Results 1 to 8 of 8

Thread: MTA and Mailbox dies because of tomcat

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    55
    Rep Power
    10

    Default MTA and Mailbox dies because of tomcat

    Hi

    I hope that someone could advise where find the cause of the tomcat dead.

    I have build several systems and in most of them the MTA and Mailbox stop after a while. My assumption is that this happens, because the autentication fails because there is no respose from tomcat soap.

    Here is the tail of the catalina.out

    "Timer-0" daemon prio=1 tid=0x08e0e3f0 nid=0xe28 in Object.wait() [0x9ce69000..0x9ce69fc0]
    at java.lang.Object.wait(Native Method)
    - waiting on <0xa3b58098> (a java.util.TaskQueue)
    at java.util.TimerThread.mainLoop(Timer.java:509)
    - locked <0xa3b58098> (a java.util.TaskQueue)
    at java.util.TimerThread.run(Timer.java:462)

    "Low Memory Detector" daemon prio=1 tid=0x08750e28 nid=0xdb3 runnable [0x00000000..0x00000000]

    "CompilerThread0" daemon prio=1 tid=0x0874f890 nid=0xdb0 waiting on condition [0x00000000..0x9dccb828]

    "Signal Dispatcher" daemon prio=1 tid=0x0874ea48 nid=0xdaf runnable [0x00000000..0x00000000]

    "Finalizer" daemon prio=1 tid=0x08744610 nid=0xda5 in Object.wait() [0x9ddcd000..0x9ddce140]
    at java.lang.Object.wait(Native Method)
    - waiting on <0xa37f0768> (a java.lang.ref.ReferenceQueue$Lock)
    at java.lang.ref.ReferenceQueue.remove(ReferenceQueue .java:116)
    - locked <0xa37f0768> (a java.lang.ref.ReferenceQueue$Lock)
    at java.lang.ref.ReferenceQueue.remove(ReferenceQueue .java:132)
    at java.lang.ref.Finalizer$FinalizerThread.run(Finali zer.java:159)

    "Reference Handler" daemon prio=1 tid=0x08743928 nid=0xda4 in Object.wait() [0x9de4e000..0x9de4f0c0]
    at java.lang.Object.wait(Native Method)
    - waiting on <0xa37f0690> (a java.lang.ref.Reference$Lock)
    at java.lang.Object.wait(Object.java:474)
    at java.lang.ref.Reference$ReferenceHandler.run(Refer ence.java:116)
    - locked <0xa37f0690> (a java.lang.ref.Reference$Lock)

    "main" prio=1 tid=0x086e6ee0 nid=0xd8b runnable [0xbf82e000..0xbf82f6e8]
    at java.net.PlainSocketImpl.socketAccept(Native Method)
    at java.net.PlainSocketImpl.accept(PlainSocketImpl.ja va:384)
    - locked <0xa3d6aee8> (a java.net.SocksSocketImpl)
    at java.net.ServerSocket.implAccept(ServerSocket.java :450)
    at java.net.ServerSocket.accept(ServerSocket.java:421 )
    at org.apache.catalina.core.StandardServer.await(Stan dardServer.java:362)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.await(Catalin a.java:600)
    at org.apache.catalina.startup.Catalina.start(Catalin a.java:560)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Nativ e Method)
    at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Native MethodAccessorImpl.java:39)
    at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(De legatingMethodAccessorImpl.java:25)
    at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.start(Bootst rap.java:271)
    at org.apache.catalina.startup.Bootstrap.main(Bootstr ap.java:409)

    "VM Thread" prio=1 tid=0x08740cc0 nid=0xda3 runnable

    "VM Periodic Task Thread" prio=1 tid=0x08752300 nid=0xdb8 waiting on condition

    Feb 26, 2006 7:25:46 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol pause
    INFO: Pausing Coyote HTTP/1.1 on http-80
    Feb 26, 2006 7:25:46 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol pause
    INFO: Pausing Coyote HTTP/1.1 on http-7071
    Feb 26, 2006 7:25:47 PM org.apache.catalina.core.StandardService stop
    INFO: Stopping service Catalina
    Feb 26, 2006 7:25:48 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol destroy
    INFO: Stopping Coyote HTTP/1.1 on http-80
    Feb 26, 2006 7:25:48 PM org.apache.coyote.http11.Http11Protocol destroy
    INFO: Stopping Coyote HTTP/1.1 on http-7071


    -- Timo

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    What are the specs of you server? Is it a virtual machine? How much CPU RAM? What's the number of users and load on the system? How frequently does this happen? Web UI users? Imap? POP?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    55
    Rep Power
    10

    Default The Specs

    Hi

    The machine in XEN vm in FC4 2.6.11 xenU-kernel. Memory have been tested with 512/738/1024 MB. Only 4 users.

    -- Timo

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    55
    Rep Power
    10

    Default

    Few answers more.

    Only web ui. Currently it happens in 4-8 h.

    -- Timo

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Problem is XEN. It's not a good idea to run anything other than a demo/test system on a VM. They just don't give you the same horse power and no where near the stability. I can assure you this problem doesn't happen on a well configured standard install.

    Or in the words of Marc...

    'The fix for that is on the Red Hat install CD'.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    55
    Rep Power
    10

    Default Xen

    Hi

    I can agree that Zimbra cannot run in XEN, but the Virtual machines will be the future.

    We are running most of our company services in VM environment, because it gives so much freedom in administration. It is easy to test updates, easy to take system backups, easy to size the services, easy ...

    I really hope that we can run Zimbra in Xen, because VM will be our platform.

    -- Timo

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    Runs fine in vmware - the problem is XEN, not virtual machines in general

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    41
    Rep Power
    10

    Default

    We ran a lot of versions of Zimbra in XEN (both Zimbra binary and source) and with a lot of different uses, and it works quite well. We had some few misc problems, but nothing too bad.

    []'s

    Rodrigo

Similar Threads

  1. MTA and Mailbox die periodically...
    By andreturpin in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 06-21-2006, 07:31 PM
  2. Tomcat hanging
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 42
    Last Post: 04-19-2006, 09:06 PM
  3. mta and mailbox die
    By Morg0 in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-20-2006, 04:39 PM
  4. The mailbox and mta dies in FC4 GA version
    By meikka in forum Installation
    Replies: 72
    Last Post: 03-16-2006, 05:30 PM
  5. Mailbox and MTA also dies but in Centos 4.2
    By eaperezh in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 02-17-2006, 02:39 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •