Results 1 to 6 of 6

Thread: Zimbra wont start

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7
    Rep Power
    10

    Default Zimbra wont start

    I managed to install the zimbra on my FC3 macine without any errors or warnings. But after the install has finished my apache is no longer responing on port 80 and zimbra gives this error when starting it form the command line:

    Code:
    [root@chicago msh]# /etc/init.d/zimbra start
    Calling startup (localhost.localdomain)
    
    perl /opt/zimbra/bin/zmmon &
    
    Can't load '/opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//auto/DBI/DBI.so' for module DBI: /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//auto/DBI/DBI.so: cannot open shared object file: No such file or directory at /usr/lib64/perl5/5.8.5/x86_64-linux-thread-multi/DynaLoader.pm line 230.
     at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//DBI.pm line 254
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//DBI.pm line 254.
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/Admin.pm line 37.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/Admin.pm line 37.
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 35.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 35.
    Compilation failed in require at /opt/zimbra/bin/zmmon line 41.
    BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/bin/zmmon line 41.
    Soap call failed: 500 Can't connect to localhost:7777 (connect: Connection refused) at /opt/zimbra/bin/zmcontrol line 230
    So my question is - why happend to port 80 and what is zimbra trying to tell me ?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7
    Rep Power
    10

    Default re-check...

    It says it cant locate the file DBI.so which is nonsens. When I do simple ll to the "missing" file I get this:

    -r-xr-xr-x 1 zimbra zimbra 223190 Aug 24 00:25 /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//auto/DBI/DBI.so


    Before failing I can see the following in my message log:
    Sep 28 15:05:26 localhost zimbramon[9893]: 9893:info: Starting services
    Sep 28 15:05:26 localhost zimbramon[9893]: 9893:info: STARTING ldap
    Sep 28 15:05:26 localhost zimbramon[9893]: 9893:info: start service ldap
    Sep 28 15:05:26 localhost zimbramon[9893]: 9893:info: start app ldap
    Sep 28 15:05:26 localhost zimbramon[9893]: 9893:info: Starting child ldap: (20050928150526)

    and then 2 min. later it fails...

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7
    Rep Power
    10

    Default Something happend

    I just tried to execute the following statement manually:

    perl /opt/zimbra/bin/zmmon &

    and now something is happening...

    [root@chicago ~]# /etc/init.d/zimbra status
    Calling GetServiceInfoRequest (localhost.localdomain)

    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Sounds like LDAP (slapd) is not running. Can you check for that (ps -ef | grep slapd). If it's there then try to telnet to port 389 to see if it bound.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    7
    Rep Power
    10

    Default ldap was missing...

    Sure enough - ldap was missing from the system.

    I have now done a "yum install openldap-servers.x86_64" and started it like this:
    root@chicago lib]# /etc/init.d/ldap start
    Checking configuration files for : config file testing succeeded
    Starting slapd: [ OK ]


    but still my zimbra refuses to start and gives me this error

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default zimbra embedded openldap

    We ship openldap with ZCS, so you don't need to install it - the problem here is, the ZCS slapd server didn't start for some reason.

    Can you post your install.log (in /tmp) to look for ldap errors?

    Also - the zimbra installation is redirecting port 80 to the tomcat server, which will break your apache install. Search the forums for iptables to find a fix.

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 03-01-2008, 08:21 PM
  2. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 10:39 AM
  3. Logger
    By jholder in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 03-31-2006, 11:50 AM
  4. Seeming variety of problems on suse-9.1
    By Crexis in forum Installation
    Replies: 52
    Last Post: 03-04-2006, 12:19 AM
  5. Zimbra Processor Output
    By UltraFlux in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 02-01-2006, 08:23 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •