Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Watch out: 5.0.9 upgrade no contacts for Mac users!

  1. #1
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Exclamation Watch out: 5.0.9 upgrade no contacts for Mac users!

    Hi! We found a severe error in 5.0.9 (SUSE 10, 32bit):
    I contacted support because after upgrading from 5.0.7 to 5.0.9 all of our Apple users using the iSync connector can no longer access their address book/Contacts in ZCS/Webmail using the AJAX version. The following error occurs for all of them when accessing contacts:
    Error message in Firefox:

    C is undefined message: C is undefined
    msg: C is undefined
    fileName: https://domain.com/zimbra/js/IMCore_...v=080814121442
    lineNumber: 136
    stack: ((void 0),true)@https://domain.com/zimbra/js/IMCore_all.js.zgz?v=080814121442:136 ()@https://domain.com/zimbra/mail:914 ()@...

    Error message in Safari:

    message: Undefined value
    line: 137
    sourceURL: https://domain.com/js/IMCore_all.js.zgz?v=080814121442
    msg: Undefined value
    name: TypeError


    Support has not come up with any solution so far, so I caution everyone to not upgrade until this is solved!!!

    Chris
    Last edited by iway; 08-25-2008 at 05:17 AM.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Barbara, CA.
    Posts
    109
    Rep Power
    8

    Default

    Can anyone else reproduce this? We are considering a 5.0.9 upgrade this week.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Barbara, CA.
    Posts
    109
    Rep Power
    8

    Default

    I was able to reproduce this as well.

    Looks like this is being tracked too.

    Bug 31079 – Contacts synced via Apple iSync destroy AJAX client address book

  4. #4
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ypsilanti, MI
    Posts
    145
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Jesster View Post
    I was able to reproduce this as well.

    Looks like this is being tracked too.

    Bug 31079 – Contacts synced via Apple iSync destroy AJAX client address book
    You're using opensource, right? What language is your installation? Can you watch /opt/zimbra/log/mailbox.log while you check your addressbook and get the error? It should show an Exception, which would help us troubleshoot this. If you get an exception, please post it.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Barbara, CA.
    Posts
    109
    Rep Power
    8

    Exclamation

    Quote Originally Posted by tonster View Post
    You're using opensource, right? What language is your installation? Can you watch /opt/zimbra/log/mailbox.log while you check your addressbook and get the error? It should show an Exception, which would help us troubleshoot this. If you get an exception, please post it.
    Sorry, my profile has FOSS, but to test Sync I installed a trial ed. of 5.0.9.
    My language is en_US i believe. mailbox.log doesn't show any errors/exception for me. I cannot reproduce this using the standard (non Ajax) client


    2008-08-25 22:11:40,820 INFO [btpool0-10] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] soap - IMGetRosterRequest

    2008-08-25 22:11:40,821 INFO [btpool0-10] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] im - IMRosterNotification:

    2008-08-25 22:11:40,821 INFO [btpool0-10] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] im - IMRosterNotification:

    2008-08-25 22:11:48,935 INFO [btpool0-8] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] soap - SearchRequest

    2008-08-25 22:11:51,244 INFO [btpool0-8] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] soap - GetContactsRequest
    Last edited by Jesster; 08-25-2008 at 11:11 PM. Reason: Missed a few lines

  6. #6
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Ypsilanti, MI
    Posts
    145
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Jesster View Post
    Sorry, my profile has FOSS, but to test Sync I installed a trial ed. of 5.0.9.
    My language is en_US i believe. mailbox.log doesn't show any errors/exception for me. I cannot reproduce this using the standard (non Ajax) client


    2008-08-25 22:11:40,820 INFO [btpool0-10] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] soap - IMGetRosterRequest

    2008-08-25 22:11:40,821 INFO [btpool0-10] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] im - IMRosterNotification:

    2008-08-25 22:11:40,821 INFO [btpool0-10] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] im - IMRosterNotification:

    2008-08-25 22:11:48,935 INFO [btpool0-8] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] soap - SearchRequest

    2008-08-25 22:11:51,244 INFO [btpool0-8] [name=test@zimbra.example.org;mid=1081;ip=x.x.x.x;u a=ZimbraWebClient - FF3.0 (Mac)/5.0.9_GA_2533.RHEL5;] soap - GetContactsRequest
    Are you currently using IM? It looks like it's enabled, so I'm wondering if you could temporarily disable IM and see if it helps.

    zmprov mc default zimbraFeatureIMEnabled FALSE

    That'll disable IM. You'd need to do this for any COS's you have defined (outside of default). After disabling, reload the client and try again.

  7. #7
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Default

    No, we are using the NE 5.0.9, languages English and German. Same problem.

  8. #8
    Join Date
    May 2008
    Posts
    432
    Rep Power
    7

    Exclamation

    Since this problem has been reproduced, I strongly urge everyone with Apple users to NOT upgrade to 5.0.9 as this will destroy your contacts!

  9. #9
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    15
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks for the warning, interways!

    We plan to upgrade to 5.0.9 next week. I hope there will be a bugfix soon as we have Mac users also.

  10. #10
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Santa Barbara, CA.
    Posts
    109
    Rep Power
    8

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by tonster View Post
    Are you currently using IM? It looks like it's enabled, so I'm wondering if you could temporarily disable IM and see if it helps.

    zmprov mc default zimbraFeatureIMEnabled FALSE

    That'll disable IM. You'd need to do this for any COS's you have defined (outside of default). After disabling, reload the client and try again.

    IM enabled by default, and I disabled it per your recommendation. I cannot reproduce this error now that IM is disabled! I even went back and forth toggling zimbraFeatureIMEnabled FALSE / TRUE to make sure that was indeed it.

    So it seems we have a work around until this can be looked into further!

    PS: My first attempt I did a full zmcontrol stop/start, then in my later attempts I just toggled the zimbraFeatureIMEnabled flag, then log back in with FireFox and saw immediate results (after clicking on Address Book)

    Just another reminder, the non AJAX version seems OK regardless of zimbraFeatureIMEnabled

Similar Threads

  1. [SOLVED] Upgrade Misdetecting Number of Users
    By Mercer in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 03-18-2011, 11:51 AM
  2. Replies: 2
    Last Post: 08-24-2008, 04:51 PM
  3. Replies: 4
    Last Post: 08-24-2008, 06:45 AM
  4. Replies: 7
    Last Post: 10-05-2007, 04:14 PM
  5. copy/migrate users to new server for upgrade testing
    By mrluohua in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 03-05-2007, 08:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •