Results 1 to 9 of 9

Thread: [SOLVED] Changing IP

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default [SOLVED] Changing IP

    I have done a bunch of searches this morning and not found the answer. I needed to change the IP of my Zimbra server. So I edited /etc/network/interfaces & /etc/hosts. I updated my DNS and MX records over 48 hours ago so I know they have propagated. I can send mail fine but any mail receive throws this error in the log:

    Code:
    Jun 12 13:38:22 mail postfix/smtpd[5713]: connect from mail-wa4.bigfish.com[216.32.181.111]
    Jun 12 13:38:22 mail postfix/smtpd[5713]: setting up TLS connection from mail-wa4.bigfish.com[216.32.181.111]
    Jun 12 13:38:22 mail postfix/smtpd[5713]: TLS connection established from mail-wa4.bigfish.com[216.32.181.111]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)
    Jun 12 13:38:23 mail postfix/smtpd[5713]: 08F96976E3: client=mail-wa4.bigfish.com[216.32.181.111]
    Jun 12 13:38:23 mail postfix/cleanup[5714]: 08F96976E3: message-id=<9049D0401723C946A6121A3D68C47F243F178DE0D9@mailserver.com>
    Jun 12 13:38:23 mail postfix/qmgr[4538]: 08F96976E3: from=, size=4954, nrcpt=1 (queue active)
    Jun 12 13:38:23 mail postfix/smtpd[5713]: disconnect from mail-wa4.bigfish.com[216.32.181.111]
    Jun 12 13:38:23 mail amavis[4232]: (04232-01) ESMTP::10024 /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20080612T133823-04232:  ->  SIZE=4954 Received: from mail.mydomain.com ([127.0.0.1]) by localhost (mail.mydomain.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP for ; Thu, 12 Jun 2008 13:38:23 -0500 (CDT)
    Jun 12 13:38:23 mail amavis[4232]: (04232-01) Checking: gflZv5d3CLSL [216.32.181.111]  -> 
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/smtpd[5718]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/smtpd[5718]: 6147E976FF: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/cleanup[5714]: 6147E976FF: message-id=<9049D0401723C946A6121A3D68C47F243F178DE0D9@mailserver.com>
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/qmgr[4538]: 6147E976FF: from=, size=5601, nrcpt=1 (queue active)
    Jun 12 13:38:25 mail amavis[4232]: (04232-01) FWD via SMTP:  -> ,BODY=7BIT 250 2.6.0 Ok, id=04232-01, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 6147E976FF
    Jun 12 13:38:25 mail amavis[4232]: (04232-01) Passed CLEAN, [216.32.181.111] [69.2.32.139]  -> , Message-ID: <9049D0401723C946A6121A3D68C47F243F178DE0D9@NTG23.ntgnt.ntg.com>, mail_id: gflZv5d3CLSL, Hits: -1.098, size: 4954, queued_as: 6147E976FF, 2165 ms
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/smtp[5715]: 08F96976E3: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=2, status=sent (250 Ok: queued as 6147E976FF)
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/smtpd[5718]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/qmgr[4538]: 6147E976FF: to=, relay=none, delay=0, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to mail.mydomain.com[192.168.200.25]: Connection timed out)
    Jun 12 13:38:25 mail postfix/qmgr[4538]: 08F96976E3: removed
    I have edited out the to and from addresses as well as any other personally identifiable info so it looks a little strange. The problem lies with the following bit of the message.

    (delivery temporarily suspended: connect to mail.mydomain.com[192.168.200.25]: Connection timed out

    This is my old IP address. It should read 192.168.32.244. I just don't know where it is finding this. Any help is appreciated. Unfortunately my only Linux / Zimbra experience has been setting this up. If more information would be helpful I will get it.


    Ubuntu-6.06
    Zimbra-4.5.8
    This is running as a virtual server on Windows 2003 with bridged networking. Static external IP

  2. #2
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Have you restarted the Zimbra services since the IP change?

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Also, welcome to the forums!

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    Yes several times. I have restarted the server as well. Everything comes up properly and all services are running. There has to be some other location that the IP is stored that it is pulling it from.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Can you please post the output of an ifconfig and your /etc/hosts file? Also, do you get the correct IP when you dig the hostname directly from the server?

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    Thanks for the welcome and willingness to help. I don't know how to pull the text output so i grabbed screenshots. Ifconfig & hosts look OK but dig shows the issue:
    http://brspot.com/ebay/ifconfig.jpg
    http://brspot.com/ebay/hosts.jpg
    http://brspot.com/ebay/dig.jpg

    Sorry if this duplicates the posts. It wouldn't post with the images in the body.

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by Barrett View Post
    I don't know how to pull the text output so i grabbed screenshots. Ifconfig & hosts look OK but dig shows the issue:
    You need to modify the DNS records to point to the new server IP.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Rep Power
    7

    Default

    Good call. I found that I needed to edit the /etc/bind/db.ats8.com file. I changed it to reflect the new address and did a reboot. I just got the first wave of mail that I have missed over the past few days. The first try antntivirus did not load properly, but after another quick restart it looks like all is well. Thanks Phoenix & y@w!

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Glad you've fixed it.

    If you need to copy any text from a terminal window just left-click and drag the mouse to highlight a bunch of text, you can then right-click to copy/paste that text. It saves you having to do a screen capture but that works just as well.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 32
    Last Post: 03-18-2011, 12:03 PM
  2. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 10:10 AM
  3. Error after changing IP address of Server
    By sicorpion in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 02-18-2008, 05:22 PM
  4. MTA is Dying after yum update
    By tonyawbrey in forum Administrators
    Replies: 27
    Last Post: 04-02-2006, 07:11 PM
  5. changing hostname and ip address of zimbra server
    By illscientific in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 11-22-2005, 08:08 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •