Results 1 to 3 of 3

Thread: Inconsistent Zimbra install behaviour

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    10
    Rep Power
    7

    Default Inconsistent Zimbra install behaviour

    I've tried to install zimbra over the last few days and have run into som odd problems

    1) Tried to install on my 1024MB RAM VPS, no go, people said "get more RAM!"

    I got more RAM, now I run 2048 MB RAM

    2) I tried to install Zimbra on a local virtual machine with 1GB ram to test things out, installed just fine

    So i go confident back to my 2GB RAM VPS to install Zimbra, but,

    3) It still refuse to install, I get the following error messages during install, everything goes smoothly until:

    Code:
    Starting servers...Unable to determine enabled services from ldap.
    Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.
    Password:
    Password:
    Password:
    done.
    Checking for deprecated zimlets...done.
    Installing zimlets...
            com_zimbra_cert_manager
            com_zimbra_date
            com_zimbra_email
            com_zimbra_local
            com_zimbra_phone*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    
            com_zimbra_search
            com_zimbra_url*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    
    done.
    
    Initializing Documents...*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    failed to initialize documents...see logfile for details.
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    Restarting mailboxd...done.
    
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6d280 ***
    
    
    Moving /tmp/zmsetup.02032008-015209.log to /opt/zimbra/log
    This is " zcs-5.0.2_GA_1975.RHEL4.20080130212006.tgz "
    What gives?

    - My hostname and MX record is set up right
    - SElinux is disabled
    - IPtables is disabled
    - Sendmail is removed
    - /etc/sudoers is fixed
    - Spamassassin is not installed
    - Antivirus is not installed
    - I run CentOS 4, I know, I know "Not supported", even tough I doubt the RHEL logo can help much Ran centOS 4 on my local test server and installed fine

    Where does Zimbra give the :

    zmlocalconfig -e mailboxd_java_heap_memory_percent="40"
    zmlocalconfig -e mysql_memory_percent="30"

    commands when installing? Does it see MY RAM or does it see the servers entire RAM?

    "zmlocalconfig |grep mem" shows the values I've just set, even tough with little or no effect, RAM usage is just as with standard values

    I KNOW it can install on 1GB RAM so I want to force the installer to take less, tried to open another SSH window to pass in the commands during the "do you want to notify zimbra" question, but it doesn't seem to do anything. It did not seem to have any effect on my local test server either after I've installed it.

    Pretty please, help

    Update 1: The server actually started Zimbra after a reboot, but it's corrupt, Documents give a nasty "HTTP ERROR: 500" and upload doesn't work just to mention the ones I've seen so far. The RAM usage is deranged with no effect from zmlocalconfig -e mailboxd_java_heap_memory_percent="xx" and zmlocalconfig -e mysql_memory_percent="xx",

    Update 2 I tried to install with ./install.sh -s and then hack the install script to use 50% of default heap size values, had no effect, tried to install MTA and Store on one VPS and the rest on another, had no effect on the error messages
    Last edited by mkolbjor; 02-03-2008 at 10:42 AM. Reason: added comment

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    11

    Default

    what vps are you using? the problem is that the vps only provides a virtual server with a total amount of memory; applications won't necessarily see that as a monolithic contiguous segment of memory, which is what the jvm in particular needs

    this vps article may or may not help
    Last edited by bobby; 02-06-2008 at 08:17 PM.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    10
    Rep Power
    7

    Default

    I'm using a Virtuozzo VPS, so burst memory, I suspect a Xen configuration would be better suited for Zimbra, because as it seems, burst memory and Zimbra is not a good match

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 10:06 AM
  2. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  3. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 12:34 PM
  4. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM
  5. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 12:45 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •