Page 2 of 6 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 53

Thread: Fresh Install Of Zimbra On SuSE 10

  1. #11
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    my host files says: 192.168.2.101 mail mail.freeos.co.uk

    To the best of my knowledge that is correct; so why would I change that and what would you suggest I put there!
    That is NOT correct.

    Correct is:
    192.168.2.101 mail.freeos.co.uk mail

    Which is not really the point - a careful reading of my last post will show that I told you, if you want to change the hostname, edit the /etc/HOSTNAME file. But fixing /etc/hosts will actualy fix your problem.

  2. #12
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Sorry

    That will teach me to read things slower.

    hostname file

    not hosts file

    Appologies all round. I am sure you will for give the stupid guy!


  3. #13
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by marcmac
    That is NOT correct.

    Correct is:
    192.168.2.101 mail.freeos.co.uk mail

    Which is not really the point - a careful reading of my last post will show that I told you, if you want to change the hostname, edit the /etc/HOSTNAME file. But fixing /etc/hosts will actualy fix your problem.
    No it won't I typed that last bit wrong. Hey give me a break this is day 3 and 38 hours later! Gez

  4. #14
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    What are you saying - your hosts file is already set up with the fqdn first?

  5. #15
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by marcmac
    What are you saying - your hosts file is already set up with the fqdn first?
    No!

    I am saying that my host file says this:

    192.168.2.101 mail.freeos.co.uk mail

    and I had typed it incorrectly in the post.

  6. #16
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Right... check this out.

    I have just installed a copy of Fedora Core 4

    but not Zimbra

    Just Core 4 and the normal DNS stuff.

    So if I check out the hosts file in Fedora it says my external address:

    81.150.155.x mail.freeos.co.uk mail

    On SuSE it says:

    192.168.2.101 mail.freeos.co.uk mail

    Can I assume that fedora is correct and that the suse install is wrong and this is why I am getting no inbound mail?

  7. #17
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by marcmac
    That is NOT correct.

    Correct is:
    192.168.2.101 mail.freeos.co.uk mail

    Which is not really the point - a careful reading of my last post will show that I told you, if you want to change the hostname, edit the /etc/HOSTNAME file. But fixing /etc/hosts will actualy fix your problem.
    OK I have check the /etc/HOSTNAME file and it says:

    mail.freeos.co.uk

  8. #18
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Marcmac

    In the instructions it says about the host file needing to have the FWDN appear before the host names does this mean:

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.2.101 freeos.co.uk mail

    or does it mean:

    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.2.101 mail.freeos.co.uk mail

    Thanks

    Yogiman!

  9. #19
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    The second entry is correct.

  10. #20
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    59
    Rep Power
    9

    Default

    Marcmac

    In that case:

    My hosts files is correct
    My hostname file is correct

    I have just done yet another re-install and it does exactly the same thing.

    Says that it can not find host name and mx records

    Any further suggestions?

    Regards

    Yogiman!

Similar Threads

  1. Removing hostname from hosts file fixed prob.
    By lemur in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 06-13-2007, 07:29 PM
  2. upgrade woes -made into new thread
    By JustinHarlow in forum Installation
    Replies: 18
    Last Post: 06-08-2007, 01:11 PM
  3. zimbra-core missing
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2006, 12:59 PM
  4. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 11:34 PM
  5. Logger
    By jholder in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 03-31-2006, 11:50 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •