Results 1 to 7 of 7

Thread: [SOLVED] zimbra installed, but ldap error

  1. #1
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Santiago - Chile
    Posts
    73
    Rep Power
    8

    Default [SOLVED] zimbra installed, but ldap error

    S.O Centos 5.1
    installed zcs-5.0.5_GA_2201.RHEL5.20080417012110.
    I install like root.

    I was reviewing, but not works to me.
    http://www.zimbra.com/forums/install...html#post82219

    the error is the same;

    [zimbra@mvalenzuela ~]$ zmcontrol start
    Host mvalenzuela.geb.cl
    Unable to determine enabled services from ldap.
    Unable to determine enabled services. Cache is out of date or doesn't exist.
    [zimbra@mvalenzuela ~]$ zmcontrol stop
    Host mvalenzuela.geb.cl
    Stopping stats...Done
    Stopping mta...Done
    Stopping spell...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping archiving...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping antispam...Done
    Stopping imapproxy...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping ldap...FAILED
    ldap_url and ldap_master_url cannot be the same on an ldap replica

    Server is in LAN.
    #cat /etc/resolv.conf
    search geb.cl
    nameserver 192.168.150.200

    cat /var/named/chroot/var/named/db.mail.geb.cl
    ;
    ; Addresses and other host information.
    ;
    @ IN SOA mvalenzuela.geb.cl. hostmaster.mail.geb.cl. (
    10118 ; Serial
    43200 ; Refresh
    3600 ; Retry
    3600000 ; Expire
    2592000 ) ; Minimum
    ; Define the nameservers and the mail servers
    IN NS 192.168.150.200
    IN A 192.168.150.200
    IN MX 10 mvalenzuela.geb.cl.


    cat /var/named/chroot/etc/named.conf
    options {
    directory "/var/named";
    dump-file "/var/named/data/cache_dump.db";
    statistics-file "/var/named/data/named_stats.txt";
    forwarders { 192.168.150.13; }; //this dns is Ok
    };
    include "/etc/rndc.key";
    zone "mvalenzuela.geb.cl" {
    type master;
    file "db.mail.geb.cl";
    };

    And a little cut of out install
    Install anyway? [N] Y

    The system will be modified. Continue? [N] Y

    Removing /opt/zimbra
    Installing packages

    zimbra-core......zimbra-core-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-ldap......zimbra-ldap-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-logger......zimbra-logger-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-mta......zimbra-mta-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-snmp......zimbra-snmp-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-store......zimbra-store-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-apache......zimbra-apache-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    zimbra-spell......zimbra-spell-5.0.5_GA_2201.RHEL5-20080417012110.i386.rpm...done
    Operations logged to /tmp/zmsetup.01001900-0000151802536.log
    Setting defaults... MX: mvalenzuela.geb.cl (192.168.150.200)

    Interface: 192.168.150.200
    Interface: 127.0.0.1
    Interface: 192.168.122.1
    192.168.150.200
    done.
    Checking for port conflicts

    Main menu

    1) Common Configuration:
    2) zimbra-ldap: Enabled
    3) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: yes
    +Admin user to create: admin@mvalenzuela.geb.cl


    Add this :
    [root@mvalenzuela etc]# host `hostname`
    mvalenzuela.geb.cl has address 192.168.150.200
    mvalenzuela.geb.cl mail is handled by 10 mvalenzuela.geb.cl.
    [root@mvalenzuela etc]#


    as I can solve the error with ldap?

    Saludos desde Chile & thanks.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Code:
    cat /etc/hosts

  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Santiago - Chile
    Posts
    73
    Rep Power
    8

    Default

    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    You will also require the following line in /etc/hosts
    Code:
    192.168.150.200  mvalenzuela.geb.cl mvalenzuela

  5. #5
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Santiago - Chile
    Posts
    73
    Rep Power
    8

    Default

    Line added, and same error. That another thing can be?.
    Or uninstalled and install?

  6. #6
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Santiago - Chile
    Posts
    73
    Rep Power
    8

    Default

    Well, I uninstalled and install again zimbra, and works to me, but I doubt that the change in /etc/hosts it has been the solution.

    Thank you, very much by help me!.
    this written good?

    Saludos

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    It will as it is in Single Server Install
    Glad you are working now

Similar Threads

  1. [SOLVED] Install Problem in Ubuntu 6.06 Server
    By xtimox in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 03-27-2008, 10:36 AM
  2. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 07:28 PM
  3. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 05:05 PM
  4. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •