Results 1 to 2 of 2

Thread: Installation fails on CentOS 4.6 Virtuozzo

  1. #1
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Post Installation fails on CentOS 4.6 Virtuozzo

    Hi folks

    I have a similar problem installing Zimbra as in this thread:

    http://www.zimbra.com/forums/install...ng-ubuntu.html

    But my system ist a CentOS 4.6, installed all prereqs.

    Code:
    [root@www ~]# uname -a
    Linux www.domain.tld 2.6.9-023stab033.6-enterprise #1 SMP Tue Nov 7 16:16:56 MSK 2006 i686 i686 i386 GNU/Linux
    
    Checking for prerequisites...
        NPTL...FOUND
        sudo...FOUND sudo-1.6.7p5-30.1.3
        libidn...FOUND libidn-0.5.6-1
        fetchmail...FOUND fetchmail-6.2.5-6.0.1
        gmp...FOUND gmp-4.1.4-3
        compat-libstdc++-296...FOUND compat-libstdc++-296-2.96-132.7.2
        compat-libstdc++-33...FOUND compat-libstdc++-33-3.2.3-47.3
        libtool-libs...FOUND libtool-libs-1.5.6-4
        /usr/lib/libstdc++.so.5...FOUND
    Prerequisite check complete.
    Checking for standard system perl...
        perl-5.8.5...FOUND standard system perl-5.8.5
    If I run:

    Code:
    [root@www zcs-5.0.4_GA_2101.RHEL4.20080321155827]# ./install.sh --platform-override
    it ends in:

    Code:
    The system will be modified.  Continue? [N] y
    
    Removing /opt/zimbra
    Installing packages
    
       zimbra-core......zimbra-core-5.0.4_GA_2101.RHEL4-20080321155827.i386.rpm...*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e6f280 ***
    FAILED
    ###ERROR###
    
    zimbra-core-5.0.4_GA_2101.RHEL4-20080321155827.i386.rpm installation failed
    
    Installation cancelled
    I tried "export MALLOC_CHECK_=1" in /etc/profile, no success.

    Code:
    [root@www zcs-5.0.4_GA_2101.RHEL4.20080321155827]# cat /proc/meminfo
    MemTotal:      8296752 kB
    MemFree:        205944 kB
    Buffers:        196460 kB
    Cached:        3668084 kB
    SwapCached:      91616 kB
    Active:        5895672 kB
    Inactive:      1194556 kB
    HighTotal:     4980736 kB
    HighFree:         2880 kB
    LowTotal:      3316016 kB
    LowFree:        203064 kB
    SwapTotal:     4192956 kB
    SwapFree:      3664524 kB
    Dirty:           46524 kB
    Writeback:           0 kB
    Mapped:        3943608 kB
    Slab:           895416 kB
    CommitLimit:   8341332 kB
    Committed_AS: 12284048 kB
    PageTables:      70196 kB
    VmallocTotal:   303096 kB
    VmallocUsed:     13792 kB
    VmallocChunk:   289052 kB
    Any Ideas around?

    Thank you in advance

    Spacerat


    EDIT: Damn i posted to the wrong thread, should be in collab suite installation help.
    Last edited by Spacerat; 04-11-2008 at 02:05 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    45
    Rep Power
    8

    Default similar problem after upgrade to 5.0.5

    Hi Spacerat

    I;ve got similar messages after I upgraded from 5.0.4 to 5.0.5 tonight.

    I didn't get them during installation but I did get the same messages afterwards during a manual startup.

    We've been running zimbra happily in an OpenVZ VPS (the opensource version of Virtuozzo) for almost two years without problems.

    I only seem to get the messages when I manually start the server with 'zmcontrol start' it gives me the error as zmstats is starting.

    Code:
     Starting ldap...Done.
            Starting logger...Done.
            Starting mailbox...Done.
            Starting antispam...Done.
            Starting antivirus...Done.
            Starting snmp...Done.
            Starting spell...Done.
            Starting mta...Done.
            Starting stats...*** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e76280 ***
    Done.
    *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e76280 ***
    [zimbra@mail /]$ *** glibc detected *** free(): invalid pointer: 0xb7e76280 ***

    It must try to start it again shortly after, because although zmcontrol hangs and I have to close it with ctrl-c, the stats do come up after a minute or so.

    As per the ubuntu thread referred to by Spacerat I've tried decreasing the defualt java_heap size from 30 to 20, and I've been increasing the privvmpages allocated to the zimbra vps.

    As I'v raised it, the failcnt column has decreased (that 177 in the fail cnt column has only gone up by 2 since I made my last resource increase, which seems to correspond nicely to the number glibc errors I get.) As I increase the privvmpages I've received fewer lines of the glibc error.

    at the moment the resource allocation looks like this (about a 1/3 of the server):
    Code:
    uid  resource                     held              maxheld              barrier                limit              failcnt
    800: kmemsize                 10421733             13875147            275052407            302557647                    0
         lockedpages                     0                 1103                13430                13430                    0
         privvmpages                832631              2267817              2307990              2407990                  177
         shmpages                       16                 1312                60436                60436                    0
         dummy                           0                    0                    0                    0                    0
         numproc                       146                  239                 6714                 6714                    0
         physpages                  152402               211030                    0  9223372036854775807                    0
         vmguarpages                     0                    0               604363  9223372036854775807                    0
         oomguarpages               152402               211030               604363  9223372036854775807                    0
         numtcpsock                     60                  100                 6714                 6714                    0
         numflock                       49                  311                 1000                 1100                    0
         numpty                          1                    2                  512                  512                    0
         numsiginfo                      0                   14                 1024                 1024                    0
         tcpsndbuf                  769336              1346536             64183591             91684135                    0
         tcprcvbuf                 1033376              1687352             64183591             91684135                    0
         othersockbuf               178360               270776             32091795             59592339                    0
         dgramrcvbuf                     0               105544             32091795             32091795                    0
         numothersock                  125                  161                 6714                 6714                    0
         dcachesize                      0                    0             60074003             61876224                    0
         numfile                      3390                 4657               107424               107424                    0
         dummy                           0                    0                    0                    0                    0
         dummy                           0                    0                    0                    0                    0
         dummy                           0                    0                    0                    0                    0
         numiptent                     140                  140                  200                  200                    0
    I guess the two things I'd like to know are:
    1. Where do I look to try and narrow down exactly whats causing this? (no errors in zinbra.log, there are some stacktrace.xxxxx files in the /opt/zimbra/log directory
    2. Can anyone suggest any more tweaks to java/zimbra settings? (Its been working fine for ages, is there some new memory hungry feature in 5.0.5?)


    Cheers.

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 11-16-2007, 01:01 AM
  2. Replies: 8
    Last Post: 07-04-2007, 09:23 AM
  3. Installation fails on zimbra-store
    By wyleyrabbit in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-15-2006, 08:19 AM
  4. Installation fault - getDirectContext fails
    By gregjohnson1024 in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 11-07-2005, 04:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •