Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: About the Zimbra Cannot receive mail

  1. #1
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Default About the Zimbra Cannot receive mail

    About the Zimbra Cannot receive mail...

    I no idea how to fix this...

    the Administrator UI,
    under Mail Queues....

    It will pop up a Message Box:

    Server error encountered Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: server.um.edu.my->zimbra@server.um.edu.my:22} Error code: service.FAILURE Method: GetMailQueueInfoRequest Details:soap:Receiver
    I think it will deal with port 22....

    So I,
    server@server:~$ sudo telnet localhost 22
    [sudo] password for server:
    Trying 127.0.0.1...
    telnet: Unable to connect to remote host: Connection refused
    It look like I cannot connect to the port...

    What matter?
    Last edited by fsloke; 07-31-2008 at 12:01 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Have you started SSHD ?

  3. #3
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Default

    What that?
    How to start it?

    Thank

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    so we know which version of ZCS you are running please.

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by fsloke View Post
    What that?
    How to start it?
    This isn't a linux training forum, I'd suggest you read some documentation or do an internet search for the problem. You could even try 'man sshd'.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol -v
    so we know which version of ZCS you are running please.
    Thank uxbod for the reply

    zimbra@mail:~$ zmcontrol -v
    Release 5.0.7_GA_2450.UBUNTU8 UBUNTU8 FOSS edition
    zimbra@mail:~$

    What you want to do actually?

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    sudo /etc/init.d/ssh start

  8. #8
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    This isn't a linux training forum, I'd suggest you read some documentation or do an internet search for the problem. You could even try 'man sshd'.
    Don't say like thaT... I still in learning curve phoenix...

    I already installed the sshd...

    Now i can 'man sshd'

    server@mail:~$ /etc/init.d/s
    screen-cleanup skeleton stop-bootlogd-single
    sendsigs ssh stop-readahead
    single stop-bootlogd sysklogd
    I got ssh but do not have sshd to start...

    Do you mean this?
    Last edited by fsloke; 07-31-2008 at 07:13 AM.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    91
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by uxbod View Post
    Code:
    sudo /etc/init.d/ssh start

    Yes, uxbod

    I already start the ssh

    server@mail:~$ sudo /etc/init.d/ssh start
    * Starting OpenBSD Secure Shell server sshd [ OK ]

  10. #10
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol stop ; zmcontrol start
    and now are you able to receive email and does the mail queues work in the Admin GUI ? If the queues work but mail is still deferred then please post the following
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig _domainname_ mx
    dig _domainname_ any
    host `hostname` <- note backticks and not double quotes
    replace _domainname_ with your own domain

Similar Threads

  1. Replies: 31
    Last Post: 12-15-2007, 08:05 PM
  2. Replies: 22
    Last Post: 12-02-2007, 04:05 PM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. dspam logrotate errors
    By michaeln in forum Users
    Replies: 7
    Last Post: 02-19-2007, 11:45 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •