Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] Reading pane blank in AJAX mode 5.0.2

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    30
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Reading pane blank in AJAX mode 5.0.2

    I recently upgraded an install from FC4 zimbra 4.5.11 to CentOS 5 zimbra 5.0.2.

    I have gotten virtually everything working, except for a major bug in AJAX view. Currently clicking on an email in AJAX results in a blank reading pane, and double clicking a message results in nothing. Standard HTML view works fine, however.

    How do I go about diagnosing the problem, and in the interum can I disable AJAX so I don't have 3000 confused students complaining to me? Thanks!

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Quick things to do while you continue to troubleshoot:
    su - zimbra
    zmprov mc default zimbraPrefClientType standard
    (apply to other COS's as needed)

    OR

    Using whatever solution you have handy automatically redirect them (or change your website links etc) to http:// server.domain..com/h/ and that will invoke the basic client on logins.

    Now to the actual problem:
    -Browser version & full zmcontrol -v?
    -Can you read the emails if you open them just not in the reading pane? (press o)
    -Is your double click set to open the message in a new window and it just never seems to load?

    To help you debug: Web Client URL Tricks - Zimbra :: Wiki
    Firebug: https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/1843

  3. #3
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    30
    Rep Power
    7

    Default

    It is happening in both Firefox 2.0 and IE 6.

    I'm running "Release 5.0.2_GA_1975.RHEL5_20080130221917 CentOS5 FOSS edition"

    If I hit o it just toggles between displaying the conversation as a single entry and the conversation as threaded, the actual message never displays.

    My double click is not set to open in a new window.

    Also, if I right click and edit I can see all the text.
    Last edited by jterhune; 03-02-2008 at 12:42 PM.

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    30
    Rep Power
    7

    Default

    When I launch the page with &debug=3, the debug window never updates and is white as well. However, I noticed some javascript errors. Could these be related?

    this._appCtxt has no properties
    http://fqdn/service/zimlet/res/Zimlets-nodev_all.js.zgz Line:3

    ZmEmailAddress is not defined
    http://fqdn/service/zimlet/res/Zimlets-nodev_all.js.zgz Line:6

  5. #5
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    30
    Rep Power
    7

    Default

    http://fqdn/zimbra/?client=advanced&dev=1

    Yields a debug window that remains blank. Here are all the javascript errors and warnings a session throws:

    Code:
    Warning: Expected color but found ';'.  Error in parsing value for property 'background-color'.  Declaration dropped.
    Source File: http://fqdn/zimbra/css/images,common,dwt,msgview,login,zm,spellcheck,wiki,skin?v=080130222506&debug=1&skin=waves
    Line: 1332
    
    Warning: Expected ':' but found '}'.  Declaration dropped.
    Source File: http://fqdn/zimbra/css/images,common,dwt,msgview,login,zm,spellcheck,wiki,skin?v=080130222506&debug=1&skin=waves
    Line: 2836
    
    Warning: Unknown property 'Xborder'.  Declaration dropped.
    Source File: http://fqdn/zimbra/css/images,common,dwt,msgview,login,zm,spellcheck,wiki,skin?v=080130222506&debug=1&skin=waves
    Line: 2839
    
    Error: this._appCtxt has no properties
    Source File: http://fqdn/service/zimlet/com_zimbra_email/email.js?v=080130222506
    Line: 24
    
    Error: ZmEmailAddress is not defined
    Source File: http://fqdn/service/zimlet/com_zimbra_email/email.js?v=080130222506
    Line: 32

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hmm
    Looks like there's a problem with the email zimlet
    Code:
    su - zimbra
    zmzimletctl undeploy com_zimbra_email
    zmcontrol stop
    rm -rf /opt/zimbra/jetty/work/*
    zmcontrol start
    cd /opt/zimbra/zimlets
    zmzimletctl deploy com_zimbra_email.zip

  7. #7
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    30
    Rep Power
    7

    Default

    Woohoo! I owe you both a beer, where do I send it?

    Thanks a ton for all the help.

Similar Threads

  1. SLES10: Problem upgrading from Zimbra NE 5.0 to NE 5.0.1
    By trapanator in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 02-27-2008, 12:51 PM
  2. Default behavior for reading pane
    By dwmtractor in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-24-2007, 03:51 PM
  3. Replies: 2
    Last Post: 12-14-2006, 09:53 PM
  4. Cannot see message in Reading Pane
    By achow in forum Users
    Replies: 2
    Last Post: 02-14-2006, 10:05 AM
  5. Reading Pane option
    By mcampbell in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 11-30-2005, 09:13 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •