Results 1 to 4 of 4

Thread: Connection time out to certain email domains

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Gilman, IL
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default Connection time out to certain email domains

    We have Zimbra 5.01 (OS) installed on an Ubuntu 7.10 server. All has been working fine up to last week. I have four email domain address' that now time out and are constantly in the defered queue on the server. I can ssh into the zimbra/ubuntu server and telnet hostname 25 but cannot send mail via email client or web access. If I wait long enough I do get a delivery failure but only that it could not send.

    I am a slightly higher than linux newbie. What should I be looking for? This machine has a static outside address via firewall NAT.

    Thanks in advance for any help.
    Scott Oyer
    Illiana Tek

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Can we get some logs snips?
    /docs/ne/latest/administration_guide/9_Monitoring.14.1.html#1075561
    /var/log/zimbra.log & /opt/zimbra/log/mailbox.log are good places to start looking

  3. #3
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Gilman, IL
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    zimbra@mail:~$ tail /var/log/zimbra.log
    Jul 7 16:38:03 mail zmmailboxdmgr[22025]: no manager process is running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: antispam: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: antivirus: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: ldap: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: logger: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: mailbox: Stopped
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: mta: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: snmp: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: spell: Running
    Jul 7 16:38:03 mail zimbramon[21921]: 21921:info: 2008-07-07 16:38:01, STATUS: mail.illianatek.com: stats: Running

    zimbra@mail:~$ tail /opt/zimbra/log/mailbox.log
    2008-07-07 14:26:23,778 INFO [IndexReadersCache-Sweeper] [] IndexReadersCache - IndexReadersCache-Sweeper thread exiting
    2008-07-07 14:26:23,967 INFO [Shutdown] [] RedoLogManager - Logged: 340 items, 4.212ms/item
    2008-07-07 14:26:23,967 INFO [IncomingDirectorySweeper] [] FileBlobStore - IncomingDirectorySweeper thread exiting
    2008-07-07 14:26:23,967 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroying extensions
    2008-07-07 14:26:23,984 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension com_zimbra_cert_manager: com.zimbra.cert.ZimbraCertMgrExt@com...t ension.ZimbraExtensionClassLoader@16ee3ec
    2008-07-07 14:26:23,984 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension zimbrasamba: com.zimbra.ldaputils.ZimbraLDAPUtils...extension.ZimbraExtensionClassLoader@13829d5
    2008-07-07 14:26:23,984 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension nginx-lookup: com.zimbra.cs.nginx.NginxLookupExten...extension.ZimbraExtensionClassLoader@14ab51b
    2008-07-07 14:26:23,985 INFO [Shutdown] [] extensions - Destroyed extension clamscanner: com.zimbra.clam.ClamScanner@com.zimb...tensio n.ZimbraExtensionClassLoader@29ea31
    2008-07-07 14:26:23,985 INFO [Shutdown] [] soap - Servlet SoapServlet shutting down
    2008-07-07 14:26:23,987 INFO [Shutdown] [] log - Shutdown hook complete

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Gilman, IL
    Posts
    9
    Rep Power
    8

    Default

    I am also hosed now for even accessing the web interface (either mail or admin). Getting a
    zimbra@mail:~$ zmcontrol status
    Host mail.illianatek.com
    antispam Running
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    zmmailboxdctl is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running

    Have checked the forums and see that it might be perdition running (why I don't know because I have never turned it on)...can't even start or stop tomcat -- when I input the tomcat start or stop command I get a "command not found" error.
    Scott

Similar Threads

  1. Replies: 2
    Last Post: 02-12-2008, 10:55 AM
  2. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 02:00 AM
  3. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  4. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 02:56 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •