Results 1 to 5 of 5

Thread: [SOLVED] Changing zimbraMailPort

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] Changing zimbraMailPort

    Hi,
    I'm trying to change the zimbraMailPort value, but when I send the command

    zmprov ms my_zimbra_server zimbraMailPort 81

    I obtain the message

    ERROR: service.INVALID_REQUEST (invalid request: port 993 between zimbraImapSSLBindPort and zimbraImapSSLProxyBindPort on server my_ zimbra_server)

    How can I solve the problem and change the port?

    All my attempts have not had effect!

    Thanks in advance.

    Eco

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,
    If this is a single server setup you shouldn't have installed proxy, check with:
    zmproxyctl status
    zmprov gs server.domain.com | grep zimbraServiceEnabled
    zmprov gs server.domain.com | grep zimbraServiceInstalled
    as necessary:
    zmproxyctl stop
    zmprov ms server.domain.com -zimbraServiceEnabled imapproxy
    zmcontrol stop
    zmcontrol start

    To fix the port conflicts (even if proxy was disabled above) run the first command all on one line, & put a 7 in front of anything with proxy in it.
    zmprov -l ms server.domain.com zimbraPop3BindPort 110 zimbraPop3SSLBindPort 995 zimbraPop3ProxyBindPort 7110 zimbraPop3SSLProxyBindPort 7995 zimbraImapBindPort 143 zimbraImapSSLBindPort 993 zimbraImapProxyBindPort 7143 zimbraImapSSLProxyBindPort 7993
    zmcontrol stop
    zmcontrol start

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks for your answer.

    I followed your instructions and I managed to change the zimbraMailPort value.

    Thanks again for your help.

    Bye

    Eco

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    After changing either:
    zimbraMailPort
    zimbraMailSSLPort
    zimbraMailMode (CLI zmtlsctl to set Web Server Mode - Zimbra :: Wiki)
    You should double check that your zimbraMtaAuthURL is set properly: SMTP Auth Problems - Zimbra :: Wiki

    Hope you enjoy Zimbra!

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    8

    Default

    I solved all the problems.
    Thanks for your help!


    Eco

Similar Threads

  1. Replies: 9
    Last Post: 09-29-2007, 10:31 PM
  2. Zimbra + Samba + changing passwords
    By agfeller in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 07-01-2007, 01:28 AM
  3. Replies: 21
    Last Post: 08-29-2006, 08:47 AM
  4. MTA is Dying after yum update
    By tonyawbrey in forum Administrators
    Replies: 27
    Last Post: 04-02-2006, 06:11 PM
  5. Changing service port
    By mizzle in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-25-2006, 08:54 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •