Results 1 to 6 of 6

Thread: message-id is xxx@localhostname

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default message-id is xxx@localhostname

    Hello,
    I have installed zcs5 on centos5 , looks everything is ok.. no errors in zimbra.log, only one thing is when I send mails to yahoo (maybe to other big mail providers also) they go to spam directly and reach mailbox on yahoo in long time..and they appear in Deffered queue first.. why it's like that? is it normal thing?
    I found that message-ID in mail header looks like: xxx@localhostname .. is it ok? I think it should be like xxx@mydomain.name.com am I right? And how to change that in zimbra ..
    Thanks
    Last edited by extremal; 06-03-2008 at 03:55 AM.

  2. #2
    Join Date
    May 2007
    Location
    Oklahoma
    Posts
    703
    Rep Power
    9

    Default

    The first thing to check are your DNS records. You need an MX record, an A record and reverse DNS. Without these three records most mail services will route you to spam.

    If it's any consolation, my DNS records are complete and Yahoo will still from time to time route me to spam. Sometimes yes sometimes no. I'm not on any RBL list either. Go figure.

  3. #3
    Join Date
    May 2008
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    Thank you Bill,
    checked with google and it was ok... looks yahoo checks mails in its own way.

  4. #4
    Join Date
    May 2008
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    One other strange thing
    sendin to hotmail doesn't work .. however when I reply to some mail from hotmail , it works fine .. can someone explain why?

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Clifton Park, NY
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Default

    I believe because Message-ID is not FQDN format. I found that if I use imap client, the Message-ID is FQDN and I can send to hotmail.

    I also am searching for a way to change Message-ID coming from web interface. Would anyone know how to do that?

    Thank you,
    Tod

  6. #6
    Join Date
    May 2008
    Posts
    25
    Rep Power
    7

    Default

    as I understand, message-ID doesn't cause such problems, for example when I send mails using Outlook it assign my computer name to Message-ID..
    I contacted Hotmail regarding my problem they told me to change spf record in DNS
    to v="spf1 a mx -all" however I changed to v="spf1 a mx ip4:xxx.xxx.xxx.xxx -all" where xxx.xxx.xxx.xxx is one of my mailserver Ip addresses .. and it works fine now!

    check your /etc/hosts zimbra puts hostname as message-id
    Last edited by extremal; 06-10-2008 at 12:08 PM.

Similar Threads

  1. Confused On Maximum Message Size
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 06-25-2013, 07:20 PM
  2. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 06:07 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 08-10-2006, 10:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •