Results 1 to 6 of 6

Thread: mail issues

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default mail issues

    Hi All

    seems, I now have mail issues,after each issue, I know have a new one.

    It seems my mail server can't recieve and accept emails. When I try to send emails between users, that does not seem to work .

    I have checked the logs in /opt/zimbra/logs, and find nothing stating mail denied etc. I check in /var/log/mail.info and get these errors.

    Feb 21 11:59:34 nene postfix/smtp[26025]: CE381D4020: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=80299, delays=80299/0.02/0.01/0, dsn=4.4.2, status=deferred (lost connection with 127.0.0.1[127.0.0.1] while receiving the initial server greeting)
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: warning: connect to transport retry: No such file or directory
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: warning: connect to transport retry: No such file or directory
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: 2E1F1D4095: to=, relay=none, delay=347, delays=347/0.08/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: 2C281D4087: to=, relay=none, delay=8832, delays=8832/0.09/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: 244CDD408D: to=, relay=none, delay=4629, delays=4629/0.1/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: 1691FD4090: to=, relay=none, delay=2264, delays=2264/0.11/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)
    Feb 21 11:59:34 nene postfix/qmgr[4235]: DB22AD4091: to=, relay=none, delay=2260, delays=2260/0.12/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)
    Feb 21 12:00:04 nene zmmailboxdmgr[26588]: status requested
    Feb 21 12:00:04 nene zmmailboxdmgr[26588]: status OK
    Feb 21 12:00:38 nene postfix/anvil[19729]: statistics: max connection rate 1/60s for (smtp:78.36.190.42) at Feb 21 11:52:36
    Feb 21 12:00:38 nene postfix/anvil[19729]: statistics: max connection count 1 for (smtp:78.36.190.42) at Feb 21 11:52:36
    Feb 21 12:00:38 nene postfix/anvil[19729]: statistics: max cache size 2 at Feb 21 11:57:07

    Note my zimbra zerver is internal and nat. I have port 25 forwarded. I am able to telnet from the outside and make a connection with the mail server.

    Any ideas

    Joseph

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default

    Hi Also found this in my /var/log/mail.log

    Feb 21 12:20:01 nene postfix/qmgr[4235]: DD1F4D4099: to=, relay=none, delay=1.1, delays=1.1/0/0/0, dsn=4.4.2, status=deferred (delivery temporarily suspended: lost connection with 127.0.0.1[127.0.0.1] while receiving the initial server greeting)

  3. #3
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quote Originally Posted by yaboo View Post

    Note my zimbra zerver is internal and nat. I have port 25 forwarded. I am able to telnet from the outside and make a connection with the mail server.
    host `hostname` <--backticks not single quotes
    dig any domain.com
    your /etc/hosts file
    DNS lookups setting?
    ie: Have you setup a split-dns at all?
    Split DNS - Zimbra :: Wiki
    /blog/archives/2007/06/making_zimbra_bind_work_together_1.html


  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    16
    Rep Power
    7

    Default

    Hi Mmorse

    I do not have a split dns system. the dns resides on my firewall/dsl machine.

    My dns and /etc/hosts looks fine.

    Joseph

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default delivery deferred, lost connection with 127.0.0.1

    I have the same symptoms that have been described above.

    It's possible my server was harshly powered off on July 4th; in any case the problem has occurred only since it was booted again on July 5th.

    This is running on Ubuntu Dapper, installed using zcs-5.0.6_GA_2313.UBUNTU6.20080522130240.

    /var/log/mail.log is full of this type of thing:
    Jul 6 06:37:09 mail postfix/qmgr[14180]: 9554F5E74364: to=, relay=none, delay=2213, delays=2213/0.13/0/0, dsn=4.4.2, status=deferred (delivery temporarily suspended: lost connection with 127.0.0.1[127.0.0.1] while receiving the initial server greeting)

    and this type of thing:
    Jul 6 09:13:56 mail postfix/qmgr[7365]: ADAA05E743C8: to=, relay=none, delay=0.79, delays=0.38/0.41/0/0, dsn=4.3.0, status=deferred (mail transport unavailable)

    my mail transport is:
    root@mail:~# zmprov ga moquist@vlacs.org | grep -i trans
    zimbraMailTransport: lmtp:mail.vlacs.org:7025

    My DNS is fine and connecting to port 7025 works as expected (though I'm not sure about the syntax error):
    root@mail:~# dig MX vlacs.org

    ; <<>> DiG 9.3.2 <<>> MX vlacs.org
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 7333
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 2

    ;; QUESTION SECTION:
    ;vlacs.org. IN MX

    ;; ANSWER SECTION:
    vlacs.org. 900 IN MX 10 mail.vlacs.org.

    ;; AUTHORITY SECTION:
    vlacs.org. 900 IN NS ns0.vlacs.org.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    mail.vlacs.org. 900 IN A 10.255.0.3
    ns0.vlacs.org. 900 IN A 10.255.0.1

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 10.255.0.1#53(10.255.0.1)
    ;; WHEN: Sun Jul 6 09:15:28 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 98

    root@mail:~# dig mail.vlacs.org

    ; <<>> DiG 9.3.2 <<>> mail.vlacs.org
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15823
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 1

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail.vlacs.org. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    mail.vlacs.org. 900 IN A 10.255.0.3

    ;; AUTHORITY SECTION:
    vlacs.org. 900 IN NS ns0.vlacs.org.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns0.vlacs.org. 900 IN A 10.255.0.1

    ;; Query time: 2 msec
    ;; SERVER: 10.255.0.1#53(10.255.0.1)
    ;; WHEN: Sun Jul 6 09:15:33 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 82

    root@mail:~# telnet mail.vlacs.org 7025
    Trying 127.0.1.1...
    Connected to mail.vlacs.org.
    Escape character is '^]'.
    220 mail.vlacs.org Zimbra LMTP ready
    helo there
    500 5.5.2 Syntax error
    ^]
    telnet> quit
    Connection closed.

    Following the instructions in another forum discussion, I added the following two lines to /etc/security/limits.conf:
    soft nofile 65535
    hard nofile 65535
    ...though just now I took them back out (and rebooted again) because these lines immediately followed, and because nothing had improved:
    # End of file
    zimbra soft nofile 524288
    zimbra hard nofile 524288

    Thanks for any advice you can provide.

    --matt

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    I think I figured out my own problem. A few weeks ago I was messing around with different port forward options and dropped the following into a startup script:

    /sbin/iptables -t nat -A PREROUTING -p tcp --dport 10025 -j DNAT --to-destination 127.0.0.1:25
    /sbin/iptables -t nat -A POSTROUTING -j MASQUERADE

    Then when the system got rebooted, the rules were applied and things went haywire. *doh*

    I removed the startup script and rebooted (just to really make sure everything was reinitialized properly) and my server has been chugging away for ~1 hour now processing all the deferred mail. Yeesh!

    Cheers,
    Matt

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 06:07 PM
  4. Issues...
    By timothyalangorman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-19-2007, 09:43 AM
  5. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •