Page 6 of 8 FirstFirst ... 45678 LastLast
Results 51 to 60 of 73

Thread: The mailbox and mta dies in FC4 GA version

  1. #51
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    After my last log post I restarted it and it has already died again...

    Code:
    zmprov gs myhost.com
    # name myhost.com
    cn: myhost.com
    objectClass: zimbraServer
    zimbraAdminPort: 7071
    zimbraFileUploadMaxSize: 10485760
    zimbraId: 4938094d-4306-4675-a65c-7ed49c4632df
    zimbraImapBindOnStartup: TRUE
    zimbraImapBindPort: 143
    zimbraImapCleartextLoginEnabled: FALSE
    zimbraImapNumThreads: 200
    zimbraImapSSLBindOnStartup: TRUE
    zimbraImapSSLBindPort: 993
    zimbraImapSSLServerEnabled: TRUE
    zimbraImapServerEnabled: TRUE
    zimbraLmtpBindOnStartup: FALSE
    zimbraLmtpBindPort: 7025
    zimbraLmtpNumThreads: 20
    zimbraMailMode: http
    zimbraMailPort: 80
    zimbraMailSSLPort: 443
    zimbraMessageCacheSize: 1671168
    zimbraMtaAuthEnabled: TRUE
    zimbraMtaAuthHost: myhost.com
    zimbraMtaAuthURL: https://myhost.com:443/service/soap/
    zimbraMtaDnsLookupsEnabled: FALSE
    zimbraMtaTlsAuthOnly: TRUE
    zimbraPop3BindOnStartup: TRUE
    zimbraPop3BindPort: 110
    zimbraPop3CleartextLoginEnabled: FALSE
    zimbraPop3NumThreads: 20
    zimbraPop3SSLBindOnStartup: TRUE
    zimbraPop3SSLBindPort: 995
    zimbraPop3SSLServerEnabled: TRUE
    zimbraPop3ServerEnabled: TRUE
    zimbraRedoLogArchiveDir: redolog/archive
    zimbraRedoLogDeleteOnRollover: TRUE
    zimbraRedoLogEnabled: TRUE
    zimbraRedoLogFsyncIntervalMS: 10
    zimbraRedoLogLogPath: redolog/redo.log
    zimbraRedoLogRolloverFileSizeKB: 102400
    zimbraServiceEnabled: antivirus
    zimbraServiceEnabled: logger
    zimbraServiceEnabled: mailbox
    zimbraServiceEnabled: mta
    zimbraServiceEnabled: snmp
    zimbraServiceEnabled: ldap
    zimbraServiceEnabled: spell
    zimbraServiceHostname: myhost.com
    zimbraServiceInstalled: antivirus
    zimbraServiceInstalled: antispam
    zimbraServiceInstalled: logger
    zimbraServiceInstalled: mailbox
    zimbraServiceInstalled: mta
    zimbraServiceInstalled: snmp
    zimbraServiceInstalled: ldap
    zimbraServiceInstalled: spell
    zimbraSmtpHostname: myhost.com
    zimbraSmtpPort: 25
    zimbraSmtpSendPartial: FALSE
    zimbraSmtpTimeout: 60
    zimbraSpellCheckURL: http://myhost.com:7780/aspell.php
    zimbraSshPublicKey: ssh-dss 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 myhost.com
    zimbraTableMaintenanceGrowthFactor: 10
    zimbraTableMaintenanceMaxRows: 1000000
    zimbraTableMaintenanceMinRows: 10000
    zimbraTableMaintenanceOperation: ANALYZE
    zimbraVirusDefinitionsUpdateFrequency: 2h

  2. #52
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default auth url

    zimbraMtaAuthURL: https://myhost.com:443/service/soap/

    This is wrong (and probably what's killing the mta) - this is a known bug - basically, you're authing against 443, and your server is only listening on 80 (zimbraMailMode=http). To fix this:
    zmprov ms myhost.com zimbraMtaAuthHost myhost.com
    (Which is what it's already set to) will refresh the URL based on the mail mode.

    I don't think this is what's killing tomcat, but it could be...

  3. #53
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Ok, I have made this change...will let you know if it dies

  4. #54
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default if it dies

    For my own peace of mind - could you drop a post in a few days if it _doesn't_ die, too?


    Thanks - I hope this fixes it.

  5. #55
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Definitely...I will keep you posted.

  6. #56
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Down this morning...

  7. #57
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    10

    Default

    I am having what appears to be a similar problem only i have a fresh install of zimbra GA on fedora core 3 but only my mailbox dies. Do not want to jump the gun here but i had only just installed zimbra last night on new fedora core 3, but the mailbox was stopped this morning. My isp was down for several hours last night could that have anything to do with it?

    Also i have been running

    Release 3.0.0_M2_740.FC3_20051114171941 installed Tue Nov 29 04:40:51 2005

    have run into the same problems mailbox stopped and having to restart it every couple of days. Was hoping the new version would be fixed i will keep u's posted.
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  8. #58
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Odd that only a couple people seem to be having this problem out of the 1000's of installs out there. What's the last info in the log when it dies?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #59
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    37
    Rep Power
    9

    Default

    Down again after restart this morning...

    I am just going to uninstall and re-install from GA

  10. #60
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    33
    Rep Power
    9

    Default FC4 Same problem

    Any solution yet?

    I just started having this problem today. GA 3.0.0 has been installed for a couple of weeks. I just upgraded to GA 3.0.1 with no resolution to the problem.

    Same/similar symptoms. Running fine, mailbox stops for no apparent reason.

    >>>>>

    Found out of memory errors from tomcat in zimbra log. We have found that a normal Tomcat install on FC4 does not allocate much memory for the heap. On our app servers we always have to set -Xms384m to give it any kind of headroom at all. I upped the allocation in Zimbra with

    zmlocalconfig -e tomcat_java_heap_memory_percent=80

    and that brought the heap size up to 401m.

    Is this a possible cause for the unexpected mailbox and/or mta shut downs?
    Last edited by Billy; 02-27-2006 at 09:31 PM. Reason: May have found it . . .

Similar Threads

  1. MTA and Mailbox die periodically...
    By andreturpin in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2006, 06:31 PM
  2. Tomcat hanging
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 42
    Last Post: 04-19-2006, 08:06 PM
  3. MTA and Mailbox dies because of tomcat
    By meikka in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-01-2006, 08:59 AM
  4. Mailbox and MTA also dies but in Centos 4.2
    By eaperezh in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 02-17-2006, 01:39 PM
  5. mailbox and mta process die after a while
    By eaperezh in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-16-2006, 05:40 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •