Results 1 to 4 of 4

Thread: Error sending message

  1. #1
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default Error sending message

    I get a really long delay when sending a message after which the error appears:

    "A network service error has occurred"

    I've searched all over the forums for a solution to no avail.

  2. #2
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    It would help if you let us know which version of ZCS you are running ? Also, any error messages in /var/log/zimbra.log ?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    I was using 5.0.9 when I saw this error. I upgraded to 5.0.10 in case it fixed it.

    In zimbra.log I see:

    Code:
    Oct 13 19:17:24 mail zimbramon[3680]: 3680:info: Starting services initiated by zmcontrol
    Oct 13 19:17:26 mail slapd[3743]: @(#) $OpenLDAP: slapd 2.3.43 (Aug 20 2008 12:02:28) $ ^Iroot@build13.lab.zimbra.com:/home/build/p4/FRANKLIN/ThirdParty/openldap/openldap-2.3.43.5z/servers/slapd
    Oct 13 19:17:27 mail slapd[3744]: slapd starting
    Oct 13 19:17:36 mail zimbramon[3680]: 3680:info: Rewriting configs  antispam amavis antivirus amavis imapproxy   webxml mailbox amavis antispam antivirus mta sasl
    Oct 13 19:17:58 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e sender_canonical_maps='proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-scm.cf' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:00 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_alias_domains='proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vad.cf' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:01 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e lmtp_connection_cache_time_limit='4s' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:01 mail CRON[4000]: (pam_unix) session opened for user zimbra by (uid=0)
    Oct 13 19:18:02 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e recipient_delimiter='' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:03 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_tls_cert_file='/opt/zimbra/conf/smtpd.crt' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:04 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e smtpd_tls_auth_only='no' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:05 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e myhostname='mail.london.local' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:06 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e virtual_mailbox_domains='proxy:ldap:/opt/zimbra/conf/ldap-vmd.cf' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:07 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e mydestination='localhost' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:08 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e mailbox_size_limit='0' rc=256 No child processes
    Oct 13 19:18:09 mail zimbramon[3782]: 3782:info: zmmtaconfig: ERROR: /opt/zimbra/postfix/sbin/postconf -e setgid_group='postdrop' rc=256 No child processes
    Attached Files Attached Files
    Last edited by leonroy; 10-13-2008 at 12:32 PM.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    London, UK
    Posts
    9
    Rep Power
    7

    Default

    In case it helps anyone I found that running zmfixperms (in /opt/zimbra/libexec) and then chown zimbra:zimbra /opt/postfix/conf/main.cf and restarting zimbra fixed the issue.

Similar Threads

  1. Confused On Maximum Message Size
    By soxfan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 06-25-2013, 08:20 PM
  2. [SOLVED] Upgraded to 5.0 OSS - Sendmail Problem
    By Chewie71 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 12-28-2007, 07:07 PM
  3. Replies: 3
    Last Post: 07-19-2007, 03:00 AM
  4. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 08:46 PM
  5. Replies: 4
    Last Post: 08-10-2006, 11:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •