Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Initializing ldap...FAILED (28416) error

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default Initializing ldap...FAILED (28416) error

    I have tried more than 8 times to install Zimbra without any luck. I got the same error: Initializing ldap...FAILED (28416) error.
    I have stopped Firewalls, httpd and Sendmail.
    I am installing zimbra on Fedora 7.
    Her it is

    [root@mail zcs-5.0.5_GA_2201.F7.20080417022547]# ./install.sh

    Operations logged to /tmp/install.log.3252
    Checking for existing installation...
    zimbra-ldap...NOT FOUND
    zimbra-logger...NOT FOUND
    zimbra-mta...NOT FOUND
    zimbra-snmp...NOT FOUND
    zimbra-store...NOT FOUND
    zimbra-apache...NOT FOUND
    zimbra-spell...NOT FOUND
    zimbra-proxy...NOT FOUND
    zimbra-archiving...NOT FOUND
    zimbra-cluster...NOT FOUND
    zimbra-core...NOT FOUND


    PLEASE READ THIS AGREEMENT CAREFULLY BEFORE USING THE SOFTWARE.
    ZIMBRA, INC. ("ZIMBRA") WILL ONLY LICENSE THIS SOFTWARE TO YOU IF YOU
    FIRST ACCEPT THE TERMS OF THIS AGREEMENT. BY DOWNLOADING OR INSTALLING
    THE SOFTWARE, OR USING THE PRODUCT, YOU ARE CONSENTING TO BE BOUND BY
    THIS AGREEMENT. IF YOU DO NOT AGREE TO ALL OF THE TERMS OF THIS
    AGREEMENT, THEN DO NOT DOWNLOAD, INSTALL OR USE THE PRODUCT.

    License Terms for the Zimbra Collaboration Suite:
    http://www.zimbra.com/license/zimbra..._eula_2.1.html


    Press Return to continue

    Checking for prerequisites...
    NPTL...FOUND
    sudo...FOUND sudo-1.6.8p12-14
    libidn...FOUND libidn-0.6.8-4
    fetchmail...FOUND fetchmail-6.3.7-2
    gmp...FOUND gmp-4.1.4-12.3
    bind-libs...FOUND bind-libs-9.4.2-4
    vixie-cron...FOUND vixie-cron-4.1-84
    libtool-ltdl...FOUND libtool-ltdl-1.5.22-11
    /usr/lib/libstdc++.so.6...FOUND
    Prerequisite check complete.
    Checking for standard system perl...

    Checking for installable packages

    Found zimbra-core
    Found zimbra-ldap
    Found zimbra-logger
    Found zimbra-mta
    Found zimbra-snmp
    Found zimbra-store
    Found zimbra-apache
    Found zimbra-spell
    Found zimbra-proxy


    Select the packages to install

    Install zimbra-ldap [Y]

    Install zimbra-logger [Y]

    Install zimbra-mta [Y]

    Install zimbra-snmp [Y]

    Install zimbra-store [Y]

    Install zimbra-apache [Y]

    Install zimbra-spell [Y]

    Install zimbra-proxy [N]
    Checking required space for zimbra-core
    checking space for zimbra-store

    Installing:
    zimbra-core
    zimbra-ldap
    zimbra-logger
    zimbra-mta
    zimbra-snmp
    zimbra-store
    zimbra-apache
    zimbra-spell

    The system will be modified. Continue? [N] y

    Removing /opt/zimbra
    Installing packages

    zimbra-core......zimbra-core-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm...done
    zimbra-ldap......zimbra-ldap-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm...done
    zimbra-logger......zimbra-logger-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm..d
    one
    zimbra-mta......zimbra-mta-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm...done
    zimbra-snmp......zimbra-snmp-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm...done
    zimbra-store......zimbra-store-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm...do
    ne
    zimbra-apache......zimbra-apache-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm..d
    one
    zimbra-spell......zimbra-spell-5.0.5_GA_2201.F7-20080417022547.i386.rpm...do
    ne
    Operations logged to /tmp/zmsetup.01001900-0000147859416.log
    Setting defaults... MX: mail.cfn.local (192.168.1.225)

    Interface: 192.168.1.225
    Interface: 127.0.0.1
    192.168.1.225
    done.
    Checking for port conflicts

    Main menu

    1) Common Configuration:
    2) zimbra-ldap: Enabled
    3) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: yes
    +Admin user to create: admin@mail.cfn.local
    ******* +Admin Password UNSET
    +Enable automated spam training: yes
    +Spam training user: spam.wn2wfcvvcd@mail.cfn.local
    +Non-spam(Ham) training user: ham.xwm1k7flh@mail.cfn.local
    +Global Documents Account: wiki@mail.cfn.local
    +SMTP host: mail.cfn.local
    +Web server HTTP port: 80
    +Web server HTTPS port: 443
    +Web server mode: http
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://mail.cfn.local:7780/aspell
    .php

    4) zimbra-mta: Enabled
    5) zimbra-snmp: Enabled
    6) zimbra-logger: Enabled
    7) zimbra-spell: Enabled
    8) Default Class of Service Configuration:
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    Address unconfigured (**) items (? - help) 3

    Store configuration

    1) Status: Enabled
    2) Create Admin User: yes
    3) Admin user to create: admin@mail.cfn.local
    ** 4) Admin Password UNSET
    5) Enable automated spam training: yes
    6) Spam training user: spam.y9gnp3cfk@mail.cfn.local
    7) Non-spam(Ham) training user: ham.yg0p5vjk0n@mail.cfn.local
    8) Global Documents Account: wiki@mail.cfn.local
    9) SMTP host: mail.cfn.local
    10) Web server HTTP port: 80
    11) Web server HTTPS port: 443
    12) Web server mode: http
    13) IMAP server port: 143
    14) IMAP server SSL port: 993
    15) POP server port: 110
    16) POP server SSL port: 995
    17) Use spell check server: yes
    18) Spell server URL: http://mail.cfn.local:7780/aspell
    .php

    Select, or 'r' for previous menu [r] 4

    Password for admin@mail.cfn.local (min 6 characters): [zU7H07CF5] mypassword

    Store configuration

    1) Status: Enabled
    2) Create Admin User: yes
    3) Admin user to create: admin@mail.cfn.local
    4) Admin Password set
    5) Enable automated spam training: yes
    6) Spam training user: spam.y9gnp3cfk@mail.cfn.local
    7) Non-spam(Ham) training user: ham.yg0p5vjk0n@mail.cfn.local
    8) Global Documents Account: wiki@mail.cfn.local
    9) SMTP host: mail.cfn.local
    10) Web server HTTP port: 80
    11) Web server HTTPS port: 443
    12) Web server mode: http
    13) IMAP server port: 143
    14) IMAP server SSL port: 993
    15) POP server port: 110
    16) POP server SSL port: 995
    17) Use spell check server: yes
    18) Spell server URL: http://mail.cfn.local:7780/aspell
    .php

    Select, or 'r' for previous menu [r] r

    Main menu

    1) Common Configuration:
    2) zimbra-ldap: Enabled
    3) zimbra-store: Enabled
    4) zimbra-mta: Enabled
    5) zimbra-snmp: Enabled
    6) zimbra-logger: Enabled
    7) zimbra-spell: Enabled
    8) Default Class of Service Configuration:
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes]
    Save config in file: [/opt/zimbra/config.12948]
    Saving config in /opt/zimbra/config.12948...done.
    The system will be modified - continue? [No] y
    Operations logged to /tmp/zmsetup.01001900-0000154367960.log
    Setting local config values...done.
    Setting up CA...done.
    Deploying CA to /opt/zimbra/conf/ca ...done.
    Creating SSL certificate...done.
    Installing mailboxd SSL certificates...done.
    Initializing ldap...failed. (28416)


    ERROR



    Configuration failed

    Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to
    complete the configuration.

    Errors have been logged to /tmp/zmsetup.01001900-0000154367960.log


    cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.1.225 mail.cfn.local mail

    Thank for you help

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Do the following:

    Code:
    visudo
    
    Comment out requiretty so the line looks like the following:
    #Defaults requiretty
    then save the file and try the install again.
    Last edited by phoenix; 05-30-2008 at 10:16 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    Do the following:

    Code:
    visudo
    
    Comment out requiretty so the line looks like the following:
    #Defaults requiretty
    then save the file and try the install again.
    I i have the sme problem where i can find the file to modify?

    many thanks

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by hidagar View Post
    I i have the sme problem where i can find the file to modify?

    many thanks
    The post of mine you've quoted tells you how to fix the problem, follow the instructions I've posted.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    May 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Thumbs up good!!!

    uninstall and install and good. Thanks you so much.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Glad you've fixed it, enjoy.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  7. #7
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    thanks for the reply but sorry because im a noob. i do $visudo on shell and do nothing...
    please help

  8. #8
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by hidagar View Post
    thanks for the reply but sorry because im a noob. i do $visudo on shell and do nothing...
    What message does it give you? Are you running it as root?

    Quote Originally Posted by hidagar View Post
    please help
    When asking questions in a forum it helps if you post some details of what operating system you're using, which version and release of Zimbra, what error messages you get (and what you were doing when you got the message) and some errors from the log files - it isn't very useful to post a 'me too' and tag it onto an old post which may not be the same as your problem.

    This applies to non-Windows users as well.

    Now, explain to me what the problem is and give the details I've mentioned above.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  9. #9
    Join Date
    May 2009
    Posts
    5
    Rep Power
    6

    Default

    Hi,

    Im using a Centos 5.3 x64 bits runing on atom 330. 2GB of memori RAM. im try to install last version of zymbra x64 downloaded from the webpage. Im always loged as root. thats my log:


    Sat May 16 00:38:34 2009 Operations logged to /tmp/zmsetup.05162009-003834.log
    Sat May 16 00:38:34 2009 Getting installed packages
    Sat May 16 00:38:35 2009 checking isEnabled zimbra-core
    Sat May 16 00:38:35 2009 zimbra-core not in enabled cache
    Sat May 16 00:38:35 2009 enabled packages
    Sat May 16 00:38:35 2009 Newinstall enabling all installed packages
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-core
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-ldap
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-store
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-mta
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-snmp
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-logger
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-apache
    Sat May 16 00:38:35 2009 Enabling zimbra-spell
    Sat May 16 00:38:35 2009 Setting defaults...
    Sat May 16 00:38:35 2009 Setting local config zimbra_java_home to /opt/zimbra/java
    Sat May 16 00:38:35 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e zimbra_java_home='/opt/zimbra/java' 2> /dev/null
    Sat May 16 00:38:37 2009 checking isEnabled zimbra-cluster
    Sat May 16 00:38:37 2009 zimbra-cluster not in enabled cache
    Sat May 16 00:38:37 2009 enabled packages zimbra-logger zimbra-store zimbra-mta zimbra-core zimbra-apache zimbra-snmp zimbra-ldap zimbra-spell
    Sat May 16 00:38:37 2009 Newinstall enabling all installed packages
    Sat May 16 00:38:37 2009 Enabling zimbra-core
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-ldap
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-store
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-mta
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-snmp
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-logger
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-apache
    Sat May 16 00:38:38 2009 Enabling zimbra-spell
    Sat May 16 00:38:38 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat May 16 00:38:38 2009 zimbra-store is enabled
    Sat May 16 00:38:40 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat May 16 00:38:40 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat May 16 00:38:41 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat May 16 00:38:41 2009 zimbra-store is enabled
    Sat May 16 00:38:41 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat May 16 00:38:41 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat May 16 00:38:42 2009 No results returned for A lookup of localhost.localdomain
    Sat May 16 00:38:42 2009 Checked nameservers:
    Sat May 16 00:38:42 2009 62.42.230.24
    Sat May 16 00:38:42 2009

    DNS ERROR resolving localhost.localdomain
    Sat May 16 00:38:42 2009 It is suggested that the hostname be resolveable via DNS
    Sat May 16 00:39:36 2009 No results returned for A lookup of Alojamiento Web 1&1
    Sat May 16 00:39:36 2009 Checked nameservers:
    Sat May 16 00:39:36 2009 62.42.230.24
    Sat May 16 00:39:36 2009

    DNS ERROR resolving Alojamiento Web 1&1
    Sat May 16 00:39:36 2009 It is suggested that the hostname be resolveable via DNS
    Sat May 16 00:40:11 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat May 16 00:40:11 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx01.1and1.es (212.227.15.186)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx01.1and1.es (212.227.15.134)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx01.1and1.es (212.227.15.150)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx01.1and1.es (212.227.15.169)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx00.1and1.es (212.227.15.186)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx00.1and1.es (212.227.15.134)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx00.1and1.es (212.227.15.150)
    Sat May 16 00:40:11 2009 MX: mx00.1and1.es (212.227.15.169)
    Sat May 16 00:40:11 2009
    Sat May 16 00:40:11 2009 Interface: 192.168.1.3
    Sat May 16 00:40:11 2009 Interface: 127.0.0.1
    Sat May 16 00:40:12 2009

    DNS ERROR - none of the MX records for it-security.es
    Sat May 16 00:40:12 2009 resolve to this host
    Sat May 16 00:40:23 2009 done.
    Sat May 16 00:40:23 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat May 16 00:40:23 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat May 16 00:40:24 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat May 16 00:40:24 2009 zimbra-store is enabled
    Sat May 16 00:40:24 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat May 16 00:40:24 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat May 16 00:40:24 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat May 16 00:40:24 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat May 16 00:40:24 2009 checking isEnabled zimbra-spell
    Sat May 16 00:40:24 2009 zimbra-spell is enabled
    Sat May 16 00:40:24 2009 Checking for port conflicts
    Sat May 16 00:40:24 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat May 16 00:40:24 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat May 16 00:40:24 2009 Port conflict detected: 25 (zimbra-mta)
    Sat May 16 00:40:26 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat May 16 00:40:26 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat May 16 00:40:26 2009 checking isEnabled zimbra-store
    Sat May 16 00:40:26 2009 zimbra-store is enabled
    Sat May 16 00:40:26 2009 checking isEnabled zimbra-logger
    Sat May 16 00:40:26 2009 zimbra-logger is enabled
    Sat May 16 00:40:26 2009 checking isEnabled zimbra-mta
    Sat May 16 00:40:26 2009 zimbra-mta is enabled
    Sat May 16 00:40:26 2009

    Note

    Sat May 16 00:40:26 2009 The previous configuration appears to have failed to complete

    Sat May 16 00:41:06 2009 Saving config in y...
    Sat May 16 00:41:06 2009 done.
    Sat May 16 00:41:08 2009 Operations logged to /tmp/zmsetup.05162009-003834.log
    Sat May 16 00:41:08 2009 checking isEnabled zimbra-ldap
    Sat May 16 00:41:08 2009 zimbra-ldap is enabled
    Sat May 16 00:41:08 2009 Initializing ldap...
    Sat May 16 00:41:08 2009 *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapinit
    IO::Socket::INET: connect: Connection refused at /opt/zimbra/libexec/zmldapinit line 160.
    Sat May 16 00:41:56 2009 failed. (28416)
    Sat May 16 00:41:56 2009

    ERROR

    Sat May 16 00:41:56 2009

    Configuration failed

    Sat May 16 00:41:56 2009 Please address the error and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl to
    Sat May 16 00:41:56 2009 complete the configuration.
    Sat May 16 00:41:56 2009

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Well, from that information it's clear you don't have the same problem as the original poster. What you've probably got is an incorrect /etc/hosts file and no valid DNS A & MX records - they are needed. I assume you're running behind a NAT router and your Zimbra server has a fixed IP address?

    Please post the output of the following commands (run on your Zimbra server):
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf 
    dig yourdomain.com mx
    dig yourdomain.com any
    host `hostname` <-- type that command exactly using backticks not single quotes
    When you post the output of each command highlight the text and surround it with 'quotes' (hit the # symbol above the edit box) to make it easier to read.

    I'd also suggest you read the Quick Start Installation Guide for the format of the /etc/hosts file then read this wiki article on setting up a Split DNS.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 11:38 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. [SOLVED] Debian Etch 32 / 64: MTA not working
    By xflip in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 01-18-2008, 04:58 AM
  4. Replies: 4
    Last Post: 11-15-2006, 12:16 PM
  5. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •