Results 1 to 3 of 3

Thread: no manager process is running

  1. #1
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Germany
    Posts
    42
    Rep Power
    8

    Default no manager process is running

    After Update from Zimbra 5 Beta3 to RC2 (UBUNTU), i got this message in /var/log/mail.log

    Dec 11 10:29:07 server zmmailboxdmgr[20931]: no manager process is running

    Zmcontrol-Status:

    root@server:/# su - zimbra -c "zmcontrol status"
    Host server.homenet.lan
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    mta, webgui seem to be running - fetchmail collects the email and nothing happends. The mails dissapeared in the System.

    The Admin Console has another error, if i log in and click on Queue. Sending mail gives me also an error in the webgui.
    Attached Images Attached Images

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

  3. #3
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    21
    Rep Power
    7

    Default

    I have the same error, this start last week,

    if i see the logs i see this

    tail -f /opt/zimbra/log/mailbox.log
    at com.mysql.jdbc.SQLError.createSQLException(SQLErro r.java:946)
    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.checkErrorPacket(MysqlIO.ja va:2870)
    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sendCommand(MysqlIO.java:15 73)
    at com.mysql.jdbc.MysqlIO.sqlQueryDirect(MysqlIO.java :1665)
    at com.mysql.jdbc.Connection.execSQL(Connection.java: 3124)
    at com.mysql.jdbc.PreparedStatement.executeInternal(P reparedStatement.java:1149)
    at com.mysql.jdbc.PreparedStatement.executeQuery(Prep aredStatement.java:1262)
    at org.apache.commons.dbcp.DelegatingPreparedStatemen t.executeQuery(DelegatingPreparedStatement.java:20 5)
    at com.zimbra.cs.db.DbConfig.getAll(DbConfig.java:157 )
    ... 36 more

    there is any solution?

    thanks in advance.

    B

Similar Threads

  1. zmmailboxdctl is stopped frequently..
    By tamilnandhu in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 04-12-2008, 08:59 AM
  2. Replies: 4
    Last Post: 11-14-2007, 01:19 PM
  3. tomcat not running / postfix/postqueue errors
    By seravitae in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-10-2007, 07:18 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM
  5. Trouble sending mail from Outlook
    By czaveri in forum Users
    Replies: 15
    Last Post: 07-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •