com.zimbra.cs.mailbox.calendar.ICalTimeZone.(ICalTimeZone.java:449)
    at com.zimbra.cs.mailbox.calendar.ICalTimeZone.fromVT imeZone(ICalTimeZone.java:974)
    at com.zimbra.cs.mailbox.calendar.Invite.createFromCa lendar(Invite.java:1447)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Message.create(Message.java: 331)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.addMessageInternal(M ailbox.java:2815)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.addMessage(Mailbox.j ava:2694)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.addMessage(Mailbox.j ava:2686)
    at com.zimbra.cs.filter.ZimbraMailAdapter.addMessage( ZimbraMailAdapter.java:338)
    at com.zimbra.cs.filter.ZimbraMailAdapter.doDefaultFi ling(ZimbraMailAdapter.java:292)
    at com.zimbra.cs.filter.RuleManager.applyRules(RuleMa nager.java:182)
    at com.zimbra.cs.lmtpserver.ZimbraLmtpBackend.deliver MessageToLocalMailboxes(ZimbraLmtpBackend.java:221 )
    at com.zimbra.cs.lmtpserver.ZimbraLmtpBackend.deliver (ZimbraLmtpBackend.java:108)
    at com.zimbra.cs.lmtpserver.LmtpHandler.doDATA(LmtpHa ndler.java:420)
    at com.zimbra.cs.lmtpserver.LmtpHandler.processComman d(LmtpHandler.java:197)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processCon nection(ProtocolHandler.java:230)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(Protoc olHandler.java:197)
    at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Wo rker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)
    2006-01-16 08:47:22,336 INFO [LmtpServer-2767] [] LmtpHandler - [192.168.0.8] 451 4.0.0 Temporary message delivery failure try again (DATA)


    It seems that the iCal file attached to the email is causing some problems. Maybe the timezone is problematic ??? Strange cause Outlook works just fine with this file. If Zimbra fails on parsing iCal file, it does not accept the email at all ?

    This is the iCal file :

    -----=_Part_8_11369856.1137322167658
    Content-Type: text/calendar; name=meeting.ics; method=REQUEST;
    charset=US-ASCII
    Content-Transfer-Encoding: 7bit

    BEGIN:VCALENDAR
    PRODID:Mailvision-Conferencing
    METHOD:REQUEST
    VERSION:2.0
    BEGIN:VTIMEZONE
    TZID:Asia/Jerusalem
    X-LIC-LOCATION:Asia/Jerusalem
    BEGIN:STANDARD
    TZOFFSETFROM:+0200
    TZOFFSETTO:+0200
    TZNAME:IST
    DTSTART:19700101T000000
    END:STANDARD
    END:VTIMEZONE
    BEGIN:VEVENT
    UID:100586
    ORGANIZER:MAILTO:conference@foo.com
    SUMMARY:test with schduling reminder
    DTSTART;TZID=Asia/Jerusalem:20060115T111500
    DTEND;TZID=Asia/Jerusalem:20060115T125700
    LOCATION:Over the phone
    STATUS:CONFIRMED
    X-MICROSOFT-CDO-BUSYSTATUS:BUSY
    X-MICROSOFT-CDO-INTENDEDSTATUS:BUSY
    TRANSP:OPAQUE
    ATTENDEE;ROLE=OPT-PARTICIPANT;PARTSTAT=NEEDS-ACTION;RSVP=TRUE:MAILTO:dima
    @foo.net
    ATTENDEE;ROLE=OPT-PARTICIPANT;PARTSTAT=NEEDS-ACTION;RSVP=TRUE:MAILTO:arie
    l@foo.net
    DTSTAMP:20060115T104927Z
    SEQUENCE:0
    END:VEVENT
    END:VCALENDAR

    ------=_Part_8_11369856.1137322167658--

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    This looks like bug 5027 which is fixed in the upcoming M4 release.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    12
    Rep Power
    9

    Default

    Hmm, the bug doesn't seem to be publicly vieweable. What kind of things triggers it?

    I have had problems with attachments that Zimbra can't decode (It throws an com.zimbra.cs.service.ServiceException: system failure: failed to analyze part and deferres the mail) if you have the Index attachments option for mail activated.

Similar Threads

  1. MTA and LMTP
    By dlochart in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 12-08-2006, 08:00 AM
  2. Bizzare Issue After Upgrade (3.0.1->4.0.3) - Debian
    By jasonsz in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 10-31-2006, 11:43 AM
  3. Skin issue after upgrade
    By Maja in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-24-2006, 02:40 PM
  4. Intermittent issue (issue# 5852) ?
    By nick20 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 02-08-2006, 01:47 PM
  5. M1 -> M2 Upgrade Scripts
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 57
    Last Post: 12-15-2005, 09:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •