Results 1 to 5 of 5

Thread: Postfix error after upgrade from 4.5.9 to 5.0.1

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    17
    Rep Power
    8

    Default Postfix error after upgrade from 4.5.9 to 5.0.1

    Dear all

    After I upgrade the zimbra 4.5.9 to 5.0.1, the smtp cannot receive email, and I found that there are errors in the maillog as listed as below. Anyone experienced this before? And how to solve it? My OS version is CentOS5. Many thanks for your kindly help.

    Best regards

    Alex Tsang

    an 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7429]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -11: Connect error
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 last message repeated 2 times
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7429]: fatal: ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7430]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -11: Connect error
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 last message repeated 2 times
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7430]: fatal: ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7431]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -11: Connect error
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 last message repeated 2 times
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7431]: fatal: ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7432]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -11: Connect error
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 last message repeated 2 times
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7432]: fatal: ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7433]: error: dict_ldap_connect: Unable to set STARTTLS: -11: Connect error
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 last message repeated 2 times
    Jan 22 09:36:07 mail-srv-02 postfix/trivial-rewrite[7433]: fatal: ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/smtpd[5811]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/master[1829]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 7429 exit status 1
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/master[1829]: warning: /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite: bad command startup -- throttling
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/smtpd[5832]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/master[1829]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 7430 exit status 1
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/smtpd[5949]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/master[1829]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 7431 exit status 1
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/smtpd[6846]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/master[1829]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 7432 exit status 1
    Jan 22 09:36:08 mail-srv-02 postfix/master[1829]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 743

  2. #2
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Williamsburg, VA
    Posts
    451
    Rep Power
    9

    Default

    Have you taken a look at this thread? Should help...

    http://www.zimbra.com/forums/install...y-failure.html

  3. #3
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    91
    Rep Power
    8

    Default I'm seeing the same issue, out of the blue....

    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/master[5662]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 8469 exit status 1
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/master[5662]: warning: /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite: bad command startup -- throttling
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/master[5662]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 8470 exit status 1
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/smtpd[5999]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/master[5662]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 8471 exit status 1
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/smtpd[6843]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/smtpd[6872]: warning: problem talking to service rewrite: Success
    Jan 22 11:56:51 mailserver1B postfix/master[5662]: warning: process /opt/zimbra/postfix-2.4.3.3z/libexec/trivial-rewrite pid 8472 exit status 1

    I can't send email through the webmail interface. It times out and eventually gives a SOAP error. It was fine, and out of the blue it just started.

    This was NOT an upgrade from 4.x, but it was an upgrade from 5.0RC2.

    As a side note, we just rebuilt our certificates on Friday at the request of Zimbra (our IMAP server was asking for a password at startup).

    We need a fix for this...
    Last edited by DougWare; 01-22-2008 at 10:02 AM. Reason: Spelling issue

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    91
    Rep Power
    8

    Default

    I've re-run the steps in the wiki (Problem with Certificate can cause MTA Failure - Zimbra :: Wiki) to generate a new set of certificates.

    I'm still seeing the same behavior.

    Doug

  5. #5
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Raleigh, NC
    Posts
    91
    Rep Power
    8

    Default The problem has been resolved, for now...

    The problem has been resolved, for now...

    Everything was working fine before the failure occured. This is the first line I can find in the log that seems to indicate a problem.

    Jan 22 11:15:17 mailserver1A postfix/trivial-rewrite[21668]: fatal: ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf(0,lock|fold_fix): table lookup problem

    I ended up rebuilding the certs once through the command line, which didn;t work. Then I erased the certs and rebuilt them through the GUI. That worked...

    I would love to know what caused this. As I said before, the certs were just built on Friday (5 days ago).

    Doug

Similar Threads

  1. 4.5.9 to 5.0.1 upgrade issue?
    By playnada in forum Installation
    Replies: 0
    Last Post: 01-16-2008, 05:35 AM
  2. One small upgrade glitch 4.5.9 to 5.0.1 - virtual.db
    By mstreet in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 01-14-2008, 09:46 PM
  3. Successful upgrade from OpenSuSE 10.0 (4.5.9 to 5.0)
    By bradb21 in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 01-02-2008, 11:02 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 11-28-2007, 01:49 PM
  5. [SOLVED] zmzimletctl error after 4.5.9 upgrade
    By Maja in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 11-06-2007, 10:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •