Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: Can't Login to Admin Console - 5.0.1_GA_1902

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default Can't Login to Admin Console - 5.0.1_GA_1902

    Hi there,

    discovered some strange behaviours of ZCS 5.0.1_GA_1902 FOSS:

    - tested on CentOS 5.1 or RHEL 5.1 (Production): Same issues
    - tested on Firefox, IE, Opera: Same issues
    - Fresh install or upgrade from 4.5.x: Same issues
    - No Zimlets
    - Installation / Upgrade without any issues.
    - Zimbra Webclient is working fine.

    The problem is: After Logging in to Admin Console the "Loading ..." Message appears forvever. I can't Login to the Admin Console. The Admin Application
    doesn't start.

    Auth is working: If I enter a wrong password this is captured.

    So far no clue what is happening since there're no error- messages in any logs at all.

    If I can contribute more information to solve this issue, please advise.

    Regards

    Andreas

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    zmcontrol stop
    rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/*
    zmcontrol start

    Install firebug
    login and look for errors

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    ... done.

    Firebug now is reporting errors:


    zimbra_posixaccount (line 362)

    and

    Ajax_all.js.zgz (line 585)


    --

    if(ZmCsfeException) {
    362 ZmCsfeException.define("DN_EXISTS", "zimblraldaputils.DN_EXISTS");
    363}

    --
    {"Body":{"Fault":{"Detail":{"Error":{"Trace":"com.zimbra.common.service.ServiceException: unknown document

    : GetLDAPEntrysRequest\nCode:service.UNKNOWN_DOCUMEN T\n\tat com.zimbra.common.service.ServiceException

    .UNKNOWN_DOCUMENT(ServiceException.java:197)\n\tat com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine

    .java:264)\n\tat com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:208)\n\tat com.zimbra.soap.SoapEngine

    .dispatch(SoapEngine.java:113)\n\tat com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:272)\n\tat javax

    .servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java :727)\n\tat com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service

    (ZimbraServlet.java:174)\n\tat javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:820)\n\tat org

    .mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(Servle tHolder.java:487)\n\tat org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler$CachedCha in

    .doFilter(ServletHandler.java:1093)\n\tat org.mortbay.servlet.UserAgentFilter.doFilter(UserA gentFilter

    .java:81)\n\tat org.mortbay.servlet.GzipFilter.doFilter(GzipFilter .java:132)\n\tat org.mortbay.jetty

    .servlet.ServletHandler$CachedChain.doFilter(Servl etHandler.java:1084)\n\tat org.mortbay.jetty.servlet

    .ServletHandler.handle(ServletHandler.java:360)\n\ tat org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle

    (SecurityHandler.java:216)\n\tat org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(Se ssionHandler.java

    :181)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(Co ntextHandler.java:716)\n\tat org.mortbay

    .jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.j ava:406)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection

    .handle(ContextHandlerCollection.java:211)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle (HandlerCollection

    .java:114)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(Ha ndlerWrapper.java:139)\n\tat org.mortbay

    .jetty.handler.RewriteHandler.handle(RewriteHandle r.java:176)\n\tat org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper

    .handle(HandlerWrapper.java:139)\n\tat org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:313)\n \tat org.mortbay

    .jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection .java:506)\n\tat org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler

    .content(HttpConnection.java:844)\n\tat org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser. java:644)\n

    \tat org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpPa rser.java:205)\n\tat org.mortbay.jetty.HttpConnection

    .handle(HttpConnection.java:381)\n\tat org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(Selec tChannelEndPoint

    .java:396)\n\tat org.mortbay.thread.BoundedThreadPool$PoolThread.ru n(BoundedThreadPool.java:442)\n","Code"

    :"service.UNKNOWN_DOCUMENT","_jsns":"urn:zimbra"}},"Code":{"Value":"soap:Sender"},"Reason":{"Text":"unknown

    document: GetLDAPEntrysRequest"}}},"Header":{"context":{"sessionId":[{"id":"32","_content":"32","type"

    :"admin"}],"change":{"token":99},"_jsns":"urn:zimbra"}},"_jsns":"urn:zimbraSoap"}


    --

    [Exception... "Call in progress!" nsresult: "0x80004005 (NS_ERROR_FAILURE)" location: "JS frame :: file:///C:/Programme/Mozilla%20Firefox/components/nsXmlRpcClient.js :: anonymous :: line 137" data: no]
    [Break on this error] if (this._inProgress)


    Regards

    Andreas

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Can you remove the ldap tools samba extension? Is it in use?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Berlin, Germany
    Posts
    203
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by jholder View Post
    Can you remove the ldap tools samba extension? Is it in use?
    I don't use the samba extension.

    Just to make shure I did the following:

    - zmzimletctl listZimlets doesn't show the samba extension
    - zmzimletctl undeploy zimbra_samba
    - did a rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/* again
    - Clearied all Cookies / Cache in Firefox

    now things behave even more strange:

    - Firebug does not report any errors
    - After Logging the "Loading" message appears for a second and then
    the Login Screen reappears again without any messages
    - The only message i found in zmmailboxd.out is
    "1779 INFO [main] log - No Transaction manager found - if your webapp requires one, please configure one."

  6. #6
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Belgium
    Posts
    19
    Rep Power
    8

    Default

    I had the same issue.

    Could you try: zmzimletctl undeploy zimbra_posixaccount

    Then just hit refresh in your browser.

    If you want to use the zimbra_posixaccount use the original one, and not the one provided by the gallery, cause that one doesn't work.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    14
    Rep Power
    8

    Default Can't Login to Amin Console -5.0.2_GA after zimbra_samba is deployed

    We've just performed a test upgrage from 4.5.6 to 5.0.2.
    ( Both production and test Zimbra are running with zimbra_samba and zimbra_posixaccount admin extensions for about a year and Zimbra successfully acts as admin interface to Samba PDC.)

    Before the upgrade those extensions were uninstalled to allow login to Admin Console.
    After upgrade included extensions were modified accordingly, loaded and deployed using the Console.
    No login to Admin Console since. Only after we undeployed extensions the Console became available again.
    The log show some warnings.
    Please, advise.

    2008-02-05 14:25:13,036 INFO [Thread-38] [] zimlet - Deploying Zimlet zimbra_posixaccount in LDAP.
    2008-02-05 14:25:13,038 WARN [Thread-38] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraZimletServerIndexRegex
    2008-02-05 14:25:13,038 WARN [Thread-38] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraZimletHandlerClass
    2008-02-05 14:25:13,143 INFO [Thread-38] [] zimlet - Installing Zimlet zimbra_posixaccount on this host.
    2008-02-05 14:25:13,287 INFO [Thread-38] [] zimlet - Installing Zimlet config for zimbra_posixaccount
    2008-02-05 14:25:13,335 INFO [Thread-38] [] zimlet - Enabling Zimlet zimbra_posixaccount
    2008-02-05 14:25:13,433 INFO [Thread-38] [] zimlet - Skipping on zimbra.[XXX].com
    2008-02-05 14:25:36,291 INFO [btpool0-8] [ip=192.168.1.46;ua=ZimbraWebClient - FF2.0 (Win);] MailboxIndex - Initialized Index for mailbox 2 directory: Lucen
    eIndex at org.apache.lucene.store.FSDirectory@/home/zimbra/index/0/2/index/0 Analyzer=com.zimbra.cs.index.ZimbraAnalyzer@253af
    2008-02-05 14:25:36,292 INFO [btpool0-8] [ip=192.168.1.46;ua=ZimbraWebClient - FF2.0 (Win);] cache - Initializing folder and tag caches for mailbox 2

    2008-02-05 14:26:29,957 INFO [Thread-43] [] zimlet - Uninstalling Zimlet zimbra_posixaccount from LDAP.
    2008-02-05 14:26:29,963 INFO [Thread-43] [] zimlet - Removing Zimlet zimbra_posixaccount from COS default
    2008-02-05 14:29:52,966 INFO [Thread-47] [] zimlet - Uninstalling Zimlet zimbra_posixaccount from LDAP.
    2008-02-05 14:29:52,971 INFO [Thread-47] [] zimlet - Removing Zimlet zimbra_posixaccount from COS default

    2008-02-05 14:31:35,468 INFO [Thread-50] [] zimlet - Deploying Zimlet zimbra_samba in LDAP.
    2008-02-05 14:31:35,468 WARN [Thread-50] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraZimletServerIndexRegex
    2008-02-05 14:31:35,468 WARN [Thread-50] [] misc - checkValue: no attribute info for: zimbraZimletHandlerClass
    2008-02-05 14:31:35,517 INFO [Thread-50] [] zimlet - Installing Zimlet zimbra_samba on this host.
    2008-02-05 14:31:35,552 INFO [Thread-50] [] zimlet - Installing Zimlet config for zimbra_samba
    2008-02-05 14:31:35,563 INFO [Thread-50] [] zimlet - Enabling Zimlet zimbra_samba
    2008-02-05 14:31:35,576 INFO [Thread-50] [] zimlet - Skipping on zimbra.[XXX}.com
    2008-02-05 14:36:08,120 INFO [Timer-3] [] SessionCache - Removed 2 idle sessions (ADMIN). 7 active sessions remain.
    2008-02-05 14:36:58,597 INFO [Thread-57] [] zimlet - Uninstalling Zimlet zimbra_samba from LDAP.
    2008-02-05 14:36:58,604 INFO [Thread-57] [] zimlet - Removing Zimlet zimbra_samba from COS default

  8. #8
    Join Date
    May 2007
    Location
    Zimbra
    Posts
    1,285
    Rep Power
    10

    Default

    Did you update slapd.conf.in with the Samba schema, etc, after your upgrade? It gets reset on upgrades.
    Quanah Gibson-Mount
    Server Architect
    Zimbra, Inc
    --------------------
    Zimbra :: the leader in open source messaging and collaboration

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    14
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by quanah View Post
    Did you update slapd.conf.in with the Samba schema, etc, after your upgrade? It gets reset on upgrades.
    Although I did update the slapd.conf.in it does not matter. In a working environment the zimbra_samba and zimbra_posixaccount can be deployed and visible in admin interface even with unchanged slapd.conf. (They were extensively tested when we were initially migrating from Kolab to Zimbra 4.5) It might be rather linked to the certificate issue. We use certificates issued by corporate CA and in 4.5 I had to replace them everywhere, including tomcats keystore.
    Naturally after upgrade the MTA does not work (known bug) even after I gave up and degraded to self-signed certificates as suggested in a recent wiki.
    Only after start_tls was set to 'no' in all ldap related conf files postfix started working.
    The worst thing is that even when I restore /opt/zimbra back to 4.5 I still have problems. And this is not only because of /etc/sudoers file that your upgrade script mercilessly changed without even saving the original to something like "sudoers.saved". (I restored it to 4.5 status)
    Something else was changed outside /opt/zimbra and I can not find what it is.
    Could you tell what the upgrade does outside of /opt/zimbra?
    As impatiently as the folks in our company were waiting for 5.0, it looks like they'll have to wait a little more.
    Last edited by montyZdog; 02-05-2008 at 05:26 PM.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Belgium
    Posts
    19
    Rep Power
    8

    Default

    Indeed, check your slap.conf and make sure you have the right version of the extensions. The extensions in the gallery didn't work for me neither.

    You have to use the originals, included in your install.

Similar Threads

  1. Admin console not working
    By elsmob in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-12-2007, 01:58 PM
  2. Silly mistake -- now cant log into admin console
    By animasana in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 07-05-2007, 04:00 AM
  3. No admin login using Opera
    By eddie in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 04-09-2007, 10:07 PM
  4. user login defaulting to admin console login
    By MCC in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 02-15-2006, 05:38 PM
  5. Suddenly cannot login admin console
    By Phantasmagoria in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 12-22-2005, 01:54 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •