Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 14

Thread: Installation problem: Out of memory?

  1. #1
    gjnieuwenhuis Guest

    Default Installation problem: Out of memory?

    Configuration: Fedora Core 4 on Vmware 5, 1024 Mb, 18 GB diskspace, 150 Mb boot, 2048 Mb swap, rest allocated to /
    Install runs fine until the part where it tries to create the database. I keep getting "Out of Memory: Killed process xxxxx" messages even if I do a minimal clean install. Any clues?

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default ANything else on the server?

    Anything else running on this server?

  3. #3
    gjnieuwenhuis Guest

    Default

    No. I did a custom install with almost everything disabled. Note: I did install libidn, curl and fetchmail afterwards as these are prerequisites for the Zimbra installer.

    P.s. The mem and hd space is what I allocated within VMware.
    Last edited by gjnieuwenhuis; 10-01-2005 at 01:10 AM.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    13
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by gjnieuwenhuis
    Configuration: Fedora Core 4 on Vmware 5, 1024 Mb, 18 GB diskspace, 150 Mb boot, 2048 Mb swap, rest allocated to /
    Install runs fine until the part where it tries to create the database. I keep getting "Out of Memory: Killed process xxxxx" messages even if I do a minimal clean install. Any clues?
    Same error for me under a old PII400 with fedora fc4. I will download Fedora fc3.
    I think that the problem is that zimbra don't support (yet) FC4.

    Feature request: Please consider to create some packages for Debian/Sarge.
    This distro will be mantained by debian.org for the next 4 year.

    another request. Please consider to create a mini LiveCD knoppix based.

    best,
    MaX

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by gjnieuwenhuis
    No. I did a custom install with almost everything disabled. Note: I did install libidn, curl and fetchmail afterwards as these are prerequisites for the Zimbra installer.

    P.s. The mem and hd space is what I allocated within VMware.
    Can you post your entire install log?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by maximum
    Same error for me under a old PII400 with fedora fc4. I will download Fedora fc3.
    I think that the problem is that zimbra don't support (yet) FC4.

    Feature request: Please consider to create some packages for Debian/Sarge.
    This distro will be mantained by debian.org for the next 4 year.

    another request. Please consider to create a mini LiveCD knoppix based.

    best,
    MaX
    FC4 will work as others have reported but you'll need to add a couple symlinks for SSL.

    Debian port will be coming once we make a few build related changes.


    Thanks for the LiveCD idea. I'm sure someone in the community might beat us to this but I'll add it to the list.

  7. #7
    gjnieuwenhuis Guest

    Default

    Quote Originally Posted by KevinH
    Can you post your entire install log?
    No problem. Where can I find the logfile?

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Check /tmp

  9. #9
    gjnieuwenhuis Guest

    Default

    Quote Originally Posted by KevinH
    Check /tmp
    Ok, here's the install log. I didn't let it finish as it was still running after 2 hours.

    Preparing packages for installation...
    zimbra-core-3.0.M1_21.FC3-20050920155949_
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost:389)
    Preparing packages for installation...
    zimbra-ldap-3.0.M1_21.FC3-20050920155949_
    Preparing packages for installation...
    zimbra-mta-3.0.M1_21.FC3-20050920155949_
    Preparing packages for installation...
    zimbra-snmp-3.0.M1_21.FC3-20050920155949_
    Preparing packages for installation...
    zimbra-store-3.0.M1_21.FC3-20050920155949_
    COMMAND: /opt/zimbra/libexec/zmmyinit
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 16046 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 2747 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 2730 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 2713 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 2696 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 16028 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 22465 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 31250 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 11120 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 11100 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 22126 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 21223 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 26697 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 32238 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 27408 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 29440 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 26678 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 15079 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 19531 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 27389 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 17835 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 17894 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM
    /etc/profile.d/lang.sh: line 62: 32446 Killed unicode_start $SYSFONT $SYSFONTACM

  10. #10
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Ok seems the first error is it's trying to connect to LDAP. Have you ran install.sh -u to uninstall and then ran "ps -ef | grep zimbra" to verify all the zimbra processes are killed. After that try a clean install.sh and see what the install logs say.

Similar Threads

  1. New Installation Postifix Problem
    By ranpel in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-24-2009, 12:48 PM
  2. INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.
    By jawad@cogilent.com in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-2007, 08:09 AM
  3. Problem with Ubuntu installation
    By Max Ma in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 04-13-2007, 10:25 AM
  4. Installation problem
    By sywong70 in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 11-07-2005, 08:01 PM
  5. Installation problem
    By charlie in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 10-14-2005, 08:55 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •