Results 1 to 3 of 3

Thread: Mail Notification problem. plz help.

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Question Mail Notification problem. plz help.

    We have successfully deployed Zimbra 5.0.2 on openSUSE 10.3 and love what it does thus far. We have a static ip and a custom domain. Mail can be sent out and received in with no problems.

    However, we cannot get the New Mail Notification to work. It worked when we had a dynamic IP and not using the ISPs mail relay. Now that its static and we are using the mail relay, the notifications do not work.

    It looks like it is trying, but the messages are never actaully delivered. We get this in mailbox.log:
    008-03-01 22:05:16,814 INFO [LmtpServer-3] [ip=127.0.0.2;] lmtp - Delivering message: size=4767 bytes, nrcpts=1, sender=source_addr@sourcedomain.com, msgid=<8C9E86FF-C87B-4F7B-A049-BCD33D8CB608@sourcedomain.com>
    2008-03-01 22:05:17,063 INFO [LmtpServer-3] [name=to_address@ourdomain.com;mid=3;] mailbox - Added message: id=564, digest=yzZLunfCRTUMqgg,7MkHDl0NfwE=, folderId=2, folderName=Inbox
    2008-03-01 22:05:17,208 INFO [LmtpServer-3] [name=to_address@ourdomain.com;mid=3;] mailbox - notification sent dest='notify_addr@anotherdomain.com' rcpt='to_address@ourdomain.com' mid=564
    2008-03-01 22:05:17,211 INFO [LmtpServer-3] [] ProtocolHandler - Handler exiting normally

    The General settings MTA tab has the ISP relay defined. We have tried turning the DNS lookups on and off and neither works. The notification option is enabled in COS, and turned on in the mail users preferences (obviously from the log above). There is nothing defined for the LMTP advertised name or binding address.

    If an email is sent normally to the notify_addr@anotherdomain.com, it works just fine and will be delivered.

    Where can we get more info on what is happening to the messages?

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,
    Quote Originally Posted by Wavester View Post
    It looks like it is trying, but the messages are never actaully delivered. We get this in mailbox.log:
    ~~~~
    Where can we get more info on what is happening to the messages?
    a) /var/log/zimbra.log
    b) Ask the ISP's support to check their own logs

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default

    /var/log/zimbra is empty and has a date that predates the change from dynamic ip to static ip. there are two bz backups of size, but theyre dates are also before the ip change.

    any other ideas?

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 06:07 PM
  4. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •