Page 2 of 8 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 73

Thread: The mailbox and mta dies in FC4 GA version

  1. #11
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default html parser broke my post

    Quote Originally Posted by drewage
    Yes, I encountered that bug after upgrading and changed it to http

    Code:
    zmprov gs | grep zimbraMtaAuth
    zmprov gs | grep zimbraMailMode
    zmprov gs | grep zimbraMailPort
    zmprov gs | grep zimbraMailSSLPort
    Does that pipe to a file or something ? It provides no screen output when I run those commands..
    Sorry, the html parser broke my post. That should read
    zmprov gs servername | grep .... in all cases

  2. #12
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMtaAuth
    zimbraMtaAuthEnabled: TRUE
    zimbraMtaAuthHost: myhost.com
    zimbraMtaAuthURL: https://myhost.com:443/service/soap/
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMailMode
    zimbraMailMode: http
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMailPort
    zimbraMailPort: 80
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMailSSLPort
    zimbraMailSSLPort: 443
    I did zmcontrol stop/start earlier to see if it would crank back up...would these commands give useful output when the mailbox and mta have failed ? If so I will run them if/when it happens again.

  3. #13
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default bug

    Quote Originally Posted by drewage
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMtaAuth
    zimbraMtaAuthEnabled: TRUE
    zimbraMtaAuthHost: myhost.com
    zimbraMtaAuthURL: https://myhost.com:443/service/soap/
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMailMode
    zimbraMailMode: http
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMailPort
    zimbraMailPort: 80
    Code:
    zmprov gs myhost.com | grep zimbraMailSSLPort
    zimbraMailSSLPort: 443
    I did zmcontrol stop/start earlier to see if it would crank back up...would these commands give useful output when the mailbox and mta have failed ? If so I will run them if/when it happens again.

    You've hit the bug - notice that your auth URL is https://..., but your mail mode is http - the workaround is to either reset your mtaAuthHost (to the value it's currently set to) or to change your mail mode (depending on whether the mail mode is correct for your purposes).

    either:
    zmprov ms myhost.com zimbraMtaAuthHost myhost.com
    OR
    zmtlsctl https (or mixed)

  4. #14
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    and this bug causes the mailbox and mta service to fail without warning ?

  5. #15
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default It shouldn't

    Quote Originally Posted by drewage
    and this bug causes the mailbox and mta service to fail without warning ?
    It shouldn't kill the mailbox, but it might kill saslauthd. The reason I'm pursuing this is to limit the number of variables - whether or not it's not the cause of the mailbox failure, we should eliminate it as a suspect.

  6. #16
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default

    I have this problem off and on as well, it started in M4_62 (still running here in vmware).
    Sometimes it is running for days, then mta and mailbox stop a few times a day.

    I thought it was just me.

    There are tomcat stack traces when it happens, I have attached two of them.

    Sietse
    Attached Files Attached Files

  7. #17
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by vogon1
    I have this problem off and on as well, it started in M4_62 (still running here in vmware).
    Sometimes it is running for days, then mta and mailbox stop a few times a day.

    I thought it was just me.

    There are tomcat stack traces when it happens, I have attached two of them.

    Sietse
    Not too much going on in these stack traces. One shows a single LMTP transaction but that's it. Is this *after* you've restarted from a crash or when the server is still running?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  8. #18
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default

    The dumps are created by the system at or just after or just before mailbox/mta go down. zmmtactl start and zmmailboxctl start get them running again.

    Sietse

  9. #19
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Ok, I just checked and after a day of no use it appears zimbra is down...

    Code:
    zmcontrol status
    Host myhost.com
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Stopped
            mta                     Stopped
            snmp                    Running
            spell                   Running
    Let me know what you want me to check..

  10. #20
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default what to check

    su - zimbra
    sh -x bin/zmmtactl status
    sh -x bin/zmmailboxctl status
    ps auxww | grep tomcat

    If tomcat is running, kill -QUIT
    send contents of /opt/zimbra/tomcat/logs/stacktrace.xxxx (most recent file)

    What kind of server? OS, hardware, ram, etc. Virtual server or standard install. Zimbra version? Last 100 lines from /opt/zimbra/log/zimbra.log, /var/log/zimbra.log, /var/log/messages.

Similar Threads

  1. MTA and Mailbox die periodically...
    By andreturpin in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2006, 07:31 PM
  2. Tomcat hanging
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 42
    Last Post: 04-19-2006, 09:06 PM
  3. MTA and Mailbox dies because of tomcat
    By meikka in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-01-2006, 09:59 AM
  4. Mailbox and MTA also dies but in Centos 4.2
    By eaperezh in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 02-17-2006, 02:39 PM
  5. mailbox and mta process die after a while
    By eaperezh in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-16-2006, 06:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •