Results 1 to 5 of 5

Thread: Mailboxd fails to start

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tennessee
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Question Mailboxd fails to start

    I just installed Zimbra on my dedicated server to have a good e-mail system for my domains. The install script said everything worked just fine.

    If I do zmcontrol status, it tells me that mailboxd is not running. I will then run zmmailboxdctl start and everything appears to work, but the status turns up the same.

    It looks as if mailboxd is starting, but then crashes. When I checked the mailboxd.out log, it shows that everytime it checks for status, the PID in the file is stale. I tried to telnet into port 7071, but it refuses the connection.

    I'm new to installing/configuring Zimbra; but have been an end-user for some time, which is why I am wanting to use it for my own install.

    I would post some logs with this; but there are so many and they are so large, just tell if you need one in particular.

    Other than that, I'm at a loss with this.

  2. #2
    Join Date
    Aug 2007
    Location
    Pune, India
    Posts
    46
    Rep Power
    8

    Default

    Welcome to Zimbra Forums!

    Stop the zmcontrol.
    zmcontrol stop

    Then check if any processes are running as zimbra.
    ps aux |grep zimbra

    If not, then check if there is any stale PID inside in following files. Remove them if exists.
    zmmailboxd_java.pid
    zmmailboxd_manager.pid

    start zmcontrol.
    If this does not helps, post the errors from /opt/zimbra/log/zmmailboxd.out file while it crashes.
    - Irfan




  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Tennessee
    Posts
    2
    Rep Power
    7

    Question Error Output

    I did everything you like was posted, but with the same result. There was an error this time, so here it is. This is the first time I have saw this error, but it might have been in there before. I don't know if this helps or if anyone has an idea, but I really would appreciate the help.

    Code:
    CompilerOracle: exclude com/zimbra/cs/session/SessionMap putAndPrune
    CompilerOracle: exclude com/zimbra/cs/mailbox/MailItem delete
    0    INFO  [main] log - Logging to org.slf4j.impl.Log4jLoggerAdapter(org.mortbay.log) via org.mortbay.log.Slf4jLog
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=995 bindaddr=null ssl=true
    Zimbra server reserving server socket port=143 bindaddr=null ssl=false
    Zimbra server reserving server socket port=993 bindaddr=null ssl=true
    Zimbra server reserving server socket port=7025 bindaddr=null ssl=false
    610  WARN  [main] log - Config error at 
    610  WARN  [main] log - Config error at 
    611  WARN  [main] log - EXCEPTION 
    java.lang.reflect.InvocationTargetException
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfiguration.java:534)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:244)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfiguration.java:638)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:252)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:206)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfiguration.java:968)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    	at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    	at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    	at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)
    Caused by: java.net.BindException: Address already in use
    	at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:119)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:59)
    	at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open(SelectChannelConnector.java:211)
    	... 17 more
    612  WARN  [main] log - Nested in java.lang.reflect.InvocationTargetException:
    java.net.BindException: Address already in use
    	at sun.nio.ch.Net.bind(Native Method)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketChannelImpl.bind(ServerSocketChannelImpl.java:119)
    	at sun.nio.ch.ServerSocketAdaptor.bind(ServerSocketAdaptor.java:59)
    	at org.mortbay.jetty.nio.SelectChannelConnector.open(SelectChannelConnector.java:211)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.call(XmlConfiguration.java:534)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:244)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.refObj(XmlConfiguration.java:638)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:252)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.configure(XmlConfiguration.java:206)
    	at org.mortbay.xml.XmlConfiguration.main(XmlConfiguration.java:968)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
    	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:39)
    	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:25)
    	at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:585)
    	at org.mortbay.start.Main.invokeMain(Main.java:183)
    	at org.mortbay.start.Main.start(Main.java:497)
    	at org.mortbay.start.Main.main(Main.java:115)
    614  INFO  [Shutdown] log - Shutdown hook executing
    614  INFO  [Shutdown] log - Shutdown hook complete

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    USA, Canada and India
    Posts
    777
    Rep Power
    11

    Default

    Caused by: java.net.BindException: Address already in use

    are you sure you are not running something else on the server other than zimbra.?

    Raj
    i2k2 Networks
    Dedicated & Shared Zimbra Hosting Provider

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmcontrol stop
    netstat -an
    and post the result please so we can see if anything is being bound to the ports used by Zimbra.

Similar Threads

  1. Errors installing Outlook Connector
    By Tim G in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 57
    Last Post: 05-05-2011, 02:27 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 12-23-2010, 10:17 AM
  4. Error Installing Outlook Connector
    By DanO in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 17
    Last Post: 08-28-2007, 09:35 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 10:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •