Results 1 to 3 of 3

Thread: Upgrade to 3.0.1_GA_160 broke

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    14
    Rep Power
    10

    Default Upgrade to 3.0.1_GA_160 broke

    I've been using Zimbra for several months now, upgrading as each new release came out. This is the first time that I've become really stumped on an upgrade, and couldn't find the answers already here on the forum.

    I downloaded the 3.0.1_GA_160 release, and am upgrading from 3.0.0._GA. Everything was the same as always, until I came to the /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl script.

    This is the output from the script. Before I ran the script, I made sure that no the ldap server was not running:

    Checking for port conflicts
    Starting ldap...Done
    Setting defaults from ldap...ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    Done
    Checking ldap on localhost:389...Success

    Main menu

    1) Hostname: zimbra.fp-tech.com
    2) Ldap master host: zimbra.fp-tech.com
    3) Ldap port: 389
    4) Ldap password: set
    5) zimbra-ldap: Enabled
    6) zimbra-store: Enabled
    +Create Admin User: no
    +SMTP host: zimbra.fp-tech.com
    ******* +Web server HTTP port: UNSET
    ******* +Web server HTTPS port: UNSET
    +Web server mode: mixed
    +IMAP server port: 143
    +IMAP server SSL port: 993
    +POP server port: 110
    +POP server SSL port: 995
    +Use spell check server: yes
    +Spell server URL: http://zimbra.fp-tech.com:7780/aspell.php

    7) zimbra-mta: Enabled
    8) zimbra-snmp: Enabled
    9) zimbra-logger: Enabled
    10) zimbra-spell: Enabled
    r) Start servers after configuration yes
    s) Save config to file
    x) Expand menu
    q) Quit
    This is the first time that the web server ports were not set during an upgrade. So I set them to 80 and 443, and then apply the config:

    *** CONFIGURATION COMPLETE - press 'a' to apply
    Select from menu, or press 'a' to apply config (? - help) a
    Save configuration data to a file? [Yes] No
    The system will be modified - continue? [No] Yes
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.12210
    Adding zimbra.fp-tech.com to zimbraMailHostPool in default COS...ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    Done
    Setting up zimbra crontab...Done

    You have the option of notifying Zimbra of your installation.
    This helps us to track the uptake of the Zimbra Collaboration Suite.
    The only information that will be transmitted is:
    The VERSION of zcs installed (3.0.1_GA_160_RHEL4)
    The ADMIN EMAIL ADDRESS created (admin@zimbra.ohio.fp-tech.com)

    Notify Zimbra of your installation? [Yes] No
    Notification skipped
    Starting servers...Done.


    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.12210


    Configuration complete - press return to exit
    I get the same Invalid Credentails as earlier in the install. The logfile /tmp/zmsetup.log.12210 shows:
    db_recover: Finding last valid log LSN: file: 2 offset 620683
    db_recover: Recovery starting from [2][620545]
    db_recover: Recovery complete at Thu Feb 23 18:27:05 2006
    db_recover: Maximum transaction ID 80000079 Recovery checkpoint [2][620683]
    Started slapd: pid 12614
    slapd already running: pid 12614
    ldap_add: Already exists (68)
    *repeated a bunch of times*
    ls: /opt/zimbra/lib/conf/*ldif: No such file or directory
    zmprov [cmd] [args ...]

    CreateAccount(ca) {name@domain} {password} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteAccount(da) {name@domain|id}
    GetAccount(ga) {name@domain|id}
    GetAllAccounts(gaa) [-v] [{domain}]
    GetAllAdminAccounts(gaaa) [-v]
    ModifyAccount(ma) {name@domain|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    SetPassword(sp) {name@domain|id} {password}
    AddAccountAlias(aaa) {name@domain|id} {alias@domain}
    RemoveAccountAlias(raa) {name@domain|id} {alias@domain}
    SetAccountCos(sac) {name@domain|id} {cos-name|cos-id}
    SearchAccounts(sa) [-v] {ldap-query} [limit {limit}] [offset {offset}] [sortBy {attr}] [attrs {a1,a2...}] [sortAscending 0|1*] [applyCos [0|1*] [domain {domain}]
    SearchGal(sg) {domain} {name}
    RenameAccount(ra) {name@domain|id} {newName@domain}

    CreateDomain(cd) {domain} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteDomain(dd) {domain|id}
    GetDomain(gd) {domain|id}
    GetAllDomains(gad) [-v]
    ModifyDomain(md) {domain|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    GenerateDomainPreAuthKey(gdpak) {domain|id}
    GenerateDomainPreAuth(gdpa) {domain|id} {name} {name|id|foreignPrincipal} {timestamp|0} {expires|0}

    CreateCos(cc) {name} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteCos(dc) {name|id}
    GetCos(gc) {name|id}
    GetAllCos(gac) [-v]
    ModifyCos(mc) {name|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    RenameCos(rc) {name|id} {newName}

    CreateServer(cs) {name} [attr1 value1 [attr2 value2...]]
    DeleteServer(ds) {name|id}
    GetServer(gs) {name|id}
    GetAllServers(gas) [-v]
    ModifyServer(ms) {name|id} [attr1 value1 [attr2 value2...]]

    GetAllConfig(gacf)
    GetConfig(gcf) {name}
    ModifyConfig(mcf) attr1 value1 [attr2 value2...]

    CreateDistributionList(cdl) {list@domain}
    GetAllDistributionLists(gadl) [-v]
    GetDistributionList(gdl) {list@domain|id}
    ModifyDistributionList(mdl) {list@domain|id} attr1 value1 [attr2 value2...]
    DeleteDistributionList(ddl) {list@domain|id}
    AddDistributionListMember(adlm) {list@domain|id} {member@domain}
    RemoveDistributionListMember(rdlm) {list@domain|id} {member@domain}
    AddDistributionListAlias(adla) {list@domain|id} {alias@domain}
    RemoveDistributionListAlias(rdla) {list@domain|id} {alias@domain}
    RenameDistributionList(rdl) {list@domain|id} {newName@domain}

    exit (quit)
    help (?)

    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
    Error: key trial_expiration_date is not set
    Host zimbra.fp-tech.com
    Trying to start zmcontrol as zimbra:
    [zimbra@zimbra openldap]$ zmcontrol start
    Host zimbra.fp-tech.com
    Starting ldap...Done.
    [zimbra@zimbra openldap]$ zmcontrol status
    Cannot determine services - exiting[zimbra@zimbra openldap]$
    [zimbra@zimbra openldap]$ zmcontrol stop
    Host zimbra.fp-tech.com
    Stopping antispam...Done
    Stopping antivirus...Done
    Stopping ldap...Done
    Stopping logger...Done
    Stopping mailbox...Done
    Stopping mta...Done
    Stopping snmp...Done
    Stopping spell...Done
    [zimbra@zimbra openldap]$
    Is there any way to fix the credential problem? I do not want to loose all of the email that is already there.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    That's not good.

    su - zimbra
    ldap stop
    ps auxww | grep slapd (make sure it's really stopped)
    zmldappasswd --root "password"
    zmldappasswd "password"

    As for the ports - they weren't set, since we couldn't contact ldap. They should be configured OK.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    14
    Rep Power
    10

    Default

    Looks like this fixed it. Thanks Marc!

Similar Threads

  1. Replies: 6
    Last Post: 07-04-2007, 08:36 AM
  2. Upgrade 4.5.4 to 4.5.5 questions
    By dlochart in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 11
    Last Post: 05-14-2007, 02:44 AM
  3. Replies: 5
    Last Post: 03-01-2007, 02:20 AM
  4. 4.01 to 4.02 upgrade problem (with solution)
    By criley in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 09-28-2006, 11:36 PM
  5. M1 -> M2 Upgrade Scripts
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 57
    Last Post: 12-15-2005, 09:10 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •