Results 1 to 10 of 14

Thread: Cannot connect to LDAP from a client machine

Threaded View

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    8
    Rep Power
    9

    Default Cannot connect to LDAP from a client machine

    All,

    I am running Zimbra 5.07 Open Source on Ubuntu 8.04 (using the custom release that is 'stickied' in this forum). I can't access my LDAP server from client machines. Here's some additional information.

    Everything seems to be running fine:

    Code:
    zimbra@myhost:~$ zmcontrol status
    Host myhost.domain.com
    	antispam                Running
    	antivirus               Running
    	ldap                    Running
    	logger                  Running
    	mailbox                 Running
    	mta                     Running
    	snmp                    Running
    	spell                   Running
    	stats                   Running
    If I run nmap from my Zimbra server, I see that the ldap port (389) is opened:

    Code:
    root@myhost:~# nmap 127.0.0.1
    
    Starting Nmap 4.53 ( http://insecure.org ) at 2008-08-04 16:35 PDT
    Interesting ports on myhost (127.0.0.1):
    Not shown: 1697 closed ports
    PORT     STATE SERVICE
    22/tcp   open  ssh
    25/tcp   open  smtp
    53/tcp   open  domain
    80/tcp   open  http
    110/tcp  open  pop3
    139/tcp  open  netbios-ssn
    143/tcp  open  imap
    389/tcp  open  ldap
    445/tcp  open  microsoft-ds
    465/tcp  open  smtps
    631/tcp  open  ipp
    953/tcp  open  rndc
    993/tcp  open  imaps
    995/tcp  open  pop3s
    3306/tcp open  mysql
    5901/tcp open  vnc-1
    6001/tcp open  X11:1
    However, if I do this from a remote machine, port 389 is not open:

    Code:
    zimbra@Server01:~$ nmap 192.168.3.5        
    
    Starting Nmap 4.53 ( http://insecure.org ) at 2008-08-04 17:02 PDT
    Interesting ports on myhost.domain.com (192.168.3.5):
    Not shown: 1701 closed ports
    PORT     STATE SERVICE
    22/tcp   open  ssh
    25/tcp   open  smtp
    53/tcp   open  domain
    80/tcp   open  http
    110/tcp  open  pop3
    139/tcp  open  netbios-ssn
    143/tcp  open  imap
    445/tcp  open  microsoft-ds
    465/tcp  open  smtps
    993/tcp  open  imaps
    995/tcp  open  pop3s
    5901/tcp open  vnc-1
    6001/tcp open  X11:1

    There isn't a firewall active on the Zimbra machine.

    Any suggestions about why I cannot access the LDAP port from a client machine? Why does it seem to be hidden? Does LDAP bind to a specific IP address? How can I get it to bind to its actual IP address and not just localhost?

    Thanks.

    Rob
    Last edited by rcholcomb; 08-04-2008 at 06:03 PM.

Similar Threads

  1. zmclamdctl is not running after upgrade
    By Darren in forum Installation
    Replies: 24
    Last Post: 10-10-2008, 10:10 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. server dropped connection
    By ferra in forum Installation
    Replies: 20
    Last Post: 10-06-2008, 05:32 PM
  4. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM
  5. Can't send or receive mails from Zimbra
    By ppurama in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 11-14-2005, 10:17 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •